Dodaj do ulubionych

Kobitki pomóżcie!!!

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:54
Bardzo lubie kisiel, a do tego boli mnie właśnie żołądek, więc chcę sobie to
ugotować. Moja stara wyjechała i nie wiem jak to sie gotuje. Już dwie torebki
popsułem, to chyba cos nie tak robie?
Obserwuj wątek
    • Gość: "spec" od kiślu Re: Kobitki pomóżcie!!! IP: *.elsat.net.pl 18.03.06, 22:58
      na opakowaniu jest dokładna instrukcja!kisiel rozmieszać w zimnej wodzie,resztę
      z pół litra wody zagotować z cukrem wlać rozmieszany z wodą kisiel ciągle
      mieszając i po sprawie!!!
    • Gość: Hanna Re: Kobitki pomóżcie!!! IP: 206.248.70.* 18.03.06, 23:00
      Jezeli robisz wedlug instukacji na torebce-nie powinno Ci nie wyjsc. To
      najprostsza rzecz na swiecie.Czesc wody odlewasz do kubka, reszte gotujesz. Tym
      czasem w kubkowej wodzie dobrze rozpuszczasz zawartosc torebki, gdy woda
      zacznie wrzec, wolno wlewasz zawartosc kubka(dobrze wymieszaj przed wlanie)dp
      wrzatka. Calosc mieszasz, az sie dobrze rozprowadzi. Zaczyna gestniec
      blyskawicznie. Pobulgota-i gotowe.
      • Gość: Kuchareczka Re: Kobitki pomóżcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:18
        Dla ułatwienia odstawiam wrzątek na chwilę i wlewam rozmieszany w kubku kisiel.
        Mieszam trzepaczką i wstawiam na palnik, do zagotowania. Robię tak, bo kiedy
        wlewałam do garnka stojącego na palniku,kisiel szybko gęstniał przy dnie.
        • Gość: Edwin Re: Kobitki pomóżcie!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:39
          To to sie na wodzie gotuje???
          • Gość: Edwin Re: Kobitki pomóżcie!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:43
            Robiłem na mleku.To znaczy z zimnym mlekiem mieszałem na palniku i aż zaczęło
            sie robić takie jakieś nieprzyjemne. A na torebkach było zamazane, ta
            instrukcja znaczy się, no bo te opakowania jakieś takie były czymś poplamione.
            Ale jest jeszcze ten proszek w słoiku, to sobie ugotuję teraz na wodzie.Dzięki.
          • Gość: Kuchareczka Re: Kobitki pomóżcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:43
            No tak! Jeśli to kisiel, bo jeśli miałeś na myśli budyń, to na mleku, ale
            technika jest ta sama. Zresztą, gdybyś kisiel wlał do mleka, świat by się nie
            zawalił. W końcu i w tym i w tamtym zgęszczaczem jest mąka ziemniaczana albo
            coś w tym rodzaju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka