Gość: oela11 IP: 213.77.14.* 12.01.06, 11:17 Jaki ser do pizzy, aby po wyjęciu z pieca nie zrobiła się od razu sucha podeszwa?Pozdr.Ela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
desi45 Re: ser do pizzy 12.01.06, 11:19 Oczywiscie mocarella. Ja klade mocarelle prawie pod koniec pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: ser do pizzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:09 Ja też.W dość grubych plastrach i krótko zapiekam-tylko aż sie stopi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercia Re: ser do pizzy IP: 129.35.231.* 12.01.06, 11:23 Może głupie pytanie, ale zadam: czy ilekroć w przepisach jest wymieniony ser mozarella, to chodzi o taki biały (w zasadzie to on mi się kojarzy z twarogiem), który w sklepach jest zapakowany w woreczku i pływa w jakimś płynie? Czy może jego się kupuje normalnie jako żółty ser, np na wagę? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: ser do pizzy 12.01.06, 19:05 Gość portalu: Bercia napisał(a): > Może głupie pytanie, ale zadam: > czy ilekroć w przepisach jest wymieniony ser mozarella, to chodzi o taki biały > (w zasadzie to on mi się kojarzy z twarogiem), który w sklepach jest zapakowany > czy link od marghe coś ci wyjaśnił? > w woreczku i pływa w jakimś płynie? Czy może jego się kupuje normalnie jako > żółty ser, np na wagę? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: ser do pizzy 12.01.06, 19:09 To jest powtorzone pytanie? Mozna kupic na wage: plywa sobie w wodzie, kupuje sie tyle kulek, ile sie chce / moga byc warkoczyki, supelki itp. /. Zalezy gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: ser do pizzy 12.01.06, 23:47 w Polsce sporadycznie zdarza sie mozzarell ana wagę najczesciej spotykana jest włąsnie ta , ktora podałam w linku Galbani Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: ser do pizzy 13.01.06, 05:00 Mozesz uzyc kazdego zoltego sera ,zalezy od upodobania .Warunek jest zeby ser byl pelnotlusty ,zadne chude sery . Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: ser do pizzy 13.01.06, 10:40 dla mnie tylko mozzarella.bywa tez juz pocieta w wiorki,przypomina z wygladu nasz zolty ser,ale jej nie uzywalam.biore zawsze ta skulkowana w wodzie i pizza jest pyszna Odpowiedz Link Zgłoś