kodii1 29.05.06, 21:01 tylko nie odsyłajcie mnie do przepisów kucharskich--poproszę o swoje sprawdzone.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Pomysł na Krewetki 29.05.06, 21:19 kodii1 napisał: > tylko nie odsyłajcie mnie do przepisów kucharskich--poproszę o swoje > sprawdzone.. W pas się kłania Galeria Potraw. Nie dość, że sprawdzone to jeszcze z fotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
malaga1234 Re: Pomysł na Krewetki 30.05.06, 18:06 Mało wymyślny mój przepis.Krewetki z majonezem i koperkiem w avokado. Odpowiedz Link Zgłoś
eviann Re: Pomysł na Krewetki 29.05.06, 21:53 A ja wlasnie robilam dzisiaj krewetki ,mowie na to ryz po chinsku. Smaze na patelni na oleju krewetki,krotko na mocnym ogniu ,przekladam na druga patelnie.Na ta patelnie na ktorej smazylam krewetki wrzucam pokrojone pieczarki jak sa usmazone dodaje do krewetek,a potem smaze rozne pokrojone warzywa- marchew,cukinie,brokuly co mam akurat pod reka no i jeszcze daje cos chinskiego- grzybki,pedy bambusa,kielki sojowe....Na koniec dodaje wczesniej ugotowany ryz i sos sojowy,zadnej soli i innych przypraw.Nie wiem czy o taki przepis ci chodzilo czy moze o cos wykwintniejszego ale ta potrawa jest szybka w zrobieniu kilka minut i wychodzi naprawde sporo.... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pomysł na Krewetki 29.05.06, 22:14 eviann, a w tym bogactwie skłądników krewetki nie znikają? Odpowiedz Link Zgłoś
eviann Re: Pomysł na Krewetki 29.05.06, 22:22 To zalezy ile sie da a pozatym one maja tak specyficzny smak ,ze nie.No i radzilabym na jakims lepszym oleju smazyc np.z orzecha wloskiego to poprawia dodatkowo smak. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pomysł na Krewetki 29.05.06, 22:26 a widzisz, bo jak dla mnie krewetki sa na tyle delikatne, ze wole ich nie "przykrywac" innymi smakami wystarczy odrobina czosnku :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f na krewetki - tylko minimum: albo z czosnkiem, alb 30.05.06, 16:49 o z imbirem, albo z chilli, to tak na szybko żeby krewetki byly krewetkami. I żeby mozna bylo chlebem wyjadac sos spod nich:-) Lubia cytryne. (a moze i trusklawki? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 dekikatne, nieprzesmaczone? 30.05.06, 18:26 mozna ale mozna i z GRUBEJ RURY www.rajmasala.com/html/tikka_prawn_salad.htm krewety (takie wielkie) obsmazyc i wpakowac w masale gotowac do utraty tchu jakie dziesiec minut wrzucic w kolorowe listki skropic cytryna powstrzymywac sie od poczwornych dokladek smacznego n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisotraheli Re: Pomysł na Krewetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:57 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=krewetki&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=777&poz=0&A_szukaj= temat&zywe=2&x=9&y=4 Odpowiedz Link Zgłoś
kodii1 Re: Pomysł na Krewetki 02.06.06, 18:21 a które krewetki polecacie--te większe czy te małe?? Odpowiedz Link Zgłoś
preuser Re: Pomysł na Krewetki 03.06.06, 09:16 krewetki jadam najchętniej: na kanapce (biały chleb) z jajkiem, majonezem i cytryną, ze smażoną rybą - usmażyć panierowany filet, na kromke białego chleba polożyć filet oraz pokrojone w plasterki jajko, na to sporo krewetek, ozdobić majonezem i plasterkiem cytryny, te większe jak garnele od poprostu za ogonek i z sosem czosnkowym, pyszne lubię też smażone garnele - na rozgrzaną oliwę wrzucić w płatki pokrojony czosnek i po podsmażeniu dołożyć garnele smażąc do zarumienienia, super Odpowiedz Link Zgłoś