invicta1 Re: sok z kiszonej pietruszki 07.11.05, 11:31 a co to? bo nie spotkałam sie Odpowiedz Link Zgłoś
bombeza Re: sok z kiszonej pietruszki 07.11.05, 11:33 Ostatnio trafilam w klifie, w restauracji. Butelkowany, ponoc ekologiczny. Calkiem smaczny Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: sok z kiszonej pietruszki 07.11.05, 11:37 aaa fakt-kupowałam taki z mieszanych jarzyn-też kiszony ale w domu, to chyba trudno zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: sok z kiszonej pietruszki 07.11.05, 11:46 Rosjanie kiszą chyba wszystko. Zrobienie nie nastręcza większych trudności. Wystarczy obrać pietruszki zetrzeć na cienkich oczkach w malakserze na przykład bo ręcznie to ja dziękuję, dodać sól (można jeszcze inne przyprawy na przykład kminek, odrobine wody bo pietrucha dość sucha jest z natury i dalej jak z kiszoną kapustą: dobrze ubić, przycisnąć talerzykiem i czymś ciężkim, no i czekać. Zapach pietruchy w domu gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
bombeza Re: sok z kiszonej pietruszki 07.11.05, 11:48 dosyc intygujace, chyba nie odpuszcze i przetestuje, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: sok z kiszonej pietruszki 07.11.05, 11:48 czy to znaczy, ze moge sobie w domu w kamionce ukisić kapuste na świąteczny bigos?! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:No pewnie! 07.11.05, 11:58 Ja już 4 raz kiszę. Uwielbiamy surówki z tejże i nie tylko. W sklepie kapustę kiszoną kupuję jedynie w sytuacjach awaryjnych. Zwyczajnie większość tych sklepowych jest dla mnie za słona.Zwykle dodaję jeszcze marchew (startą) i nasiona kminku. Kilka razy kisiłem czerwoną. Doskonała do surówek i sałatek. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re:No pewnie! 07.11.05, 12:00 no to kupuje duża kamionke i robie-w zeszłym roku sie popłakałam nad "kiszoną" ze sklepu - rozj___ała mi świąteczny bigos-była chyba dokwaszona jakimś syfem Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re:No pewnie! 08.11.05, 16:39 Można kupić i dębowe beczułki różnych rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re:No pewnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:54 kamionka nie jest konieczna, wystarczy naczynie szklane,albo emaliowane(bez uszkodzeń.Kamionki są koszmarnie drogie:( Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne sloje litrowe typu weka 08.11.05, 17:52 w zupelnosci wystarcza:) serio, weki sa wygodniejsze w obsludze niz takie standartowe wysokie sloje, bo jaka szeroka gore i latwiej porzadnie kapuste ubic Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza nigdy nie slyszalam takiego polaczenia slow... 08.11.05, 16:43 jak sie domyslasz nie mam przepisu... Odpowiedz Link Zgłoś