Dodaj do ulubionych

POMOCY!- restauracja góralska w Bukowinie (?)

10.01.06, 15:45
Witam,
wybieram sie na ferie w okolice Zakopanego i chciałabym odwiedzić zachwalaną
nie tak dawno na łamach prasy restaurację góralską w Bukowinie, czy też w
drodze na Łysą Polane z Bukowiny. Przegrzebałam Kuchnie i Gazety Wyborcze,
gdzies to było...Pamietam tylko, że kucharz robi też spinki góralskie. Może to
było w Twoim Stylu?? Pomóżcie, bo pamiętem, jakiego smaka miałam czytając
artykuł i boje sie, że nie trafie tam...
dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: qd Re: POMOCY!- restauracja góralska w Bukowinie (?) IP: *.system.szczecin.pl 10.01.06, 20:45
      Nie wiem co zachwalano. Ja zachwalalam osobiście knajpe "Szymkówka"
      www.szymkowka.pl
      Jak jedziesz samochodem z Zakopanego do Bukowiny, to w samej Bukowinie skręcasz
      na rondzie na Łysą Polanę. i na kolejnym zakręcie widzisz dużą drewnianą bramę z
      zielonym napisem "Pilzner Urquell" Wjeżdżasz w bramę i od razu na parking w prawo.
      Schodzisz schodami do knajpy.
      Smacznego!
      qd
      • billy.the.kid Re: POMOCY!- restauracja góralska w Bukowinie (?) 10.01.06, 21:06
        kiedyś był taki bałagana szałąs czy jakos tak przy krzyżówce na czarna góre i
        jurgów. na srodu palenisko.
        bo ta szymkówka jak wynika z menu to zwykła jadłodajnia,no może troche droga.
        • krzysztof_wandelt przypomniałeś mi ten "bałagan" w Jurgowie 10.01.06, 22:21
          bylismy tam z żoną w 80 r., ale odechciało nam sie Bukowiny na długo...
          W tym roku nie poleciałem przez Bukowine i Łysą Polane tylko przez Nowy
          Targ>Jurgów>Podspady/Słowacja - teraz załuje, że pojechałem "obwodnicą" Jurgowa
          zamiast przez "centrum", chętnie bym ten balagan odwiedził...
        • Gość: Marsylka Re: POMOCY!- restauracja góralska w Bukowinie (?) IP: *.ppp.tiscali.fr 10.01.06, 22:24
          Najlepiej zapytac gorali :-)
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=170
      • czarnykot_bialykot Re: POMOCY!- restauracja góralska w Bukowinie (?) 13.01.06, 11:54
        Dzięki-wydaje mi się, że to Szymkówka -pamietam zdjęcia okien z przepiękną
        panoramą. Menu regionalne, czyli takie, jakie miało być. Jak będzie źle, to
        pojedziemy do wypróbowanego Pstrąga. Choć mamy ochotę na nie-rybę:)
        dzięki bardzo. Opiszę po powrocie wrażenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka