kasiulek_mysiulek 03.01.06, 18:22 Jakie znacie oprócz fasoli po bretońsku, lecho...? Jestem na diecie i na kolacje mam jadać potrawy lekkie z przewagą warzyw. No i mam w związku ztym problem z menu. Co doradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ultraviolet6 Re: Potrawy z przewagą warzyw 03.01.06, 18:34 Fasolka po bretońsku chyba nie jest zbyt lekka. A musi być na ciepło kolacja? Nie lepiej robić sobie jakieś sałatki ? Wtedy będzie smacznie, różnorodnie (można codziennie co innego), zdrowo i lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwileczka Re: Potrawy z przewagą warzyw IP: 205.193.50.* 03.01.06, 18:34 Rozumiem ze chodzi Ci o cieple dania. Wszelkiego rodzaju zupy warzywne. Ryba po gercku. Nie wiem czy morzesz jesc kapuste i kalafior obgotowany w wodzie i podrumieniony na maselku i bulece. A fasola na diete nie wiem czy jest wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania.. Re: Potrawy z przewagą warzyw IP: *.chello.pl 03.01.06, 18:38 na pewno fasolka nie jest gorsza od kalafiora na maselku,jezeli jestes na diecie to najlepiej kalafior ale bez maselka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich bukiet jarzynowy z wody+ziemniaczki IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 03.01.06, 18:41 jak ma być rozpustnie, to dodaj jajko sadzone! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: bukiet jarzynowy z wody+ziemniaczki 03.01.06, 19:47 Dodam, że z wątrobą wszystko w porządku, jest to dieta odchudzająca, ale żadna tam cud, tylko dostałam ją od lekarza i jest zaplanowana na ok. 1 rok...Mam nadwagę. Dzięki za rady! Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Potrawy z przewagą warzyw 03.01.06, 19:54 lekkie to sa prawie wszystkie warzywa gotowane w wodzie lub na parze - szpinak, brokuly, kalafior.. mozna zjesc z sosem jogurtowym np, lub jajkiem. poza tym salatki rozne - utarta marchew, utarte jablko, grejfrut w kostke pokrojony. zupy jarzynowe przecierane (np kalafiorowa albo klasyczna z roznych warzyw). grillowana cukinia, pomidor faszerowany (pasta tunczykowa, pasta jajeczna, twarozkiem wiejskim, krewetkami...) moze byc tez makaron sojowy z warzywami, kus kus z warzywami lub risotto wegetarianskie. radze unikac fasoli, brukselki, porow, cebuli, czosnku - jesli ma byc lekko! Odpowiedz Link Zgłoś