vaniliaa1 19.12.05, 10:01 czy lktos wie jak zrobic takie ciasto jak z telepizzy??? ostatnbio prz4echodzil;am tamtedfy i mialam wrazenei ze uzywaja maki kukurydzianej.... moze ktos wie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquarius1980 Re: pizza z telepizzy- ciiasto 19.12.05, 12:11 W lokalach telepizzy mają gotowe kule ciasta odpowiedniej wielkości dla każdego rozmiaru pizzy - nie wyrabiają na miejscu, jedynie "rozciągają" na blacie placek do czego właśnie stosują mączkę kukurydzianą. Nie dane mi było poznać jaki "sekret" kryje się w ich cieście ;)) Ale robiąc normalne ciasto drożdżowe z mąki pszennej wychodzi mi bardzo dobra pizza. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: pizza z telepizzy- ciiasto 19.12.05, 12:38 a ja lubię najbardziej to niezdrowe ciasto z Pizzy Hut, szczególnie w tej wersji z serowym brzeżkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: pizza z telepizzy- ciiasto 19.12.05, 12:39 nchyb napisała: > a ja lubię najbardziej to niezdrowe ciasto z Pizzy Hut, szczególnie w tej > wersji z serowym brzeżkiem... a przepis na takei ciasto masz??? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: pizza z telepizzy- ciiasto 19.12.05, 13:03 nie mam. Podobnie jak nie mam specjalnego pieca do pizzy, z którego to pieca przepyszna pizza wychodzi... Czasami warto wyjść poza własną kuchnię i coś niezdrowego zjeść, a w dodatku po tym nie sprzątać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: pizza z telepizzy- ciiasto IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.05, 14:45 Ciasto składa się z: wysokiej jakości mąki, drożdży, wody, soli i oleju. Termin przydatności kul do spożycia wynosi 5 dni (zmiana!!!) od daty ich produkcji (pod warunkiem , że będą transportowane i przechowywane w temperaturze 0-2 stopni C). Wyraźny zapach alkoholu (fermentujące drożdże ) dyskwalifikuje ciasto do użycia – należy powiadomić centralę. Tyle telepizza Odpowiedz Link Zgłoś