IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 20:11
Może podpowiecie mi co zrobić na gorąco na urodziny mojego 12-letniego
dziecka. Dotychczas robiłam parówki zapiekane z boczkiem i żółtym serem, ale
ile można?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jadzia Re: urodziny IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 17:08
      może jakieś paszteciki?
      • Gość: siwa Re: urodziny IP: 217.20.192.* 12.02.03, 17:47
        mozesz zrobic frytki z kalarepki. mysle, ze dzieciakom bedzie smakowalo.

kalarepki trzeba obrac, pokroic w slupki, jak na frytki, gotowac jakies 10
        minut w osolonej wodzie. potem odcedzic i maczac w ciescie zrobionym z pol
        szklanki wody, maki i jednego jajka. doprawic ciasto sola, pieprzem i czym tam
        lubisz, zeby bylo dosc pikantne, no i musi byc dosc geste, gesciejsze niz na
        nalesniki. maczac w tym frytki i wrzycac na rozgrany tluszcz. smazyc na zloty
        kolor, odsaczyc z tluszczu i podawac na goraco. najlepiej do tego podawac sos
        z jogurtu naturalnego, przyprawionego posiekanym szczypiorkiem, sola i
        pieprzem.
        dzieciaki lubia frytki, wiec powinno smakowac
        • Gość: maciek Re: urodziny IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.03, 01:51
          A ja bym Ci doradzil Nugeciki z kurczaka tj.pociete w male kawalki piersi z
          kurczaka,opanierowane w mace,jajku,bulce,usmazone na glebokim tluszczu a do
          tego frytki lub kuleczki (dostaniesz w supermarkecie)ziemniaczane.Oczywiscie
          nie zapominajac o majonezie i ketchupie do tego (dzieci lubia majonez i
          ketchup).
          • Gość: siwa Re: urodziny IP: 217.20.199.* 13.02.03, 10:37
            o wlasnie, ze tez sama nie wpadlam. dzieciaki z pewnoscia beda sie zajadac
            takimi nugecikami. mozesz je podac tez z frytkami kalarepkowymi :-), choc przy
            kupionych ze sklepu duzo mniej roboty.
    • Gość: elask Re: urodziny IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 11:18
      dzięki za wsparcie, te nugaciki przypadły mi do gustu, godzina "0" niedługo-mój
      mąż szuka już pretekstu, żeby wyjść z domu, więc zostanę ja i 10 sztuk 12 i 13
      latków. E
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka