Gość: danka IP: 83.168.96.* 30.01.06, 13:51 rozwalają mi sie na patelni co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocztufka Re: Help kotlety ziemniaczane 30.01.06, 13:55 Za mało danych, żeby pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Help kotlety ziemniaczane 30.01.06, 13:55 pocztufka napisała: > Za mało danych, żeby pomóc. A jakie tutaj dane są potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: Help kotlety ziemniaczane 30.01.06, 13:59 np. czy są to kotlety z gotowanych kartofli czy z surowych? Danka nie pisze, np. czy dodała jajka... Chyba,że takie informacje nie są istotne... Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Help kotlety ziemniaczane 30.01.06, 14:06 pocztufka napisała: > np. czy są to kotlety z gotowanych kartofli czy z surowych? Danka nie pisze, > np. czy dodała jajka... > Chyba,że takie informacje nie są istotne... Do takich plackó ziemniaczanych czy dodasz jajka czy nie to i tak usmażysz. Równie dobrze można tego typu kotleciki usmażyć korzystając z przepisu na kluski ziemniaczane i tez bez jajka więc znaczenia większego to nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Help kotlety ziemniaczane IP: 83.168.96.* 30.01.06, 14:00 ziemniaki ugotowalam i zmielilam dodalam 2 jaja i posiekaną cebulke sól i pieprz wsypalam 4 luzki mąki pszennej no i są za miekki i sie rozwalaja na patelni a o mące ziemniaczanej nie wiedzialam robie je pierwszy raz i w przepisie nie bylo ziemniaczanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Help kotlety ziemniaczane IP: 83.168.96.* 30.01.06, 14:01 olej byl dobrze rozgrzaby ale kotlety jakies takie miękkie są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Help kotlety ziemniaczane IP: 83.168.96.* 30.01.06, 14:06 dzieki za odpowiedż ale ile ziemniaczanej mąki na 2 kg ziemniakow mam dac no i jaką konsystecje to powinno miec? jak mielone kotlety? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Help kotlety ziemniaczane 30.01.06, 14:09 Gość portalu: danka napisał(a): > dzieki za odpowiedż ale ile ziemniaczanej mąki na 2 kg ziemniakow mam dac no i > jaką konsystecje to powinno miec? jak mielone kotlety? Najprościej jest włożyć Twoje ciasto do jakiegoś naczynia, podzielić je na ćwiartki i dodać tyle maki ziemniaczanej ile mieści się w dołku po 1 ćwiartce ciasta ziemniaczanego. Oczywiście nie wyrzucasz tej 1/4 tylko mieszasz razem z resztą. Identycznie jak w kluskach śląskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Help kotlety ziemniaczane IP: 83.168.96.* 30.01.06, 14:15 dzieki dzięki al wracam do garów bo zaraz dzieci glodne do domku sciagają na obiadek Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: Help kotlety ziemniaczane 30.01.06, 14:07 Ja dodaję jeszcze bułkę tartą ( a nie daję ziemniaczanej, jak radzi banita, ale to może dobra rada:)i robię niewielkie, dość płaskie, na dobrze rozgrzany tłuszcz i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Help kotlety ziemniaczane IP: 83.168.96.* 30.01.06, 14:46 kochani dodalam łyżke czubata maki ziemniaczanej i troszku bułki tartej i Śą piekne puszyste i rumiane i pycha z sosem z praedziwkow zbieranych przezemnie .obiadek dzieki wam uratowany .DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś