ewacia2 04.11.05, 16:46 możecie podać mi przepis na placki z jabłkami- ale bez drożdży i kefiry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: placuszki z jabłkami 04.11.05, 23:30 ewacia2 napisała: > możecie podać mi przepis na placki z jabłkami- ale bez drożdży i kefiry? U mnie w domu to po prostu bylo ciasto nalesnikowe (mleko, jaja, maka) z dodatkiem proszku do pieczenia. do tego wrzucalo sie drobno, pokrojone kwaasne (surowe) jablka, wymieszac, wrzucic na patelenke i ladnie posmazyc. Pozniej pospypac koniecznie cukrem pudrem. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: placuszki z jabłkami 05.11.05, 17:08 Zrobic geste ciasto nalesnikowe (maka, mleko, jedno jajko, szczypta soli) dodac pokrojone w kawalki jablka (najlepiej jesli sa dosyc plaskie). Wszystko wymieszac i smazyc. Posypac cukrem pudrem przed podaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: placuszki z jabłkami 05.11.05, 17:03 a ja mam z kefirem ale bez drozdzy, moze byc?;) ok 400 ml kefiry/jogurtu + ok6 lyzek maki, tak zeby bylo gestawe, lyzeczka sody i jajko.Troszke soli i pokrojone drobno jablka + troche utartych na tarce. a jakbys miala przypadnkiem make kukurydziana, to sprobuj ja dac zamiast zwyklej- oladki sa wtedy takie super zolciutkie i troche slodsze. Fajne. Odpowiedz Link Zgłoś