Gość: dalla IP: *.uzh.uni-freiburg.de 14.10.02, 17:14 czy ktos moglby mi podac wyprobowany przepis na Hush Puppies? znalazlam kilka w siecie, ale roznia sie od siebie, wiec czekam sprawdzone przepisy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Hush Puppies IP: 3E1FE* / *.blueyonder.co.uk 14.10.02, 17:23 Hush Puppies to firma obuwnicza.... a takze nazwa pluszowych psiakow, zabawek dla dzieci? nigdy sie nie spotkalam z HUSH PUPPIES DO JEDZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Hush Puppies IP: *.we.client2.attbi.com 14.10.02, 19:17 Gość portalu: dalla napisał(a): > czy ktos moglby mi podac wyprobowany przepis na Hush Puppies? znalazlam kilka > w siecie, ale roznia sie od siebie, wiec czekam sprawdzone przepisy! Hush Puppies sa na ogol dodatkiem do ryb. Nie wiem, gdzie mieszkasz i czy masz dostep do wszystkich wymienionych w przepisie skladnikow. Do tego uzywam miarek amerykanskich , mysle , ze sobie dasz rade. - 1 cup cornmeal - czyli grubo startej kukurydzy - 1 lyzeczka proszku do pieczenia ( double-acting baking powder) - ok 2 lub wiecej lub mniej , w zaleznosci jak ostre lubisz lyzki posiekanej drobno cebuli - ok 1/2 lyzeczki soli - jajko - 1/2 cup mleka jajko roztrzepac, wymieszac z mlekiem, dodac suche produkty, wszystko razem wymieszac, formowac takie "ciasteczka " grubosci kciuka, moze troche krotsze i smazyc w duzej ilosci goracego oleju ( tluszczu), odsaczyc na reczniku papierowym, podawac natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś