mija74 06.12.05, 19:17 No właśnie, usmażyłam całą furę i nie zdołaliśmy wszystkich pożreć. Czy mogę je zamrozić czy będą później raczej niejadalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: zamrażanie placków ziemniaczanych 06.12.05, 19:51 Rzecz bardzo ryzykowna. Raz miałem (niestety) nieprzyjemność zjedzenia 1 sztuki ze sklepu. Z ciekawości. Z tej ciekawości do tej pory mam odruch wymiotny na widok leżących takich na tacce w chłodziarce. Za chwilę oczywiście odezwą się Ci co opinię mają inną, ale... Moim zdaniem nie jest to tak kosztowne danie aby trzeba było lać nad nim łzy. Jak dla mnie: spróbuj zamrozić, potem posmakuj i będziesz wiedzieć jak postępować w przyszłości. Pozdrawiam i czekam na Twoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mija74 Re: zamrażanie placków ziemniaczanych IP: *.netconnect.pl / *.netconnect.pl 06.12.05, 20:07 Dzięki za radę, zaryzykuję mrożenie i ....zobaczymy jakie będą efekty.A te placki na tackach w sklepach nie są chyba zamrażane tylko chłodzone w lodówkach, ale też ich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich jak dobrze wysmażone, to mogą być potem IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 06.12.05, 20:13 za bardzo przesmażone. Zamrożone wrzucasz na patelnię lub do frytownicy i zajadasz jak świeże. W Niemczech mamy takie półprodukty, to są mrożone podsmażone i trzeba je tylko dosmażyć. Spróbuj te Twoje zamrozić, a potem lekko do połowy rozmrozić i ponownie dosmażyć nie za długo, żeby nie były czarne! :))) Odpowiedz Link Zgłoś