lgosia1 02.02.06, 15:20 gotuję ziemniaki, mam wędzonego łososia i za cholerę nie wiem, jak z tego dobry obiad zrobić ...różne inne składniki może i mam, tylko pomysłów brak Proszę o szybkie pomysły, bo już strasznie głodna jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: jaki pomysł na ŁOSOSIA do gotowanych ziemniak 02.02.06, 15:27 Zrób zimny sos smietanowy lyb jogurtowy, lub oba do kupy, do tego surówka i po robocie. Na ziemniaki daj trochę roztopionego masła z czosnkiem i szczypiorkiem lub koperkiem. www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=1496 jeden z przepisów. Jogurtowy robisz tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f ja bym zaproponował tortille: nie do konca ugotowa 02.02.06, 15:31 ne ziemniaki kroisz w plastry grube. Smazysz jedna mala cebulę, dodajesz i podsmazasz razem ziemniaki. PO 5-8 minutach dodajesz lososia wedzonego w kawalkach nie za duzych - z palcow dzielisz. Po 4 minutach smazenia zalewasz 4-5 jajkami. Smazysz nie mieszajac, tylko delikatni potrzasając patelnią - doprawiasz piperprzem i papryka. Jak rumiany mocno spod, to juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: jaki pomysł na ŁOSOSIA do gotowanych ziemniak IP: 217.153.29.* 02.02.06, 15:38 Na oleju przysmażasz czosnek i drobno posiekaną cebulke kładizesz wedzonego łososia na to wszytstko troszke podsmazasz, potem dodaj sosu pomidorowego -taki z kartonika i śmietany wysokoprocentowej.Troche pieprzu-bardoz dobre -do tego makaron -nie spagetti ale wstążki ( cos szerokiego).Niesteyt ziemniaków gotowanych tutaj nei uzyjesz:) Odpowiedz Link Zgłoś