Gość: myszz IP: 213.17.144.* 30.01.06, 20:34 no to dalam czadu :( rózne udziwnione potrawy mi wychodza a najprostrza rzecz pod księżycem po prostu wyszla nijaka :( poprosze o przepisy na sznycle ktok pom kroku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Czym dla Ciebie są sznycle? 30.01.06, 20:54 Bo to podstawowe pytanie... Te "mielone" to nasza polska podróba barowa. Mięso siekasz a nie mielisz, potem normalnie jak z mielonym. Jeśli Ci popękały to dodaj trochę gazowanej wody mineralnej (taka sztuczka). Do smażenia nie panieruj, no ewentualnie w samej mące. Cebulę smażysz na brązowo z niewielką ilością tłuszczu i wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: Czym dla Ciebie są sznycle? IP: 213.17.144.* 30.01.06, 22:45 mięso mielone, cebuli nie zeszkliłam, nie popekały ale są za suche i nie opanierowałam a wszędzie pisze panierować! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Czym dla Ciebie są sznycle? 30.01.06, 23:11 Gość portalu: myszz napisał(a): > mięso mielone, cebuli nie zeszkliłam, nie popekały ale są za suche i nie > opanierowałam a wszędzie pisze panierować! Jeśli mięso jest za suche potrafię nawet dodać zimną herbatę mietową, mleko a nawet zwyczajną wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: mielone vel sznycle IP: 213.77.14.* 31.01.06, 00:00 Prawdopodobnie wiem dlaczego popekaly.Najlepiej na sznycle wybrac 2 gatunki miesa np karkowke i lopatke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: mielone vel sznycle IP: 213.77.14.* 31.01.06, 00:18 Moj przepis:Mieso(oczyszczone),cebule,czonek,namoczony odcisniety chleb przepuszczam przez maszynke dodaje jajko sol,pieprz troche maki(nie za duzo bo moga pekac).Formuje sznycle,obtaczam w bulce,nozem nadaje ksztalt i na patelnie.Jak juz napisalam wczesniej najlepiej zmieszaj 2 gatunki miesa.To sie nie moze nie udac.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwileczka Re: mielone vel sznycle IP: 205.193.50.* 31.01.06, 20:25 A to nie jest mielony kotlet? Sznycel dla mnie to zawsze byl kawalek rozbitego miesa (a jak kto ma maszynke do sznycli to takiego podgryzionego ale w kawalu) a nie pomielonego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: mielone vel sznycle IP: *.156.240.220.dsl.comindico.com.au 31.01.06, 20:51 wczoraj wlasnie robilam, wyszly przesoczyste (sok mi sciekal po palcach, bo paluchami jadlam) moj przepis: dwa gatunki miesa: Wolowina i wieprzowina mielona, pol na pol (w sumie pol kilo) jedna spora cebula, jedna namoczona w wodzie bulka (odcisnieta), jedno jajko, zabek czosnku(posiekany) sol, pieprz i... ja dodalam posiekana zielona chilli wymieszac dokladnie zmoczyc dlonie i formowac kotlety smazyc na BARDZO ROZGRZANEJ patelni; ok 5 minut z kazdej strony, utworzy sie dosc twarda skorupka wyjac z patelni, dac im odpoczac smazenie na bardzo goracej patelni (z niewielka iloscia oleju) gwarantuje owa niezwykla soczystosc Ja nigdy mielonych nie panieruje Odpowiedz Link Zgłoś