Dodaj do ulubionych

mielone vel sznycle

IP: 213.17.144.* 30.01.06, 20:34
no to dalam czadu :(
rózne udziwnione potrawy mi wychodza a najprostrza rzecz pod księżycem po
prostu wyszla nijaka :(

poprosze o przepisy na sznycle ktok pom kroku
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Czym dla Ciebie są sznycle? 30.01.06, 20:54
      Bo to podstawowe pytanie... Te "mielone" to nasza polska podróba barowa. Mięso
      siekasz a nie mielisz, potem normalnie jak z mielonym. Jeśli Ci popękały to
      dodaj trochę gazowanej wody mineralnej (taka sztuczka). Do smażenia nie
      panieruj, no ewentualnie w samej mące. Cebulę smażysz na brązowo z niewielką
      ilością tłuszczu i wody.
      • Gość: myszz Re: Czym dla Ciebie są sznycle? IP: 213.17.144.* 30.01.06, 22:45
        mięso mielone, cebuli nie zeszkliłam, nie popekały ale są za suche i nie
        opanierowałam a wszędzie pisze panierować!
        • ba_nita Re: Czym dla Ciebie są sznycle? 30.01.06, 23:11
          Gość portalu: myszz napisał(a):

> mięso mielone, cebuli nie zeszkliłam, nie popekały ale są za suche i nie
          > opanierowałam a wszędzie pisze panierować!

Jeśli mięso jest za suche potrafię nawet dodać zimną herbatę mietową, mleko a
          nawet zwyczajną wodę.
    • Gość: Aska Re: mielone vel sznycle IP: 213.77.14.* 31.01.06, 00:00
      Prawdopodobnie wiem dlaczego popekaly.Najlepiej na sznycle wybrac 2 gatunki
      miesa np karkowke i lopatke.
      • Gość: myszz nie popękały IP: 213.17.144.* 31.01.06, 19:46
        można nimi okno wybić
    • Gość: Aska Re: mielone vel sznycle IP: 213.77.14.* 31.01.06, 00:18
      Moj przepis:Mieso(oczyszczone),cebule,czonek,namoczony odcisniety chleb
      przepuszczam przez maszynke dodaje jajko sol,pieprz troche maki(nie za duzo bo
      moga pekac).Formuje sznycle,obtaczam w bulce,nozem nadaje ksztalt i na
      patelnie.Jak juz napisalam wczesniej najlepiej zmieszaj 2 gatunki miesa.To sie
      nie moze nie udac.Smacznego.
      • Gość: chwileczka Re: mielone vel sznycle IP: 205.193.50.* 31.01.06, 20:25
        A to nie jest mielony kotlet?
        Sznycel dla mnie to zawsze byl kawalek rozbitego miesa (a jak kto ma maszynke
        do sznycli to takiego podgryzionego ale w kawalu) a nie pomielonego...
    • Gość: senin Re: mielone vel sznycle IP: *.156.240.220.dsl.comindico.com.au 31.01.06, 20:51
      wczoraj wlasnie robilam, wyszly przesoczyste (sok mi sciekal po palcach, bo
      paluchami jadlam)

moj przepis:
      dwa gatunki miesa: Wolowina i wieprzowina mielona, pol na pol (w sumie pol kilo)
      jedna spora cebula, jedna namoczona w wodzie bulka (odcisnieta), jedno jajko,
      zabek czosnku(posiekany) sol, pieprz i... ja dodalam posiekana zielona chilli

wymieszac dokladnie
      zmoczyc dlonie i formowac kotlety

smazyc na BARDZO ROZGRZANEJ patelni; ok 5 minut z kazdej strony, utworzy sie
      dosc twarda skorupka
      wyjac z patelni, dac im odpoczac

smazenie na bardzo goracej patelni (z niewielka iloscia oleju) gwarantuje owa
      niezwykla soczystosc

Ja nigdy mielonych nie panieruje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka