mantha 14.02.06, 10:08 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3162363.html jakie maslo jest na 100 % masłem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 10:24 Też tak myślę,IMHO President i Meggle,a także Irlandzkie to na 100 masła prawdziwe.Za to np.Warlubie to na pewno z olejem jest-nigdy nie jest twarde do końca,daje się rozsmarować :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 10:28 Hmm, kupuje od czasu do czasu te Irlandzkie i inne Presidenty, ale mam wrazenie, ze sa za slone jak na maslo. z uwagi na diete jem bardzo male ilosci masla, ale za to wykluczam calkowicie sztuczne smarowidla i naprawde marze o nawet malutkiej i drogiej ale za to najprawdziwszej kosteczce masla... (tylko blagam, nie mówcie, zebym sobie sama ubiła :-))) co to sie porobilo, zeby podstawowej rzeczy czlowiek nie mogl kupic... tak jak chleba dobrego tez niet :-( Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 10:31 Może kupujesz solonego Presidenta?To masło jest w dwóch wersjach-słone i bez dodatku soli. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 10:59 Jak leżą różne rodzaje w ladzie chłodniczej, to najpierw typuję te, które mają szansę być masłem (napisy), a potem lekko ściskam kostki. Biorę najtwardsze. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 12:53 Olej palmowy jest dosc twardy (scina sie w temperaturze pokojowej). Kiedy postoi w lodowce, jest twardy jak kamien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Znowu masło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:01 W sobotniej papierowej Stołecznej był o tym artykuł. Z wymienionymi producentami i rodzajami masła jakie fałszują. Nawet osełki górskiej nie ominęło:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmxc Re: Znowu masło... IP: *.era.pl 14.02.06, 13:47 Wstaw tutaj (jak możesz) te nazwy i frmy, proszę...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Znowu masło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:10 Niestety już wywaliłam, a nie chcę pisać z pamięci,żeby kogoś nie skrzywdzić. Pewnie i tak większosć producentów to robi:( Artykuł miał tytuł "Mleko z rzepaku" Wyborcza/Stołeczna -chyba jednak piątkowa, a nie sobotnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Znowu masło... IP: *.acn.waw.pl 14.02.06, 20:10 W tym watku jest lista oszustow: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=36793263&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Znowu masło... 14.02.06, 14:14 Odkad mieszkam we Wloszech prawie zrezygnowalam z masla: takze dlatego, ze jest gorsze od polskiego / przynajmnije tego, ktore mam w pamieci /. Uzywam tylko do ciast. Odpowiedz Link Zgłoś