Gość: Madzia IP: 213.17.227.* 16.03.06, 09:59 Czy macie jakis sprawdzony przepis na kaczkę pieczona w jabłkach? I co lepiej - upiec cała kaczke, czy np. kawałki kaczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Pieczona kaczka w jabłkach 16.03.06, 10:24 tnij.org/pieczkaczka W całości. Przepis Roberta Sowy - szefa kuchni hotelu Jan III Sobieski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhmm Re: Pieczona kaczka w jabłkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:27 wygląda wspaniale, aż sama się skuszę! :) -- s4.bitefight.pl/c.php?uid=61502 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Pieczona kaczka w jabłkach IP: *.access.telenet.be 16.03.06, 11:36 Nigdy nie pieke w calosci nawet niewygodnie potem dzielic . Lepiej podzielic na poczatku i natrzec kazda czesc , jablka dodaj pod koniec pieczenia Dodaj troche majeranku ale nie za duzo tylko dla zapachu i cajen . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Pieczona kaczka w jabłkach IP: 213.17.227.* 16.03.06, 11:43 Dzieki, wlasnie o taka odpowiedź mi chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Pieczona kaczka w jabłkach IP: *.adsl.solnet.ch 16.03.06, 14:40 zawsze pieke cala kaczke. nacieram ja majerankiem, sola i pieprzem, do srodka wkladam pokrojone na czastki i wymieszane z majerankiem jablka, zaszywam i do piekarnika. wychodzi prawdziwa pycha. podczas pieczenia dobrze jest polewac kaczke co jakis czas wyplywajacym z niej "sokiem". Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna Re: Pieczona kaczka w jabłkach 18.03.06, 19:36 kaczka to beznadziejna sprawa, smakuje nieziemsko ale w zasadzie ma bardzo amlo miesa, tylko piersi to mnie zrazilo do kaczek, malo miesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: Pieczona kaczka w jabłkach IP: *.kolonianet.pl 18.03.06, 19:43 Czemu mało? Trzeba liczyć jednego ptaka na dwie osoby,wtedy starczy. Nie tyle mało, co drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Pieczona kaczka w jabłkach 15.04.06, 23:07 Dokleję moj przepis, podobny Kaczkę (ok. 1,8 kg) oczyszczoną natrzeć z zewnatrz i wewnątrz solą, zmielonym pieprzem, rozmarynem, przykryć i odstawic w chłodne miejsce na 1-2 godz. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyc kaczkę. 75 dag jabłek umyć, obrać, pokroić na czastki, wymieszac z 1-2 łyżeczkami majeranku i nadziac kaczkę, spiąć wykałaczkami. Ułożyc w brytfannie, piec 1-1,5 godz. w temp. 220C, polewajac sosem, 15 min. przed końcem można obok położyć jabłka i pokrojoną pomarańczę. Odpowiedz Link Zgłoś