IP: *.lodz.msk.pl 18.05.06, 19:54
to znowu ja - i znowu probuje działać w kuchni a zielona jestem jak szczypiorek :] chciałam ugotować sobie botwinkę i zabielić ją jogurtem. czy musze wtedy dodawac jeszcze mąkę? i jeżeli zakwaszę rosół octem to muszę dodawać też koncentrat buraczany?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: botwinka 18.05.06, 20:00
      Gość portalu: malinka napisał(a):

> to znowu ja - i znowu probuje działać w kuchni a zielona jestem jak szczypiorek
      - Nie szkodzi...
      > :] chciałam ugotować sobie botwinkę i zabielić ją jogurtem.
      -Można ale do botwiny śmietana lepsza.
      czy musze wtedy do dawac jeszcze mąkę?
      -Ręka Ci uschnie jak dodasz mąkę...tfu...
      i jeżeli zakwaszę rosół octem
      -A po co zakwaszać octem, że tak głupio spytam????
      to muszę dodawać też koncentrat buraczany?
      też ręka Ci uschnie, ale są tacy co dodają....
      Wywar z warzyw ewentualnie podsmażonych wcześniej na maśle, dodajesz ziemniaki a gdy już będą miękkie dodajesz posiekaną boćwinę. Zabielasz, doprawiasz solą i pieprzem i TO WSZYSTKO.
      • simian-raticus nic nie gotuj bo zabijesz witaminy tylko hehe 18.05.06, 23:00
        zrób mieszankę ze śmietany kefiru lub jogurtu w odpowiadających Ci proporcjach i zalej zieleninę taką miksturą do lodówki na trochę dać cebuli (nie tej jadowitej tylko cukrowej naką wolisz - pieprz sól do smaku niech się schłodzi w lodówce :-)))))))))))))))))))))))))))
        • mavika7 Re: nic nie gotuj bo zabijesz witaminy tylko hehe 19.05.06, 06:41
          dziękuję bardzo. raczej ugotuję bo muszę jeść jakiś ciepły posiłek choć raz dziennie a i tak nie zawsze mam na to czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka