gingers73 Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 14.12.05, 09:26 Ja dodałam ostatnio do jajecznicy z pomidorami i potem posypałam listkami świezej bazylii - BYŁA PYSZNA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 14.12.05, 09:33 mozesz ja umiescic na pizzy wraz z oliwkami, peperoni oraz salami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maj Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 09:38 Serek feta rozdrabniam widelcem dodaję troszke oliwy, kilka posiekanych czarnych oliwek, suszonego pomidora i przeciśniety zabek czosnku. Mieszam. powstaje pasta pyszna zarówno do kanapek jak i do krakersów. Jak dodasz troszke jogurtu to masz dip grecki. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f tu - milion i jeden :-) zastosowań 14.12.05, 09:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=31457107&a=31482431 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 14.12.05, 11:34 Greckie placuszki z serem feta, jak chcesz to podam przepis, u mnie robiły zawsze furorę:) Odpowiedz Link Zgłoś
emilla Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 14.12.05, 12:16 Witam! Mogę prosić taki przepis na te greckie placuszki z serem fetą? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola787 ciasto z feta IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 17.12.05, 22:35 zrob ciasto, takie standardowe jak na pizze. i na wierzch pokrycie z fety. Na odrobinie oliwy podsmazasz cebule w kostke, na talerzu w tym czassie rozgniatasz fete widelcem. dodajesz cebule, dodajesz plaska lyzeczke tymianku lub oregano. Wszystko razem mieszasz, i nakladasz na ciasto. J , jak mam, to klade na to jeszcze kawalki papryki lub oliwki, ale musisz uwazac z oliwkami, bo sa slone.takie ciasto z feta jem i na zimno i na cieplo.pozdr. i bardzo polecam.Czekam na opinie:> Odpowiedz Link Zgłoś
mysza001 Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 17.12.05, 18:44 bierzesz schabowe ubijasz na ok 1 cm zawijasz w to mięso fetę tak aby wyszedł stozek obtaczasz w jajku potem w bulce tartej i smażysz na głębokim tłuszczu az wypłyną podaje zawsze polane smietaną taki pasek na wierzchu i posypane szczypiorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 17.12.05, 18:46 pokrojona w kostki jako dodatek wrzucony do zupy pomidorowej, do posypania zapiekanki miesnej, do farszu szpinakowego, ktorym nastepnie mozna nadziac nalesniki.. Odpowiedz Link Zgłoś
piegucha Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 17.12.05, 22:45 oczywiście to, co jest w Grecji najbardziej popularne - tyropita, czyli ciasto farncuskie z feta, mniam:) szkoda, że w Polsce nie sprzedają, muszę poczekać do czerwca:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tereska Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? IP: 81.210.88.* 17.12.05, 23:14 Ja dzisiaj na firmowej wigilii jadłam pyszną sałatkę- feta w kosteczkę, różyczki brokułów i uprażone płatki migdałowe, wszystko delikatnie skropione sosikiem z oliwy z cytryną i ząbkiem czosnku.Pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? IP: *.ghnet.pl 18.12.05, 17:05 właśnie wsuwam kanapki z pastą według przepisu Maj...bardzo dobre.Jutro wezmę pod lupę jajecznicę gingers :) Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Re: Co z sera FETA oprócz sałatki greckiej???? 19.12.05, 16:15 feta zapiekana z pomidorami. Odpowiedz Link Zgłoś