IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:51
Czy zna ktoś może przepis na dobrą surówke z pora? To... poproszę:)
Acha, nie zamierzam korzystać z wyszukiwarki :/
Dzięki z góry i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mwookash Każdy nowy wątek powoduje m. in. 23.03.06, 13:56
      że jeden stary wątek zostaje zarchiwizowany.
      Poza tym mnogość wątków utrudnia korzystanie z wyszukiwarki.
      Ter reguły korzystania z forum nie są takie głupie i warto nie tylko
      egoistycznie je stosować.
      PS Wątek o surówce z pora był chyba kilka dni temu i były tam przepisy.
      • kobieta_na_pasach Re: Każdy nowy wątek powoduje m. in. 23.03.06, 13:58
        mwookash napisał:

> że jeden stary wątek zostaje zarchiwizowany.
        > Poza tym mnogość wątków utrudnia korzystanie z wyszukiwarki.
        > Ter reguły korzystania z forum nie są takie głupie i warto nie tylko
        > egoistycznie je stosować.
        > PS Wątek o surówce z pora był chyba kilka dni temu i były tam przepisy.

jak jestes taki dobry (a) to daj jej link do tego watku.
      • yavorius Re: Każdy nowy wątek powoduje m. in. 23.03.06, 13:59
        mwookash napisał:
        > że jeden stary wątek zostaje zarchiwizowany.

Tak, ale w wyszukiwarce one dalej zostają

##
        > Poza tym mnogość wątków utrudnia korzystanie z wyszukiwarki.

Kwestia umiejętnego wykorzystania wyszukiwarki.
        • mwookash Ale 23.03.06, 14:07
          Archiwizacja powoduje, że nie można się już dopisać a czasem szkoda.
          Jak chcę coś znaleźć normalnie w wyszukiwarce to przez takie zaśmiecanie trwa
          to zazwyczaj znacznie dłużej niestety
          • yavorius Ale ale 23.03.06, 14:09
            To że ktoś zakłada nowy wątek na temat wałkowany setki razy, nie wynika z tego,
            że nie może dopisać się do już zarchiwizowanego, tylko z lenistwa :D
            • mwookash Nie inaczej zazwyczaj jest :D nt. 23.03.06, 14:10

• Gość: ola dziekuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:30
                Serdecznie dziękuję za zaangażowanie w tą dyskusję!
                Nie spodziewałam się, az takiego odzewu!
                Ja na pewno też Wam kiedyś pomogę ;)
    • lustroo Pora na pora :) 23.03.06, 14:39
      por pokroic w paski, jabłko i marchewkę zetrzec na tarce o dużych oczkach,
      doprawić jak lubisz: ciut cukru, może ciut soli i...

1 wersja majonezem (dość ciężka kombinacja)
      2 wersja z oliwą (dużo lżejsza kombinacja)
      3 ze śmietaną Tejże nie próbowałam, ale inni twierdzą, że podobno dobra :)
      • Gość: ola Re: Pora na pora :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:42
        Dzięki, lustroo! Nareszcie ludzki odruch - bez zawiści i prawienia mądrości!
    • mwookash Usatysfakcjonowana? 23.03.06, 14:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=17162465&a=17162465
      • Gość: ola Re: Usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:55
        Jak najbardziej! Ja poprostu nie chciałam sie przyznać jak się używa tej całej
        wyszukiwarki, ale już wiem! Usatysfakcjonowani?
    • Gość: jagódka Re: Usatysfakcjonowana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 17:23
      Ja skorzystałam z wyszukiwarki,ale nie widziałam tam przepisu jaki ja stosuję
      Por kroję w półkrążki,zcieram do tego marchewkę,jabłko i seler.Doprawiam
      solą,sokim z cytryny i majonezem czasami dodaję gęstej
      śmietany.Pychotka.Smacznego.
      • lustroo Re: Pora na pora 24.03.06, 08:33
        Po co to się kłocić, zjedzcie sałatkę :) ;)
      • Gość: ola dziękuję, jagódko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:24
        Dziękuję za przepis!!! I... zrozumienie!!! Pozdrawiam serdecznie!!!
    • Gość: dada Ale poziom!!! IP: *.elsat.net.pl 24.03.06, 08:48
      Ale poziom wysoki pokazaliście!!!Wstyd.A tak lubiłam tu zagladać!
      • Gość: ola Re: Ale poziom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:27
        Przeprszam wszystkich, bo rozumiem, że może niespecjalnie to zabrzmiało " nie zamierzam korzystać z wyszukiwarki", ale chodzi o to, że właściwie na każdy z wątków można "jakąś tam" odpowiedź znaleźć w wyszukiwarce, a ja chciałam żeby do dyskusji włączył sie ktoś nowy z czymś nowym na dany temat - tak jak jagódka na przykład albo lustooo ( któremu też serdecznie dziękuję za odpowiedź. nastepnym razem będę bardziej rozważna i mam nadzieję, że nie rozpętam takiej burzy. A tak nawiasem pisząc, to czy nie uważacie, za dużo bardziej chamskie zachowanie na tym forum (niż moje nieopatrzne stwierdzenie) wyzywanie mnie od kretynek przez haha? To dopiero jest brak kultury - no cóż, i tacy żyją wśród nas :/ Dada - pozdrawiam :)
        • linn_linn Re: Ale poziom!!! 24.03.06, 09:51
          Nie tyle niespecjalnie, co po prstu cala te dyskusje sprowokowalas. A co do
          postow haha, moge sie mylic, ale to nie pierwsza taka reakcja.
        • ba_nita Re:Trole są wszędzie, a tak nawiasem mówiąc to 24.03.06, 09:54
          sama sobie jesteś winna. "Nie zamaierzam skorzystać z wyszukiwarki" - takie
          stwierdzenie burzy nawet krew polarnika bo co stwierdzasz? Ja księżniczka nie
          schylę się do byle czego i macie poświęcić mi swój czas bo ja chcę....Nie tędy
          droga. Jeśli nie wiesz jak z wyszukiwarki skorzystać to zapytaj i ręczę Ci, że
          cały tabun forumowiczów ruszy na ratunek. :-D
          • Gość: ola Re:Trole są wszędzie, a tak nawiasem mówiąc to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:16
            Macie rację. Zgadzam się i rzeczywiście nie tak to zabrzmiało, jak powinno. Problem w tym, że na jakikolwiek temat ktoś tu nie zagada, w większości przypadków dostaje rade typu - wyszukiwarka, a w ten sposób niczego nowego sie nie nauczymy, bo jedynym źródłem wiedzy będzie wyszukiwarka.
            No nic, dostałam lekcję i na pewno wyciągnełam z niej naukę. Przepraszam wszystkich, z wyjątkiem haha bo ten/ta to juz z pewnością , na to nie zasługuje. I od dziś zaprzyjażniam się z wyszukiwarką
            • ba_nita Re:Trole są wszędzie, a tak nawiasem mówiąc to 24.03.06, 10:29
              A czego chcesz się nauczyć? Kuchnia to przede wszystkim wyobraźnia a to forum
              służy inspiracji i tym co to mamusia (bez negatywnych konotacji) nie pomogła.
              Ale jednak jak na każdym forum, czacie, czy grupie dyskusyjnej obowiązuje
              netykieta i jakiś tam regulamin. W jednym i drugim na pierwszych miejscach jest
              napisane: "...Najpierw zapoznaj się z tematami/wątkami zakładanymi wcześniej..."
              • Gość: ola Re:Trole są wszędzie, a tak nawiasem mówiąc to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:34
                masz rację, już się nie odzywam
                • ba_nita Re:Ależ odzywaj się - z prawdziwą przyjemnością 24.03.06, 10:39
                  będziemy służyć radami i przepisami - serio. Po prostu trochę niefortunnie
                  zaistniałaś na forum - ale to mały pikuś. Zapominamy łatwo - bądź, pytaj,
                  gotuj - bo o to przecież chodzi.)))
                  • Gość: ola Re:Ależ odzywaj się - z prawdziwą przyjemnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:43
                    Dzieki, teraz będę bardziej uważała na to, o co pytam, a wcześniej oczywiście sprawdzę wyszukiwarke :)
                    Młego dnia Wam wszystkim i nie gniewajcie sie już na mnie!
    • linn_linn Re: jeszcze raz ja 24.03.06, 09:49
      To internet a jakies granice? Moze dla tych, ktorzy nie znaja jezykow obcych /
      i wyszukiwarek /.
    • Gość: adda Re: por IP: *.demon.co.uk 24.03.06, 13:18
      skoro sprawa zalagodzona to ja Ci olu powiem tak:wczoraj mialam taki sam
      problem,poniewaz wymyslilam sobie surowke z pora i nie bardzo wiedzialam jak
      sie do tego zabrac.no ale sie zabralam i efekt byl pyszny.a mianowicie:pora
      pokroilam w polkrazki,sparzylam(chwilke),dodalam 3 male ogorki
      kiszone,kukurydze z puszki,2 jaja na twardo,ser zolty pokrojony w
      kosteczke,popieprzylam,dodalam 2 lyzki majonezu kieleckiego i juz. i na prawde
      polecam,pycha!
      pozdrawiam i zycze milego dnia!!
      • Gość: ola Re: por IP: *.gl.digi.pl 24.03.06, 15:24
        Brzmi pysznie! Też spróbuję i serdecznie dziękuję za przepis - Addo!
      • Gość: ania Re: por IP: *.crowley.pl 24.03.06, 15:35
        To jeszcze ja..Powiedzmy, ze zazwyczaj biore trzy pory. Biale jego czesci kroje
        w miare drobno... Po zblanszowaniu dodaje zielony groszek z puszeczki:).. i dwa-
        trzy jajka ugotowane na twardo (pokrojone w kostke) Do tego starty na tarce
        zolty ser (ok. 10 - 15 dkg. twardego, lagodnego). Mozna dodac dwa ogorki
        kiszone, pokrojone drobno w kostke.I do tego majonez.Pyyyyycha.:)
        I nie mozna TAK bylo od razu???
        :)
        • Gość: ania Re: por IP: *.crowley.pl 24.03.06, 15:36
          ..blanszuje oczywiscie pora...a nie groszek zielony..:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka