maro1970 17.11.05, 12:20 Jak w temacie, czy ktos z forumowiczow probowal kiedykolwiek? Pozdrawiam maro1970 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ich oczywiście! tylko rozmrażaj powoli w lodówce. IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.11.05, 12:27 Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Bzdura! 17.11.05, 12:32 Przynajmniej z rybami. Po rozmrożeniu wędzonej ryby pozostaje świństwo smakowo nie przypominające niczego. Po za tym inne pytanie. Mrożenie i wędzenie to nic innego jak konserwowanie żywności, więc po kie licho zamrażać coś co już raz zostało zakonserwowane? Wbrew pozorom wcale nie będzie przez to dłużej zdatne do spożycia. Wręcz przeciwnie, po jakimś czasie produkt wyschnie na wiór (ten zamrożony) i nie będzie się nawet na karmę dla psa nadawał. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Czy mozna zamrazac wedzone produkty (np.ryby) 17.11.05, 12:48 Ja bałabym się, że albo zrobi się po rozmrożeniu paciaja, albo sucharek. Jeśli będziesz trzymał/a rybę nie w folii to powinna wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
maro1970 Re: Czy mozna zamrazac wedzone produkty (np.ryby) 18.11.05, 06:30 Witam ponownie, Moje pytanie wzielo sie z tad iz w miescie a wlasciwie miescinie ktorej mieszkam niema mozliwosci zakupu swiezego np lososia wedzonego. Pomyslalem ze od czasu do czasu moglbym zakupic wieksza ilosc i zamrozic. Oczywiscie nigdy tego nie probowalem. A moze powienieniem zobaczyc czy warto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Czy mozna zamrazac wedzone produkty (np.ryby) 18.11.05, 08:43 a pakowane próżniowo? może to jest wyjście Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Znowu się narażę, ale... 18.11.05, 09:04 po co zamrażać pakowane próżniowo? W takim razie zacznijmy zamrażać też pasteryzowane produkty - w słoikach, na to samo wyjdzie.))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re:Znowu się narażę, ale... 18.11.05, 09:08 ba_nita napisał: > po co zamrażać pakowane próżniowo? W takim razie zacznijmy zamrażać też > pasteryzowane produkty - w słoikach, na to samo wyjdzie.))) nie zrozumieliśmy się - kupić pakowane próżniowo i trzymać w lodówce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maro1970 Re:Znowu się narażę, ale... 18.11.05, 09:14 ba_nita ty sie draznisz czy tak na serio? Przeciez osoba powyrzej sugerowala pakowanie a nie pakowanie i mrozenie. Odpowiadajac na porzedni post, oczywiscie pakowanie prozniowe ma sens tylko nie wszedzie pakuja. Czy orientujecie sie czy w makro pakuja prozniowo? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Znowu się narażę, ale... 18.11.05, 09:17 Cóż każdy odbiera czyjeś intencje po swojemu - Twoje prawo, a w Makro masz ryby wędzone pakowane próżniowo już przez producenta. Polecam produkty "Vilbo". Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie ja zamrażam wędzonego łososia 18.11.05, 09:24 od lat z powodzeniem. On jest tłusty, więc nie wysycha, nic się z nim nie dzieje podczas rozmrażania, smakuje dobrze. Z innymi wędzonymi rybami nie próbowałam. Ale łososia da się na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
maro1970 Re: ja zamrażam wędzonego łososia 18.11.05, 09:33 No to super, ja tez w takim razie sproboje. Pewnie szkopul w tym co by go delikatnie odmrozic. Dzieki za kolejna porade Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie o tak tak 18.11.05, 09:34 nalezy go zostawić w spokoju w jakiejś misce. NIe zalewać ciepła wodą ani nic w tym stylu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: wędzenie szprotek to konserwowanie, 17.11.05, 14:26 Co mają wędzone szprotki do zamrażania wędzonych ryb? Odpowiedz Link Zgłoś