hania_76 22.10.02, 11:16 Kupiłam przepiękne rydze i... Czy macie jakieś pomysły jak je przyrządzić? Podobno najlepsze są z patelni, ale na czym je smażyć? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_ladybird Strasznie Ci zazdroszczę :) 22.10.02, 11:49 uwielbiam bowiem rydze tym bardziej, im rzadziej je jadam :) a w tym roku jeszcze ich nie widziałam, niestety :( na maśle, koniecznie na maśle. tak jak maślaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird po namyśle dodam, 22.10.02, 12:02 że moja babcia to wszystkie grzyby (ale tylko grzyby), w tym i rydze smażyła na smalcu. Motywowała to tym, ze grzyby wymagają bardzo wysokiej temperatury, takiej, do której tylko smalec jest zdolny. Masło dodawała pod sam koniec smażenia. dla smaku. A po podaniu, na tej samej patelni prószyła solą i pieprzem. Ależ to smakowało! ps. rydzom trzeba poobcinać nogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_nice Re: Rydze IP: *.tele2.pl 22.10.02, 11:52 na masle wszystkie grzyby zawsze na masle. Mozesz polac kieliszkiem wodki i jak alkohol wyparuje, dodac smietane gesta. Bedzie pychowy sos do makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś