Gość: agata IP: *.ghnet.pl 04.12.05, 08:45 Witam.Często kupuję w makro rybę maślaną.W innych sklepach jej nie spotkałam.Bardzo mi smakuje.Ma dziwne mięso.Może, ktoś wie jaka jest jej właściwa nazwa i gdzie jest odławiana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola787 jest dobra w smaku IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 04.12.05, 09:10 jest dobra, ja pieke w folii, w tymianku. ale ma dziwny smak. Ostatnio moja pani z rybnego nie sprowadza jej, mowiac,ze ma jakies toxyny...czy ktos cos wie o tym??ja zreszta tez zauwazylam, ze choc ja lubie BARDZO, to po niej mnie mdli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: jest dobra w smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=32373009&a=32719001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: jest dobra w smaku IP: *.ghnet.pl 04.12.05, 09:47 a ja karmiłam tym dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: jest dobra w smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 11:34 Spokojnie, może trafiłaś na prawdziwą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: jest dobra w smaku IP: *.acn.waw.pl 04.12.05, 11:03 Przeszedlem po maslanej rybie takie sensacje jak opisane w linku (i czesc rodziny rowniez). Horror. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: jest dobra w smaku 04.12.05, 12:02 jest trująca!!!!bo to nie ryba maślana...tylko "rybi chwast"...poczytaj w Galerii Potraw....ja po niej chorowałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betsypetsy Re: jest dobra w smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:21 Zgadzam się z tym, sensacje po niej są okropne, właściwie to z domu nie można wyjść po jej spożyciu bo może być nieciekawie :-))A mdła jest dlatego, że jest bardzo tłusta. O toksynach słyszałam będąc nad morzem Pani w smażalni ryb powiedziała że nie sprowadza tej ryby bo to świństwo którym można sie zatruć, ja do tej pory sie nie zatrułam a smakuje mi bardzo, właściwie to nie wiem co o tym myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betsypetsy Re: jest dobra w smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:22 ktoś napisał, że po niej chorował to chyba nie tak ona poprostu ma strasznie dużo tłuszczu i on dziala jak olejek rycynowy, gdyby była trująca to nie dopuściliby jej do sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: jest dobra w smaku 04.12.05, 17:14 jeszcze raz odsyłam do Galerii Potraw...różne rzeczy dopuszcza się do sprzedaży,nie tylko w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betsypetsy Re:Olej rycynowy w rybie?A skąd niby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 17:42 zalecam dokładne czytanie, rycyna powoduje biegunkę a po spożyciu tej ryby występują właśnie objawy biegunki Odpowiedz Link Zgłoś