Gość: tommylee77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:48 A jakie pasty do kanapek moglibyscie mi polecic, z czego?planuje je zrobic na takich malutenkich buleczkach.Ma byc ladnie i kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mnkra Re: pasty do kanapek 10.11.05, 12:59 Ryba wedzona /obrana z osci np makrela +cebulka w drobna kostke+ majonez ,wymieszac,sol pieprz do smaku.Gotowe,mozna wzbogacic o ugotowane oi posiekane jajo na twardo. smaczna, dla dodania koloru troche szczypiorku.Pasta ma kolor szary ale jest super i bardzo prosta do zrobienia, mozna sie pokusic i dodac troche twarogu ale nie koniecznie w pierwszej wersji smakuje najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: pasty do kanapek 10.11.05, 13:25 twarożki z przeróżnymi dodatkami i przyprawami, na ten oprzykład być może twarożek z pomidorkami, ze szczypiorkiem, z curry. I już możesz rastafarian witać kanapeczkami w ich ulubionych barwach Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: pasty do kanapek 10.11.05, 14:18 Moja ulubiona to : jako ugotowane na twardo(starte na tarce o grubych oczkach),ser żółty(starty na tarce) szczypiorek(pokrojony) sól,pieprz i majonez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala szprot w pomidorach+biały ser IP: 81.21.200.* 10.11.05, 19:09 nawet doprawiać niczym nie trzeba tylko dobrze rozgnieść ;) to był jedyny sposób w jaki mojej matce udawało się przemycić rybę do "mojej diety" za młodu ;) kolorek ma taki różowawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszekp Re: pasty do kanapek 11.11.05, 09:15 może to zabrzmi dziwnie. ale to jest naprawdę suuuper: ser feta, ogórki korniszony - drobniutko pokrojone cebulka w kostkę (najlepiej fioletowa) pestki słonecznika uprażone (w dużej ilości) - ja dawałam dwie duże paczki po 100g, część uprażonych pestek zostawić na posypanie pasty w salaterce po wierzchu, żeby nie wysychała a tak na marginesi: kiedyś koleżanka się zdziwiła jak wsadziła palce do salaterki z pastą posypaną pestkami myśląc, że leżą w niej po prostu pestki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommylee77 Re: pasty do kanapek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:14 ta brzmi super, jutro ja robie! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: pasty do kanapek 11.11.05, 11:54 Może podacie jakieś przepisy na pasty, ale takie, które nie zawierają majonezu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxifraga Re: pasty do kanapek IP: *.sec.osceint / 193.201.41.* 11.11.05, 12:47 Proponuje: Maslo z pasta pomidorowa. Maslo czosnkowe Pasta z watrobek z drobiu. Jajeczna z curry Ser „ze smieciami“ lub typu camambert roztarty z maslem Mus ze szynki Humus Pozdrawiam, Saxifraga Odpowiedz Link Zgłoś