Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:51 Czy zna ktoś może przepis na dobrą surówke z pora? To... poproszę:) Acha, nie zamierzam korzystać z wyszukiwarki :/ Dzięki z góry i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwookash Każdy nowy wątek powoduje m. in. 23.03.06, 13:56 że jeden stary wątek zostaje zarchiwizowany. Poza tym mnogość wątków utrudnia korzystanie z wyszukiwarki. Ter reguły korzystania z forum nie są takie głupie i warto nie tylko egoistycznie je stosować. PS Wątek o surówce z pora był chyba kilka dni temu i były tam przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: Każdy nowy wątek powoduje m. in. 23.03.06, 13:58 mwookash napisał: > że jeden stary wątek zostaje zarchiwizowany. > Poza tym mnogość wątków utrudnia korzystanie z wyszukiwarki. > Ter reguły korzystania z forum nie są takie głupie i warto nie tylko > egoistycznie je stosować. > PS Wątek o surówce z pora był chyba kilka dni temu i były tam przepisy. jak jestes taki dobry (a) to daj jej link do tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Każdy nowy wątek powoduje m. in. 23.03.06, 13:59 mwookash napisał: > że jeden stary wątek zostaje zarchiwizowany. Tak, ale w wyszukiwarce one dalej zostają ## > Poza tym mnogość wątków utrudnia korzystanie z wyszukiwarki. Kwestia umiejętnego wykorzystania wyszukiwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Ale 23.03.06, 14:07 Archiwizacja powoduje, że nie można się już dopisać a czasem szkoda. Jak chcę coś znaleźć normalnie w wyszukiwarce to przez takie zaśmiecanie trwa to zazwyczaj znacznie dłużej niestety Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Ale ale 23.03.06, 14:09 To że ktoś zakłada nowy wątek na temat wałkowany setki razy, nie wynika z tego, że nie może dopisać się do już zarchiwizowanego, tylko z lenistwa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola dziekuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:30 Serdecznie dziękuję za zaangażowanie w tą dyskusję! Nie spodziewałam się, az takiego odzewu! Ja na pewno też Wam kiedyś pomogę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Pora na pora :) 23.03.06, 14:39 por pokroic w paski, jabłko i marchewkę zetrzec na tarce o dużych oczkach, doprawić jak lubisz: ciut cukru, może ciut soli i... 1 wersja majonezem (dość ciężka kombinacja) 2 wersja z oliwą (dużo lżejsza kombinacja) 3 ze śmietaną Tejże nie próbowałam, ale inni twierdzą, że podobno dobra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Pora na pora :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:42 Dzięki, lustroo! Nareszcie ludzki odruch - bez zawiści i prawienia mądrości! Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Usatysfakcjonowana? 23.03.06, 14:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=17162465&a=17162465 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:55 Jak najbardziej! Ja poprostu nie chciałam sie przyznać jak się używa tej całej wyszukiwarki, ale już wiem! Usatysfakcjonowani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagódka Re: Usatysfakcjonowana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 17:23 Ja skorzystałam z wyszukiwarki,ale nie widziałam tam przepisu jaki ja stosuję Por kroję w półkrążki,zcieram do tego marchewkę,jabłko i seler.Doprawiam solą,sokim z cytryny i majonezem czasami dodaję gęstej śmietany.Pychotka.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Pora na pora 24.03.06, 08:33 Po co to się kłocić, zjedzcie sałatkę :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola dziękuję, jagódko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:24 Dziękuję za przepis!!! I... zrozumienie!!! Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Ale poziom!!! IP: *.elsat.net.pl 24.03.06, 08:48 Ale poziom wysoki pokazaliście!!!Wstyd.A tak lubiłam tu zagladać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ale poziom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:27 Przeprszam wszystkich, bo rozumiem, że może niespecjalnie to zabrzmiało " nie zamierzam korzystać z wyszukiwarki", ale chodzi o to, że właściwie na każdy z wątków można "jakąś tam" odpowiedź znaleźć w wyszukiwarce, a ja chciałam żeby do dyskusji włączył sie ktoś nowy z czymś nowym na dany temat - tak jak jagódka na przykład albo lustooo ( któremu też serdecznie dziękuję za odpowiedź. nastepnym razem będę bardziej rozważna i mam nadzieję, że nie rozpętam takiej burzy. A tak nawiasem pisząc, to czy nie uważacie, za dużo bardziej chamskie zachowanie na tym forum (niż moje nieopatrzne stwierdzenie) wyzywanie mnie od kretynek przez haha? To dopiero jest brak kultury - no cóż, i tacy żyją wśród nas :/ Dada - pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ale poziom!!! 24.03.06, 09:51 Nie tyle niespecjalnie, co po prstu cala te dyskusje sprowokowalas. A co do postow haha, moge sie mylic, ale to nie pierwsza taka reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Trole są wszędzie, a tak nawiasem mówiąc to 24.03.06, 09:54 sama sobie jesteś winna. "Nie zamaierzam skorzystać z wyszukiwarki" - takie stwierdzenie burzy nawet krew polarnika bo co stwierdzasz? Ja księżniczka nie schylę się do byle czego i macie poświęcić mi swój czas bo ja chcę....Nie tędy droga. Jeśli nie wiesz jak z wyszukiwarki skorzystać to zapytaj i ręczę Ci, że cały tabun forumowiczów ruszy na ratunek. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re:Trole są wszędzie, a tak nawiasem mówiąc to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:16 Macie rację. Zgadzam się i rzeczywiście nie tak to zabrzmiało, jak powinno. Problem w tym, że na jakikolwiek temat ktoś tu nie zagada, w większości przypadków dostaje rade typu - wyszukiwarka, a w ten sposób niczego nowego sie nie nauczymy, bo jedynym źródłem wiedzy będzie wyszukiwarka. No nic, dostałam lekcję i na pewno wyciągnełam z niej naukę. Przepraszam wszystkich, z wyjątkiem haha bo ten/ta to juz z pewnością , na to nie zasługuje. I od dziś zaprzyjażniam się z wyszukiwarką Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Trole są wszędzie, a tak nawiasem mówiąc to 24.03.06, 10:29 A czego chcesz się nauczyć? Kuchnia to przede wszystkim wyobraźnia a to forum służy inspiracji i tym co to mamusia (bez negatywnych konotacji) nie pomogła. Ale jednak jak na każdym forum, czacie, czy grupie dyskusyjnej obowiązuje netykieta i jakiś tam regulamin. W jednym i drugim na pierwszych miejscach jest napisane: "...Najpierw zapoznaj się z tematami/wątkami zakładanymi wcześniej..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re:Trole są wszędzie, a tak nawiasem mówiąc to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:34 masz rację, już się nie odzywam Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Ależ odzywaj się - z prawdziwą przyjemnością 24.03.06, 10:39 będziemy służyć radami i przepisami - serio. Po prostu trochę niefortunnie zaistniałaś na forum - ale to mały pikuś. Zapominamy łatwo - bądź, pytaj, gotuj - bo o to przecież chodzi.))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re:Ależ odzywaj się - z prawdziwą przyjemnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:43 Dzieki, teraz będę bardziej uważała na to, o co pytam, a wcześniej oczywiście sprawdzę wyszukiwarke :) Młego dnia Wam wszystkim i nie gniewajcie sie już na mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jeszcze raz ja 24.03.06, 09:49 To internet a jakies granice? Moze dla tych, ktorzy nie znaja jezykow obcych / i wyszukiwarek /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adda Re: por IP: *.demon.co.uk 24.03.06, 13:18 skoro sprawa zalagodzona to ja Ci olu powiem tak:wczoraj mialam taki sam problem,poniewaz wymyslilam sobie surowke z pora i nie bardzo wiedzialam jak sie do tego zabrac.no ale sie zabralam i efekt byl pyszny.a mianowicie:pora pokroilam w polkrazki,sparzylam(chwilke),dodalam 3 male ogorki kiszone,kukurydze z puszki,2 jaja na twardo,ser zolty pokrojony w kosteczke,popieprzylam,dodalam 2 lyzki majonezu kieleckiego i juz. i na prawde polecam,pycha! pozdrawiam i zycze milego dnia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: por IP: *.gl.digi.pl 24.03.06, 15:24 Brzmi pysznie! Też spróbuję i serdecznie dziękuję za przepis - Addo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: por IP: *.crowley.pl 24.03.06, 15:35 To jeszcze ja..Powiedzmy, ze zazwyczaj biore trzy pory. Biale jego czesci kroje w miare drobno... Po zblanszowaniu dodaje zielony groszek z puszeczki:).. i dwa- trzy jajka ugotowane na twardo (pokrojone w kostke) Do tego starty na tarce zolty ser (ok. 10 - 15 dkg. twardego, lagodnego). Mozna dodac dwa ogorki kiszone, pokrojone drobno w kostke.I do tego majonez.Pyyyyycha.:) I nie mozna TAK bylo od razu??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: por IP: *.crowley.pl 24.03.06, 15:36 ..blanszuje oczywiscie pora...a nie groszek zielony..:)))) Odpowiedz Link Zgłoś