Dodaj do ulubionych

smak paluszków krabowych

IP: *.lodz.msk.pl 28.07.06, 10:07
Chciałam kupic paluszki krabowe do sałatki a jeszcze nigdy ich nie jadłam. do czego mozna porównać ich smak? I czy jeśli kupię takie zafoliowane, schłodzone, nie mrożone to nadają się one juz do jedzenia?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: smak paluszków krabowych 28.07.06, 10:11
      To sa paluszki dorszowe. Z kraba maja wlasciwie tylko nazwe i kolor.
      • linn_linn Re: smak paluszków krabowych 28.07.06, 10:11
        A niektorzy dodaja, ze byloby dobrze, gdyby byly z dorsza. Moga byc z rybich
        resztek.
      • neoangel Re: smak paluszków krabowych 28.07.06, 10:12
        nic mi o tem nie wiadomo
    • neoangel Re: smak paluszków krabowych 28.07.06, 10:11
      hmm.. ciezko okreslic bo smak jest specyficzny, nie sa slone jak niektore owoce
      morza, w konsystencji sa gladkie i latwo "rozplywaja sie" pod zebem...
      wczoraj jadlem spagetti z krabami- pycha,
      trzeba jak najszybciej sprobowac
      • linn_linn Re: smak paluszków krabowych 28.07.06, 10:12
        A co maja kraby do paluszkow krabowych?
    • Gość: isia Re: smak paluszków krabowych IP: *.aster.pl 28.07.06, 10:18
      To prawda, paluszki krabowe są z jakiejś ryby, pewnie dorsza, ale odpowiednio
      podrasowane, smakują nieźle. Mnie nawet bardzo.
      Po zdjęciu foliowej osłonki można od razu je używać.
      Ja kroję na kawałki ok. 1 cm i dodaję do róznych sałatek.
      Same, jako przekąska maczane o sosie też są niezłe.
      Och, kupię dziś!
      • ba_nita Re: Nie z dorsza...teraz się dorsza nie łowi. 28.07.06, 10:22
        Przerwa jest. Za to używa się wszystkiego rybnego co odpadnie w czasie produkcji
        innych wyrobów rybnych. Znam to z autopsji, firmy nie wymienię ale na przykład
        jeśli ktoś ma znajomych w Helu pracujących na "chirurgii śledzia" to z łatwością
        się dowie.)))
        • linn_linn Re: Nie z dorsza...teraz się dorsza nie łowi. 28.07.06, 10:35
          A kto mowi, ze teraz... Sa mrozone, wiec moga byc i z dorsza. A tak w ogole na
          etykiecie powinno byc napisane co i jak.
          Ja lubie takie w zalewie:
          www.amatifood.it/surimi_prodotti.htm
          Niekoniecznie tej firmy, ale tak wygladaja. Sa bardzo smaczne: mrozone sa bez
          zadnego smaku.
          • ba_nita Re: Przeważnie jest napisane: 28.07.06, 10:46
            ryby białe lub morskie. Nie spotkałem jeszcze (zaznaczam, że w Polsce)
            wymienienia ryb z nazwy w skłądzie czemu się zresztą nie dziwię bo mogłoby
            zabraknąć miejsca na tej niewielkiej etykietce. Coś czyli nic.
            • Gość: malinka Re: Przeważnie jest napisane: IP: *.lodz.msk.pl 28.07.06, 11:26
              mogą być z czego chcą napisałam paluszki krabowe bo tak stoi na opakowaniu i chciałam żeby było wiadomo o jaki produkt mi chodzi. czyli nie muszę ich ani doprawiać ani podgrzewać?
              • ba_nita Re: Do sałatki nie musisz. 28.07.06, 11:42
                Przyprawy i sos w sałatce wystarczą w zupełności.
                • Gość: jola Re: Do sałatki nie musisz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:33
                  paskudztow, nie kupuj tego
    • kiwigirl Re: smak paluszków krabowych 28.07.06, 16:41
      a ja mam paczke co już pewnie z rok lub dłuzej leży...w lodówce. zamrożone toto
      na kość. czy jeśłi teraz odmrożę to się nada do spożycia? termin wazności
      niestety minął jakiś czas temu. M. twierdzi ze jak było toto zamrożone to można
      zjeść bez obaw. ale to facet, a oni zjadają wsyzstko co się nie rusza...
      • ba_nita Re: Ma rację.n/t 28.07.06, 17:03

• Gość: malinka Re: Ma rację.n/t IP: *.lodz.msk.pl 28.07.06, 21:29
          kupiłam zrobiłam zjadłam :) pycha! napisane było że z dorsza (którego uwielbiam)
    • Gość: makry2 Re: smak paluszków krabowych IP: 80.51.248.* 31.07.06, 12:02
      Zasadniczo powinny być z mięsa białej ryby(płastugi np. sola, halibut itp)z
      dodatkiem ekstraktu kraba - wygotowanego ze skorupek (cały aromat zostaje - czy
      wiesz co to masło rakowe ??? pycha!). Oczywiście zależy od producenta... ja
      proponuję ci: zrób gęste ciasto racuchowe, słodkawe, może być chrupkie np.
      dodaj płatków kukurydzianych do ciasta przed smażeniem(jak dasz miodowe to
      wszyscy się zdziwią...) usmaz we frytownicy na chrupko. Do tego sos: szalotka
      na maśle duszona, 2-3 młode pieczarki podduszone i śmietanki dobrej, podduś
      dodaj przypraw comme il faut jest estragon. Połóż paluszki na dużym talerzu
      promieniście, dodaj na środek sosu chochlę i voila :)
      • linn_linn Re: smak paluszków krabowych 31.07.06, 13:21
        Dokladnie jest to surimi o smaku kraba: to niewiele, aby tym smakiem sie
        zachwycac. Z kraba ma raczej kolor niz smak.
        • Gość: malinka Re: smak paluszków krabowych IP: *.lodz.msk.pl 31.07.06, 14:08
          a mnie i tak bardzo smakuje. zawsze to cos innego i niskokaloryczne (jestem na diecie i nie mam zbyt duzego wyboru potraw...zawsze albo piers indyka albo dorsz albo mintaj...)
          • linn_linn Re: smak paluszków krabowych 31.07.06, 15:18
            Nie przesadzaj: na diecie nalezy jesc mniej, a nie rezygnowac ze wszystkiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka