Dodaj do ulubionych

Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej????

14.12.05, 09:24
Obserwuj wątek
    • gingers73 Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 14.12.05, 09:26
      Ja dodałam ostatnio do jajecznicy z pomidorami i potem posypałam listkami świezej bazylii - BYŁA PYSZNA !!!!!!
      • kasitza Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 14.12.05, 09:33
        mozesz ja umiescic na pizzy wraz z oliwkami, peperoni oraz salami
    • Gość: Maj Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 09:38
      Serek feta rozdrabniam widelcem dodaję troszke oliwy, kilka posiekanych
      czarnych oliwek, suszonego pomidora i przeciśniety zabek czosnku. Mieszam.
      powstaje pasta pyszna zarówno do kanapek jak i do krakersów. Jak dodasz troszke
      jogurtu to masz dip grecki.
      • jacek1f tu - milion i jeden :-) zastosowań 14.12.05, 09:54
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=31457107&a=31482431
    • kasiulek_mysiulek Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 14.12.05, 11:34
      Greckie placuszki z serem feta, jak chcesz to podam przepis, u mnie robiły
      zawsze furorę:)
      • emilla Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 14.12.05, 12:16
        Witam! Mogę prosić taki przepis na te greckie placuszki z serem fetą?
        Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ola787 ciasto z feta IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 17.12.05, 22:35
        zrob ciasto, takie standardowe jak na pizze. i na wierzch pokrycie z fety. Na
        odrobinie oliwy podsmazasz cebule w kostke, na talerzu w tym czassie
        rozgniatasz fete widelcem. dodajesz cebule, dodajesz plaska lyzeczke tymianku
        lub oregano. Wszystko razem mieszasz, i nakladasz na ciasto. J , jak mam, to
        klade na to jeszcze kawalki papryki lub oliwki, ale musisz uwazac z oliwkami,
        bo sa slone.takie ciasto z feta jem i na zimno i na cieplo.pozdr. i bardzo
        polecam.Czekam na opinie:>
    • mysza001 Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 17.12.05, 18:44
      bierzesz schabowe ubijasz na ok 1 cm zawijasz w to mięso fetę tak aby wyszedł
      stozek obtaczasz w jajku potem w bulce tartej i smażysz na głębokim tłuszczu az
      wypłyną podaje zawsze polane smietaną taki pasek na wierzchu i posypane
      szczypiorkiem
    • cioccolato_bianco Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 17.12.05, 18:46
      pokrojona w kostki jako dodatek wrzucony do zupy pomidorowej, do posypania
      zapiekanki miesnej, do farszu szpinakowego, ktorym nastepnie mozna nadziac
      nalesniki..
      • piegucha Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 17.12.05, 22:45
        oczywiście to, co jest w Grecji najbardziej popularne - tyropita, czyli ciasto
        farncuskie z feta, mniam:) szkoda, że w Polsce nie sprzedają, muszę poczekać do
        czerwca:D
        • Gość: Tereska Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? IP: 81.210.88.* 17.12.05, 23:14
          Ja dzisiaj na firmowej wigilii jadłam pyszną sałatkę- feta w kosteczkę, różyczki
          brokułów i uprażone płatki migdałowe, wszystko delikatnie skropione sosikiem z
          oliwy z cytryną i ząbkiem czosnku.Pyszne.
    • Gość: agata Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? IP: *.ghnet.pl 18.12.05, 17:05
      właśnie wsuwam kanapki z pastą według przepisu Maj...bardzo dobre.Jutro wezmę
      pod lupę jajecznicę gingers :)
    • onion75 Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 19.12.05, 16:15
      feta zapiekana z pomidorami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka