Dodaj do ulubionych

Potrawy z przewagą warzyw

03.01.06, 18:22
Jakie znacie oprócz fasoli po bretońsku, lecho...? Jestem na diecie i na
kolacje mam jadać potrawy lekkie z przewagą warzyw. No i mam w związku ztym
problem z menu. Co doradzicie?
Obserwuj wątek
    • ultraviolet6 Re: Potrawy z przewagą warzyw 03.01.06, 18:34
      Fasolka po bretońsku chyba nie jest zbyt lekka.
      A musi być na ciepło kolacja? Nie lepiej robić sobie jakieś sałatki ? Wtedy
      będzie smacznie, różnorodnie (można codziennie co innego), zdrowo i lekko.
    • Gość: chwileczka Re: Potrawy z przewagą warzyw IP: 205.193.50.* 03.01.06, 18:34
      Rozumiem ze chodzi Ci o cieple dania.
      Wszelkiego rodzaju zupy warzywne. Ryba po gercku. Nie wiem czy morzesz jesc
      kapuste i kalafior obgotowany w wodzie i podrumieniony na maselku i bulece.
      A fasola na diete nie wiem czy jest wskazana.
      • Gość: ania.. Re: Potrawy z przewagą warzyw IP: *.chello.pl 03.01.06, 18:38
        na pewno fasolka nie jest gorsza od kalafiora na maselku,jezeli jestes na
        diecie to najlepiej kalafior ale bez maselka
    • Gość: ich bukiet jarzynowy z wody+ziemniaczki IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 03.01.06, 18:41
      jak ma być rozpustnie, to dodaj jajko sadzone! ;)
      • kasiulek_mysiulek Re: bukiet jarzynowy z wody+ziemniaczki 03.01.06, 19:47
        Dodam, że z wątrobą wszystko w porządku, jest to dieta odchudzająca, ale żadna
        tam cud, tylko dostałam ją od lekarza i jest zaplanowana na ok. 1 rok...Mam
        nadwagę. Dzięki za rady!
    • cioccolato_bianco Re: Potrawy z przewagą warzyw 03.01.06, 19:54
      lekkie to sa prawie wszystkie warzywa gotowane w wodzie lub na parze - szpinak,
      brokuly, kalafior.. mozna zjesc z sosem jogurtowym np, lub jajkiem.
      poza tym salatki rozne - utarta marchew, utarte jablko, grejfrut w kostke
      pokrojony.
      zupy jarzynowe przecierane (np kalafiorowa albo klasyczna z roznych warzyw).
      grillowana cukinia, pomidor faszerowany (pasta tunczykowa, pasta jajeczna,
      twarozkiem wiejskim, krewetkami...)
      moze byc tez makaron sojowy z warzywami, kus kus z warzywami lub risotto
      wegetarianskie.
      radze unikac fasoli, brukselki, porow, cebuli, czosnku - jesli ma byc lekko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka