Dodaj do ulubionych

ryba maslana

IP: *.ghnet.pl 04.12.05, 08:45
Witam.Często kupuję w makro rybę maślaną.W innych sklepach jej nie
spotkałam.Bardzo mi smakuje.Ma dziwne mięso.Może, ktoś wie jaka jest jej
właściwa nazwa i gdzie jest odławiana?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola787 jest dobra w smaku IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 04.12.05, 09:10
      jest dobra, ja pieke w folii, w tymianku. ale ma dziwny smak. Ostatnio moja
      pani z rybnego nie sprowadza jej, mowiac,ze ma jakies toxyny...czy ktos cos
      wie o tym??ja zreszta tez zauwazylam, ze choc ja lubie BARDZO, to po niej mnie
      mdli
      • Gość: g Re: jest dobra w smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:25
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=32373009&a=32719001
        • Gość: agata Re: jest dobra w smaku IP: *.ghnet.pl 04.12.05, 09:47
          a ja karmiłam tym dzieci....
          • Gość: g Re: jest dobra w smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 11:34
            Spokojnie, może trafiłaś na prawdziwą:)
        • Gość: mm Re: jest dobra w smaku IP: *.acn.waw.pl 04.12.05, 11:03
          Przeszedlem po maslanej rybie takie sensacje jak opisane w linku (i czesc
          rodziny rowniez). Horror.
      • sylwia.g21 Re: jest dobra w smaku 04.12.05, 12:02
        jest trująca!!!!bo to nie ryba maślana...tylko "rybi chwast"...poczytaj w
        Galerii Potraw....ja po niej chorowałam
        • Gość: betsypetsy Re: jest dobra w smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:21
          Zgadzam się z tym, sensacje po niej są okropne, właściwie to z domu nie można
          wyjść po jej spożyciu bo może być nieciekawie :-))A mdła jest dlatego, że jest
          bardzo tłusta. O toksynach słyszałam będąc nad morzem Pani w smażalni ryb
          powiedziała że nie sprowadza tej ryby bo to świństwo którym można sie zatruć,
          ja do tej pory sie nie zatrułam a smakuje mi bardzo, właściwie to nie wiem co o
          tym myśleć...
        • Gość: betsypetsy Re: jest dobra w smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:22
          ktoś napisał, że po niej chorował to chyba nie tak ona poprostu ma strasznie
          dużo tłuszczu i on dziala jak olejek rycynowy, gdyby była trująca to nie
          dopuściliby jej do sprzedaży
          • sylwia.g21 Re: jest dobra w smaku 04.12.05, 17:14
            jeszcze raz odsyłam do Galerii Potraw...różne rzeczy dopuszcza się do
            sprzedaży,nie tylko w Polsce...
    • Gość: betsypetsy Re:Olej rycynowy w rybie?A skąd niby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 17:42
      zalecam dokładne czytanie, rycyna powoduje biegunkę a po spożyciu tej ryby
      występują właśnie objawy biegunki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka