Dodaj do ulubionych

Znowu masło...

14.02.06, 10:08
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3162363.html
jakie maslo jest na 100 % masłem???
Obserwuj wątek
    • jacek1f obawiam się, że w tych najdroższych:-( n/t 14.02.06, 10:22
      • dziuunia Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 10:24
        Też tak myślę,IMHO President i Meggle,a także Irlandzkie to na 100 masła
        prawdziwe.Za to np.Warlubie to na pewno z olejem jest-nigdy nie jest twarde do
        końca,daje się rozsmarować :/
        • mantha Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 10:28
          Hmm, kupuje od czasu do czasu te Irlandzkie i inne Presidenty, ale mam
          wrazenie, ze sa za slone jak na maslo. z uwagi na diete jem bardzo male ilosci
          masla, ale za to wykluczam calkowicie sztuczne smarowidla i naprawde marze o
          nawet malutkiej i drogiej ale za to najprawdziwszej kosteczce masla... (tylko
          blagam, nie mówcie, zebym sobie sama ubiła :-)))
          co to sie porobilo, zeby podstawowej rzeczy czlowiek nie mogl kupic... tak jak
          chleba dobrego tez niet :-(
          • dziuunia Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 10:31
            Może kupujesz solonego Presidenta?To masło jest w dwóch wersjach-słone i bez
            dodatku soli.
            • horpyna4 Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 10:59
              Jak leżą różne rodzaje w ladzie chłodniczej, to najpierw typuję te, które mają
              szansę być masłem (napisy), a potem lekko ściskam kostki. Biorę najtwardsze.
              • illiterate Re: obawiam się, że w tych najdroższych:-( 14.02.06, 12:53
                Olej palmowy jest dosc twardy (scina sie w temperaturze pokojowej). Kiedy
                postoi w lodowce, jest twardy jak kamien.
    • Gość: g Re: Znowu masło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:01
      W sobotniej papierowej Stołecznej był o tym artykuł.
      Z wymienionymi producentami i rodzajami masła jakie fałszują.
      Nawet osełki górskiej nie ominęło:(
      • Gość: kmxc Re: Znowu masło... IP: *.era.pl 14.02.06, 13:47
        Wstaw tutaj (jak możesz) te nazwy i frmy, proszę...!!
        • Gość: g Re: Znowu masło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:10
          Niestety już wywaliłam, a nie chcę pisać z pamięci,żeby kogoś nie skrzywdzić.
          Pewnie i tak większosć producentów to robi:(
          Artykuł miał tytuł "Mleko z rzepaku" Wyborcza/Stołeczna -chyba jednak piątkowa,
          a nie sobotnia.
        • Gość: lu Re: Znowu masło... IP: *.acn.waw.pl 14.02.06, 20:10
          W tym watku jest lista oszustow:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=36793263&v=2&s=0
    • linn_linn Re: Znowu masło... 14.02.06, 14:14
      Odkad mieszkam we Wloszech prawie zrezygnowalam z masla: takze dlatego, ze jest
      gorsze od polskiego / przynajmnije tego, ktore mam w pamieci /. Uzywam tylko do
      ciast.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka