Gość: anula 993 IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 29.11.05, 13:37 mam nadzieje ze nie nakrzyczycie na mnie za to pytanie ale jestem poczatkujaca w kuchni, do czego sie uzywa sos sojowy? jak smakuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nana Re: sos sojowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 13:42 Podpinam się do pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: sos sojowy IP: *.derby.ac.uk 29.11.05, 13:42 A czemu mamy krzyczec, jest smaczny, slony, czasmi uzywam jak Magi, czasami do robienia marynat, ale przedewszystkim do potraw chinskich, np. do tamkania rzeczy smazonych na oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Też nigdy nie używałam i... 29.11.05, 13:43 chętnie dowiem się, który być może jest najlepszy? Jaki byście polecili, bo wiem tylko tyle, że sos sosowi nie równy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Też nigdy nie używałam i... 29.11.05, 13:45 do marynat do chinszczyzny do sushi itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrota6 ja polecam.... IP: *.chello.pl 29.11.05, 22:07 ten: tinyurl.com/79dtr albo ten: tinyurl.com/bgn4v Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: sos sojowy 29.11.05, 14:11 Łatwiej napisać do czego nie używam: do ziemniaków na parze na przykład. A tak po kropelce, łyżeczce, łyżce do wszystkiego. Przeważnie zamiast soli, albo jako dosalacz. No i do tego co w reszcie postów. Smak? Specyficzny...smakuje jak? Już wiem! Sos sojowy! Tylko pamiętajmy, że są sosy jasne, ciemne, sojowo- grzybowe... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f do wszytskiego oprócz ciastek:-) tam gdzie 29.11.05, 15:53 pomyslisz "sól?" tam właśnie. Dlatego do ziemniakow na parze też - na koniec:-PP Kikkoman. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: sos sojowy 29.11.05, 16:16 decare.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=270&keyword=&manufacturer_id= 0&Itemid=1&orderby=%7Bvm%7D_product.product_name&limit=10&limitstart=10 Odpowiedz Link Zgłoś
adas_wandelt Od paru lat prawie całkowicie wyeliminowałem sól 29.11.05, 16:23 w kuchni stosujac głównie sos sojowo-grzybowy (ciemny) - kupuje w litrowych butlach, gdyz jest to ekonomiczniej. Uwielbiam nawet dodac do jajek po wiedeńsku czy jajecznicy! Nie stosuje jedynie do kompotów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
samo Re: Od paru lat prawie całkowicie wyeliminowałem 30.11.05, 01:45 Nie wyeliminowales soli, bo sos sojowy zawiera sol. Odpowiedz Link Zgłoś
pat80 Re: sos sojowy 29.11.05, 16:55 tak - prawie wszedzie tam gdzie dodaje sie soli :) sosy do mies od ciemnego sosu wychodza bardzo po prostu ladne ; nawet sam ryz skropiony soja ( u mnie w domu to soja ) jest od razu wyjatkowy ; polecam firmy Woh Hup - jest dosc gesty i sie "trzyma" miesa , inaczej niz wodnisty Tao Tao ; Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: sos sojowy 30.11.05, 03:21 chinesefood.about.com/library/weekly/aa101698.htm Odpowiedz Link Zgłoś