Dodaj do ulubionych

Urodziny 7-mio latki

04.01.06, 17:02
Proszę o pomoc wszystkich doświadczonych w temacie urodzin siedmio letniego
dziecka.Co podać do jedzenia i picia?Dzieci będzie kilkoro.
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Urodziny 7-mio latki 04.01.06, 17:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=33121430&a=33121430
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=30493150&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=26594425&a=26594425
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=24888159&a=24889279
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=22848026&a=23031406
      Naprawdę niewielka różnica jest jeśli chodzi o dania dla 3-4-7 czy 13
      latka/latki.
      • justanna55 Re: Urodziny 7-mio latki 04.01.06, 17:22
        Oj dzięki ba_nito ale różnice są ogromne.Trzylatka na pewno nie je tego samego
        co trzynastolatka.Za linki bardzo dziękuję.
        • ba_nita Re: Urodziny 7-mio latki 04.01.06, 17:25
          Hihiiii! Miałem na mysli to, że starsze dziecko z powodzeniem zje to co młodsze
          a między 13 latką czy 15-sto już różnic w diecie za wyjątkiem indywidualnych
          przyzwyczajeń nie ma. W każdym bądź razie miłego kucharzenia i uznania w oczach
          gości Twojej córy.)))
          • justanna55 Re: Urodziny 7-mio latki 04.01.06, 17:31
            Z takimi życzeniami uda się na pewno!
            Przeczytałam wszystkie linki i z każdego wybrałam jakiś pomysł.Myślę,że impreza
            będzie super-pozdrawiam.
    • illiterate Re: podaj to, co dzieci lubią, a rodzice zabrania 04.01.06, 19:02
      Racja!
      Ale da sie przemycic troche "zdrowego" (z dziecmi przyjda pewnie rodzice, i
      moga krecic nosem na haldy chipsow i litry coli) - obok coli soki bez cukru, a
      krem do tortu na bazie deseru sojowego (sa waniliowe i czekoladowe, wystarczy
      dodac odpowiednia ilosc zelatyny) - jest to jedna z tych zdrowych rzeczy, ktora
      smakuje wlasciwie tak samo, jak niezdrowa. Do frytek kolorowe dipy na bazie
      serka (ketchupowy, szczypiorkowy), ciasto raczej na miodzie niz cukrze itd itd
      itd...
    • Gość: Xena Re: Urodziny 7-mio latki IP: *.access.telenet.be 04.01.06, 20:12
      Jesli beda same dzieci to wystarczy tort urodzinowy lub sernik na zimno ,
      galaretki owocowe z bita smietana jakiesz orzeszki i owoce czyli slodkie
      przyjecie .
      Chipsow i coli nie polecam
      Dzieci zwykle nie bywaja glodne i chyba nie beda siedziec za stolem tylko sie
      bawic wiec zorganizuj jakies gry towarzyskie , konkursy i mozesz czesc
      poprowadzic .
      Jesli beda rowniez jacys rodzice to proponuje dodacdo jadlospisu pizze albo
      jakies zapiekanki kazdy chetnie zje .Zreszta dla rodzicow mozna podac zupelnie
      cos innego ale dzieci raczej nie zmuszac do jedzenia :-)
    • fettinia Zajrzyj tu:) 04.01.06, 21:00
      www.kulinaria.pl/potrawy.asp?gr=22
      • justanna55 Urodziny 7-mio latki 04.01.06, 21:21
        Moje dziecko niestety NIE LUBI-pizzy,czipsów,coli i innych podobnych pomysłów i
        uwierzcie nie jest to takie proste dogodzic jej gustom.Jej odpowiedź jest jedna-
        tego mi mamo nie dawaj bo ja tego nie lubię.Dlatego muszę pogodzić jej
        zapatrywania na jedzenie z tym co lubią inne dzieci ,a może to moja jest inna?
        • fettinia Re: Urodziny 7-mio latki 04.01.06, 21:30
          Parowki zawijane w francuskie ciasto?Salatka owocowa?Paluszki rybne?
    • aniko16 Re: Urodziny 7-mio latki 05.01.06, 09:41
      Nie polecam samych słodkości. Nie wiem dlaczego ktoś napisał, że "dzieci nie
      bywają głodne". Bywają, jak najbardziej! Też nie lubię przesady w faszerowaniu
      dzieci tylko "zdrową" żywnością, chyba właśnie przez niepotrzebne naciski na
      niektóre potrawy tracą naturalny apetyt. Proponuję zamiast czipsów
      ziemnieczanych padać kykurydziane nachos (naturalne, w czarnym opakowanu) a do
      tego sos serowy i z awokado (guacamole) Mój 5.latek b. to lubi. Owoców na
      takich przyjęciach raczej dzieci nie ruszają. Raczej podaj w miseczkach
      orzechy, migdały i rodzynki ale też nie za dużo. Nie podawaj żelek, lizaków,
      paluszków itp zapychaczy. Na ciepło może hot dogi (ja kupuję cielęce)ale w w
      podłużnych bułkach a nie żadnym cieście francuskim. Nie zapomnij a ice -tea.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka