boris_kr Re: Dressing dla FACETA 10.04.06, 20:53 Ops - sorry :)) Wiec prosze o pomoc. Jestem facetem i blagam o PROSTE przepisy na dressingi do warzyw na grillu. Ot - takie proste jak ten: 1 opakowanie jogurtu (o niskiej zawartości tłuszczu) 2 średniej wielkości ogórki (oczyszczone, obrane i pokrojone) 2 wyciśnięte ząbki czosnku 3 łyżki świeżego posiekanego koperku Połączyć składniki i zmiksować. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Dressing dla FACETA 10.04.06, 20:55 jogurt + curry - wymieszać jogurt + ser plesniowy = zmiksować takie? Odpowiedz Link Zgłoś
boris_kr Re: Dressing dla FACETA 10.04.06, 21:04 moze byc, choc troszku przesadzilas. Nie jestem idiota, chodzi mi o to, ze w interku sa same avocado, octy balsamiczne i inne rzeczy o ktore trudno w hipermakecie czy wsiowym sklepie jak jade na wies :) Masz jeszczze cos???? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Dressing dla FACETA 10.04.06, 21:07 a niby z czym przsadziłam? proste i smaczne miec mam ale m.innymi z octami balsamicznymi oliwa, czosnek, musztarda gruboziarnista jogurt, skórka cytrynowa, bazylia, sol itp Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Dressing dla FACETA 11.04.06, 09:10 boris_kr napisał: > Ops - sorry :)) > > Wiec prosze o pomoc. Jestem facetem i blagam o PROSTE przepisy na dressingi do > warzyw na grillu. Ot - takie proste jak ten: > > 1 opakowanie jogurtu (o niskiej zawartości tłuszczu) > 2 średniej wielkości ogórki (oczyszczone, obrane i pokrojone) > 2 wyciśnięte ząbki czosnku > 3 łyżki świeżego posiekanego koperku > Połączyć składniki i zmiksować. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. > > Dzieki! Identyczny ,tylko zamiast koperku dodaj swiezej posiekanej miety, pasuje do mieska marynowanego z odcieniem curry. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Dressing dla FACETA 10.04.06, 21:11 sos musztardowo miodowy miód płynny wymieszac z gruboziarnistą musztarda i oliwą , posolić b. lekko , dodac pieprz. Odstawic do lodówki -- miód, ocet balsamiczny(!), olej z pestek winogron -- Oliwa, chili swieże, czosnek, sok z cytryny -- Wymieszać Skórkę z 1 limonki Sok z 1 limonki + sok z połowy cytryny 2 papryczki chili bez pestek drobno pokrojone 1 łyzeczkę brązowego cukru 1 łyzkę posiekanej natki Sól Pieprz starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
boris_kr Re: Dressing dla FACETA 10.04.06, 21:15 Dzieki :) O to chodzi :))))) Takie proste i przede wszystkim LATWE w wykonaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Dressing dla FACETA 10.04.06, 21:16 rewelacyjny jest tez malin (zmiksowanych) z dodatkiem octu balsamicznego :DDD i pieprzu Odpowiedz Link Zgłoś