agaxy 26.10.05, 15:48 Mam półtłusty twaróg, co zrobić na obiado-kolację, tak żeby można to odgrzać bo nie wiem na którą godzinę przyjdą domownicy. Tylko nie pierogi bo nie potrafię ich robić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sarhaw Re: potrawy z twarogu IP: *.bph.pl 26.10.05, 16:32 może być makaron serem i ajkims owocowym jortem np. truskawkowym, można zgnieść widelcem ser, wymieszać go z jogurtem i tą "paciają" polać ciepły makaron u mnie się sprawdza jeśli masz dzieci, będą zadowolone jak będzie mało słodkie, możesz dodać trochę cukru waniliowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarhaw Re: potrawy z twarogu IP: *.bph.pl 26.10.05, 16:40 Możesz też - ale nie kazdy lubi - robić zimniaczki z twarogiem. Najlepiej ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać po ugotowaniu. Twaróg wymieszać z jogurtem, smietaną lub kefirem - zależy jak kto lubi, doprawić do smaku (sól, pieprz) i dodać drobno pokrojoną szalotkę lub białą cebulę (zwykła też może być, ale nie jest już tak dobra). Jak masz szczypiorek, to już będzie rewelacja. Konsystencja powinna być lekko lejąca, jak przeciętny twarożek ze śmietanką. Ugotowane i obrane zmianiaczki polewa się twarożkiem. Jest pyszne. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami. Ale takie jak teraz są też mogą być. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś