ivaz 22.07.06, 10:03 Czy szaszłyk można upiec w piekarniku czy lepiej usmażyć, zawsze robiłam na grilu, ale teraz chciałabym zrobic w domu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senin moze nie zupelnie wprost.. IP: *.dsl.dodo.com.au 22.07.06, 10:10 ja maialam kiedys piekarnik z grillem w jednej komorze... problemu nie bylo jednak w normalnym piekarniku szaszlyk ci sie chyba wysuszy (w tym ukladzie smazenie bedzie lepsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivaz@gazeta.pl Re: moze nie zupelnie wprost.. IP: 217.153.123.* 22.07.06, 10:22 całe szczęscie mam piekarnik z grilem, szczerze mówiąc jeszcze go nie uzywałam, w takim razie sprobuję, bo nie chce mi sie stac i smazyć Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: szaszłyk-pytanie techniczne 22.07.06, 16:31 A moze obsmazyc i dopiec? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: szaszłyk-pytanie techniczne 22.07.06, 18:54 Ja pieke szaszlyki w piekarniku (ale robie je tylko z piersi kurzych, albo z lososia). Polewam szaszlyki odrobina oliwy i soku z cytryny i nie sa suche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: szaszłyk-pytanie techniczne IP: 80.50.91.* 24.07.06, 14:08 Ja piekę w blaszce. Układam dość ciasno, ale obracam. Nabijam na patyczki kawałki wieprzowiny, boczku, cebulki, papryki i jabłka. Nie schnie. oczywiście wszystko zamarynowane w przyprawach i oleju. Odpowiedz Link Zgłoś