Dodaj do ulubionych

Rodacy z okolic Wladyslawowa, 3miasta, Jastrzebiej

IP: 62.29.248.* 02.06.06, 09:06
pomozcie!!! moze to troche off topic, ale czy znacie w tych okolicach sklepy z zywnoscia ekologiczna
lub gospodarzy, ktorzy by dla malego alergika mieli do sprzedazy mieso lub warzywa? w ramach
kuracji bedziemy caly czerwiec siedziec w Karwii i zapasy wziete z domu skoncza nam sie za 2
tygodnie.
bardzo prosze o pomoc.
dzieki.
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Rodacy z okolic Wladyslawowa, 3miasta, Jastrz 02.06.06, 12:21
      Zamów w najbliższym sklepie. A tak swoją drogą - gdzie Karwia a gdzie Władysławowo, Trójmiasto???Spójrz na mapę. W Trójmieście sobie bez zamawiania kupisz. Po za tym nie napisałaś na co dzieciak jest uczulony, bo na mieso to raczej dość dziwne?Może się mylę.
    • ba_nita Re:Patysko - daj mi na maila info - to podam Ci ad 02.06.06, 12:23
      resy sklepów w Gdyni jeśli się upierasz nad Trójmiastem. Ale mówię - właściciel najbliższego sklepu powinien Ci bez problemu załatwić zaopatrzenie.
      • patyska Mistrzu... 02.06.06, 12:40
        ...moj, jak ktos dyma ze stolycy ;) to dla niego karwia, wladek i jastrzab sa superblisko siebie, a do
        3miasta moge podskoczyc jako zem baba za kierownica zaznajomiona z wasza obwodnica ;))) to
        bardzo poprosze o te adresy na priv gazetowy albo tu jesli laska. Bog zaplac! ;)
        a teraz w kwestii co moze moje dziecie spozywac. jak napisze co moze, a nie to, czego nie, to lista
        bedzie krotka :/
        kalafior
        brokul
        dynia
        cukinia
        ziemniaki
        sliwki
        gruszki
        kasza gryczana
        ryz bialy (brazowy uczula)
        kukurydza i pochodne (w sensie makaron etc.)
        krolik
        perlica
        indyk
        ges
        melasa buraczana
        sol (morska eko)
        oliwa

to wszystko. ma 3 lata. pewnie sie poplakales... ;)
        • ba_nita Re: Patysko... 02.06.06, 12:50
          > kalafior, brokul, dynia, cukinia, ziemniaki, sliwki, gruszki, kasza gryczana
          ryz bialy (brazowy uczula), kukurydza i pochodne (w sensie makaron etc.)
          To na spoko dostaniesz na miejscu w Karwi lub we Władysławowie.
          > krolik, perlica, indyk, ges
          Z wyjątkiem perlicy kupisz jadąc z Karwi przez Władysławowo w kierunku Helu. Za Władkiem po lewej stronie jest supertruper giga sam.Nie pamiętam jakiej maści. Jeśli nie mają to (z kartą do Makro - jak nie masz to pożycz od kogoś) które to Makro jest usadowione w Gdyni na ul.Hutniczej.
          > melasa buraczana
          W życiu nie widziałem w sklepie ale też i się specjalnie nie rozglądałem.
          > sol (morska eko), oliwa
          Jedno i drugie nie skończy się w 2 tygodnie jak weźmiesz z soba.)))
          • patyska Re: Patysko... 02.06.06, 12:57
            Banito, ale mnie chodzi o warzywa i mieso z certyfikatami ekologicznymi... czy mowimy o tym samym?
            racja, soli i oliwy nam wystarczy, a nawet byc moze gryki i ryzu tez. i melasy tez ;) pan kazali wypisac co
            moze jesc to ja po prostemu wypisala... ;)))
            karte makro mam w razie co ;)
            • ba_nita Re: Rzeczywiście - nie dogadaliśmy się. 02.06.06, 13:06
              Popytam i dam znać na pocztę.
              • patyska Banito! dzieki, a Dobrotka tez mi napisala! :) n/t 02.06.06, 13:24

• Gość: dobrota6 Re: ja z Gdańska - masz maila/nt IP: *.atena.pl / 83.238.45.* 02.06.06, 13:11
      • patyska Dobrotko, dziekuje! :) n/t 02.06.06, 13:23

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka