Gość: ula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 16:59 jakie macie sprawdzone nadzienia do kaczki ?dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gargamel Re: kaczka IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.05, 17:19 W/g mnie najsmaczniejsza jest nadziewana jablkami popruszonymi majerankiem. Robiłem też nadzienie z kaszy gryczanej,jajka,suszone grzyby,surowy boczek. nadziewałem tez pomarańczami (zamiast jablek) i też jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: kaczka IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.05, 17:20 Dobry jest też farsz pasztetowy (bułka tarta,watrobka,natka pietruszki ,maslo ,jajka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: kaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 20:57 Zmielic mieso wieprzowe np. karczek , tyle samo wolowiny (extra) , 15 dkg watrobki , cebulka, bulka namoczona , galka muszkatalowa ale odrobine , jajko, polowe peczka pietruszki zielonej i przyprawy.Kaczke wczesniej wyluzowac ( odjac kosci ), a nastepnie natrzec przyprawami .POzniej nadziac farszem , spiac szpilkami i piec w goracym piekarniku . Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: kaczka 17.12.05, 21:29 slyszalam o nadziewaniu gesi po prostu zwykla kapusta kiszona, mysle, ze do kaczki tez powinno pasowac, szczegolnie gdyby pomieszac kapuste ze startym jablkiem na przyklad. po prostu do natartego przyprawami korpusu ptaka wciskamy kapuste. do gesi podana ilosc byla 2 kg. mysle, ze do kaczki spokojnie starczy jeden. smak moze byc ciekawy, planuje wyprobowac z moja swiateczna kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś