Dodaj do ulubionych

Jogurt grecki?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:21
Czy go moge zastapić bo nigdzie go nie ma???????
Obserwuj wątek
    • dakusia zwyklym 3% jogurtem zastap...... 01.03.06, 23:27
      • marghe_72 Re: zwyklym 3% jogurtem zastap...... 01.03.06, 23:41
        zalezy co chcesz zrobić
    • Gość: monika Re: Jogurt grecki? IP: *.nyc.res.rr.com 02.03.06, 02:22
      pelny jogurt naturalny wlej na durszlag z malymi "oczkami" i zostaw na noc w
      lodowce. Na drugi dzien jogurt odcedzony bedzie gesty i bardziej kremowy jak grecki.
      • jacek1f 1. z Bakomy w ostatecznosci wychodzi właśnie 02.03.06, 07:39
        w opisany poniżej sposób przez Monike - coś na podobieństwo (choc to sposób na
        labneh - taki serek bardziej:-))
        2. jak sama zrobisz własny jogurt - to będzie właśnie zbliżony do pełnego
        greckiego;
        3. greckie, tureckie, arabskie jogurty sa dotępne w sklepach orientalnych np. w
        w-wce w Samirze, Ajszy...
        4. w-wie w Arkadii w kuchniach świata - jest stale w sprzedaży podstawowy
        grecki jogurt Total. A i przez neta mozesz kupić.
        • Gość: ania do jacek1f IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 19:43
          Czy mógłbyś podać adres internetowy?
    • jacek1f w guglach KuchnieŚwiata i Bomi. n/t 10.03.06, 20:04
    • Gość: lu Re: Jogurt grecki? IP: *.adsl.proxad.net 11.03.06, 22:09
      Grecki jogurt jest w Polsce w supermarketach, marka "Total". Chyba sa nawet
      obydwie wersje: krowi i z dodatkiem mleka owczego (pierwszy ma granatowe
      napisy, drugi ciemnowrzosowe). Niestety, male opakowanie kosztuje ponad 5 zl.,
      czyli bijemy na glowe ceny tego samego jogurtu w Niemczech czy w Belgii.
      • morgan11 Re: Jogurt grecki? 10.04.06, 15:07
        no ale w grecji dwa male opakowania kosztuja ok 2e wiec w polsce musi byc taka
        cena :(
    • Gość: j_aga Re: Jogurt grecki? IP: *.kablowka.waw.pl 03.04.06, 11:13
      Mam dobrą wiadomość. Właśnie w weekend zakupiłam, a przed chwilą otworzyłam
      jogurt bałkański produkowany przez firme Maluta (pierwszy raz widzę tą firmę) i
      jestem zachwycona. Pyszny gęsty jogurt, taki jak grecki spróbujcie, bo warto.
    • j_aga Re: Jogurt grecki? 03.04.06, 11:16
      Jogurt bałkański to oczywiście nazwa, a cena niecałe 2 zł za 340 gram.
      • Gość: g Re: Jogurt grecki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:22
        jeszcze tylko powiedz gdzie:)
        • j_aga Re: Jogurt grecki? 03.04.06, 11:29
          Ja kupiłam w Tesco.
          • jacek1f jest jeszcze Fage - grecki super, stoja obok Total 03.04.06, 11:44
            a w Bomi i G Mokotów i w Arkadii -w w-wie.
      • Gość: chicarica Re: Jogurt grecki? IP: *.softlab.gda.pl 03.04.06, 11:22
        Ja go też kupiłam, pyszny jest. W Gdańsku można go kupić w Auchan.
        • Gość: chicarica Re: Jogurt grecki? IP: *.softlab.gda.pl 03.04.06, 11:24
          maluta.pl/4_napoje.html jest na dole strony.
          • Gość: joma24 Re: Jogurt grecki? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.06, 12:16
            balkanski - super ! w w iekszosci sklapów - piotr i paweł też
            • corrina_f1 Re: Jogurt grecki? 03.04.06, 14:37
              Oryginalny jogurt grecki jest cudowny, szczególnie w moim ulubionym
              najprostszym z możliwych deserze, czyli podanym z miodem i orzechami.
              Jednak naturalna Bakoma od jakiegoś czasu konsystencją i nawet smakiem bardzo
              się do niego zbliżyła i używam głównie jej. Nie mówię że to to samo, ale
              bliskie ideału ! ;)
              • Gość: chicarica Re: Jogurt grecki? IP: *.softlab.gda.pl 03.04.06, 14:41
                No to spróbuj tę Malutę. Ja też zachwycałam się Bakomą, dopóki 2 tyg. temu nie
                wypatrzyłam w sklepie Maluty.
                • Gość: j_aga Re: Jogurt grecki? IP: *.kablowka.waw.pl 04.04.06, 12:27
                  Ja też radzę spróbować ten bałański. Pycha. Moje ulubione śniadanko to właśnie
                  jogurt z miodem i płatkam, musli itd. Do tej pory ideał jogurt grecki, albo na
                  wyjazdach, albo przywożony, albo właśnie z jakiś delikatesów. Teraz napewno
                  będzie ten Maluty.
                  • Gość: RED jogurt bałkański - nienajgorszy ale po co oni IP: 193.0.117.* 05.04.06, 12:25
                    pchają do niego mleko w proszku? każdy jogurt tym muszą paskudzić?
                    • jacek1f :-(( a jak inazej mają zagęścić zwykły jogurt? :-( 05.04.06, 12:35
                    • chicarica Re: jogurt bałkański - nienajgorszy ale po co oni 06.04.06, 18:36
                      Sprawdź sobie jak jest zrobiony oryginalny grecki jogurt, a potem narzekaj.
                      • linn_linn Re: jogurt grecki stranghistò i inne 10.04.06, 14:22
                        Znalazlam kiedy taki sposob, ale jeszcze go nie przetestowalam.
                        www.e-bio.it/ricette/ricetta.php?ricetta=yogurt%20stranghisto/yogurt_stranghisto
                        Inne linki yogurtowe: moze kiedys sie za nie wezme.
                        www.e-bio.it/ricette/ricetta.php?ricetta=yogurt/yogurt
                        Jogurt z mleka mrozonego:
                        www.e-bio.it/ricette/ricetta.php?ricetta=yogurt/yogurt_02
                        Jogurt kakaowy:
                        www.e-bio.it/ricette/ricetta.php?ricetta=yogurt/yogurt_03
                        Kulki jogurtowe z jogurtu greckiego w oliwie:
                        www.e-bio.it/ricette/ricetta.php?ricetta=yogurt%20palline%20sottolio/Palline%20di%20yogurt%20sottolio

• Gość: marek Re: Jogurt grecki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 23:35
      Serek bieluch wymieszaj w odpowiedniej proporcji z jogurtem, pyszny.
    • Gość: Iza Re: Jogurt grecki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:45
      Zastępuje to on świetnie sam :)- sprawdzony przeze mnie już jako podstawa do
      muesli, do sernika na zimno z galaretką, do sosu tzatziki, do pomidorowej (tak,
      tak- do zabielenia :), a dziś zamiast śmietany dodałam go do wiosennej sałaty-
      wychodzi taniej i mniej kalorycznie ;).
    • mama.zosi75 Re: Jogurt grecki? 10.04.06, 10:40
      Jest tez pysny jogurt srodziemnomorski firmy lacpol, tylko tlusty, no ale
      inaczej nie bylby taki gesty.
    • mariahuana Re: Jogurt grecki? 10.04.06, 17:12
      dołączę do chóru - w BOMI. W tym koło mnie pani sprzedawczyni twierdzi, że tak
      szybko schodzi, że muszą co i rusz kolejne wiaderka zamawiać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka