Dodaj do ulubionych

Drinki - dobre przepisy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:59
hejka .... w najblizszy wend robie imieniny - jakmozna sie domyslic ;-p .... i potrzebuje dobr przepisow na drinki, raczej
slodkie i oczywiscie proste w przygotowaniu - i tu moja prosba - zna ktos moze dobre przepisy? ze mnei kiepski barman a goscie
wymagajacy ;-p pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Podaj adres to przyślę. 28.07.06, 12:16
      Nie chce mi się wklepywać.
      • sidj Re: Podaj adres to przyślę. 28.07.06, 21:09
        mogę prosić na sidj@poczta.fm?
        • ba_nita Re: Poszło.)))n/t 28.07.06, 21:26

• tatjewski prośba ;-) 30.07.06, 20:30
            Czy mógłbym ja też się uśmiechnąć o te przepisy?
            Jeśli tak, to prosiłbym na gazetowy adres.

pozdr.
            • kszynka Re: prośba ;-) 31.07.06, 03:04
              tatjewski napisał:

> Czy mógłbym ja też się uśmiechnąć o te przepisy?
              > Jeśli tak, to prosiłbym na gazetowy adres.

eeee tam, żadne tam drinki, najlepsza jest czysta ZIMNA wódka
              ;-)
      • Gość: moolka Re: Podaj adres to przyślę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:29
        nita proszę o przepisy na moolka@wp.pl
      • Gość: adi Re: Podaj adres to przyślę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:31
        Jezeli jest to mozliwe, bardzo prosze o te prastare mikstury ;)na maila
        adus01@wp.pl
        Pozdrawiam i dziekuje
      • Gość: mala Re: Podaj adres to przyślę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:54
        ja tez poprosze na @ miss.k@interia.pl. pozdrawiam
      • Gość: Ila Re: Podaj adres to przyślę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:34
        Jest szansa, ze mnie też przyślesz na ila26@o2.pl ???

A ja mam ostatnio swój bardzo prosty drineczek: dobra, mocna czysta wódka, lód
        i sok "Salak" - rozwala mnie to połączenie smakowe, mniam mniam:))))
    • Gość: Ania Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:26
      zlezy mi na sprawdzonych przepisach - jesli znacie nazwy to poprosz a przepoisy sobie juz poszukam
      • ba_nita Re: Drinki - dobre przepisy 28.07.06, 12:29
        Ali Baba, Alter Dinner, Bachus, Bałałajka, Barbakan, Black Russian, Blond
        Syrenka - więcej nazw też mi się nie chce wklepywać.
        • Gość: Ania Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:33
          nie ma co masz leniwy dzien ;-p ale za zmuszenie sie i wklepanie tych nazw dziekuje i mam swiadomosc ze mogl to byc mocny wysilek więc tym bardziej dziekuje !! ;-)
          • ba_nita Re: Nie zrozumieliśmy się chyba. 28.07.06, 12:42
            O wiele szybsze i niepracochłonne jest wysłanie przepisów, które mam w kompie
            mailem niż wklepywanie kilkudziesięciu nazw drinków, których być może nawet w
            sieci nie ma bo pochodzą najstarsze z 1885 roku, najnowsze zaś z 1985 roku a
            większość z nich była degustowana.
            • ewazak3 a ja moglabym dostac??:) 28.07.06, 13:22
              bardzo bym prosila jesli mozna na gazetowego.
            • Gość: Ania Re: Nie zrozumieliśmy się chyba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:25
              aaaa to faktycznie jeśli można prosić to ebony.a@wp.pl
              dzieki
              • ba_nita Re: Poszło na oba adresy.n/t 28.07.06, 13:32

• Gość: Ania Re: Poszło na oba adresy.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:39
                  dzieki
                • bettywp Re: Poszło na oba adresy.n/t 28.07.06, 15:14
                  jeśli można to też poproszę o przepisy na maila gazetowego
                • Gość: dalmo24 Re: Poszło na oba adresy.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:24
                • Gość: dalmo24 Re: Poszło na oba adresy.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:25
                  czy ja równiez mogłabym dostać te sprawdzone przepisy . proszę na adres
                  gazetowy.z góry wielkie dzięki
            • Gość: tattoo07 Re: Nie zrozumieliśmy się chyba. IP: *.waw.pl 28.07.06, 21:33
              Witam , czy moge również prosić o tak zabytkowe przepisy ?? :)

ślicznie dziękuję : szondel@glinki.waw.pl
            • Gość: Ibek Re: Nie zrozumieliśmy się chyba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:31
              ja tez bardzo ladnie prosze:) oczy_nocy44@op.pl
            • chris3k Re: Nie zrozumieliśmy się chyba. 28.07.06, 22:41
              jesli mozna to ja rowniez poprosze o przepisy. z gory dzieki :) moj mail:
              chris3k@gazeta.pl
              • Gość: viwa Re: Nie zrozumieliśmy się chyba. IP: *.w193-249.abo.wanadoo.fr 29.07.06, 11:34
                Czy ja tez moglabym prosic o te przepisy ? moj adres :viwa@post.pl
                Dziekuje
            • Gość: Lady Re: Nie zrozumieliśmy się chyba. IP: 195.116.35.* 29.07.06, 14:02
              to ja też poproszę na ludgal@gazeta.pl :)
            • Gość: kapuczino Ja też proszę o kopię IP: 85.128.71.* 31.07.06, 14:00
              Ja tez proszę o kopię

kapuczino@gmail.com

Dziękuję i pozdrawiam
            • aa47 Re: Nie zrozumieliśmy się chyba. 31.07.06, 23:13
              proszę o przepisy na gazetowego.
        • Gość: Hodi Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:36
          Też bedę dzwięczny za przesłanie przepisów specjałów na maila: khodurek@poczta.fm
    • trisze Re: Drinki - dobre przepisy 28.07.06, 21:33
      Przede wszystkim odwiedz najbliższego Makadonalda i poproś o DUUUUŻO lodu. eśli
      nie tam, to na niektórych stacjach można kupić (na pewno esso, chyba też statoil
      i bp). Lód to podstawa, i nie 2 pływające kosteczki, ale cała szklanka(typ
      Collins lub old-fashioned). Raz widziałem shaker w sklepie "wszystko za 5 zł".
      Na upały najlepsze jest MOJITO. Przepisu nie podaje bo jest wyszukiwarka od
      tego. Niesamowicie orzeźwiający na upały. KONIECZNIE. A teraz mój patent Dzień
      przed imprezą zrób syrop cukrowy, przygotuj też papkę z arbuza lub melona
      (porządnie zmiksuj bez pestek). Wódka + syrop + papka arbuzowa + shaker + dużo
      lodu = ?? (nie ma nazwy ale jest niesamowite)
      • Gość: ostrów Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.promax.media.pl 28.07.06, 22:11
        to ja ci kochaniutka zaproponuje cos lepszego niz drinki:
        1.kup 2 wielkie podluzne arbuzy
        2. zetnic czubki wzdluz arbuzow
        3. wsadz mikserek albo raczke i zgniec zawartosc arbuzow
        4. pokrojone w kostke melon, mandarynki, pomarancze, winogrona i jaki ci jeszcze
        cytrus przyjdzie do glowy wrzuc do tych arbuzów
        5. nasyp 1/2 drobnego cukru krysztalowego do srodka
        6. wlej alkocholu po sam czubek - alkochol ktory ja wlewam to 1/2 sliwowicy,
        druga polowa to czysta wodka i biale wino w proporcji 2:1
        aha, jesio lód ;)
        to do lodowy na 6-7 godzin
        nalewasz do kompoteirek, goscie smakuja i smakuja a w pewnym momencie bomba nie
        z tej ziemi, mnie zdarzylo sie ze dziewczyny wyzeraly srodek arbuzów az do
        zielonego :D
        REWELACJA
        to sie chyba kruszon nazywa czy jakos:p
        • arturro513 Re: Drinki - dobre przepisy 28.07.06, 22:58
          Ja tesh bym prosił o przepisy! arturro513@gazeta.pl dzięki z góry :*
      • izviestia4 Re: Drinki - dobre przepisy 29.07.06, 23:01
        Polecam Mojito. jest Fantastyczny. Tylko najlepiej wrzucic tam prawdziwe
        "swieze" liscie miety, a nie jakis durny substytut :|
        Takze Long Island Ice Tee.

Przepisy w necie
    • Gość: gosc Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.hrl.com 29.07.06, 01:12
      teraz na upaly to gin and tonic albo margarita( Tequila, Triple Sec, Marquarita
      Mix; 1:2:4)moze byc slodka lemoniada za mix , lod, wszystko do miksera,
      zmiksowac , duzych kieliszkow z sola na krawedziach.
      Dobra jest tequila sunrise ( teq + sok pomaranczowy z lodem)
      • Gość: AnkaK Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.pl / *.enterpol.pl 29.07.06, 09:43
        No właśnie,a z czym się podaje białe martini wermut? I w jakich proporcjach?
        • Gość: turzyca Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.dynamic.dsl.tng.de 29.07.06, 13:15
          na pijanego arbuza troche juz za pozno, bo poi sie go przez dziurke wodka dosc
          dlugo, ale bowle w wersji dowolnej robi sie szybko, np. tak:
          skroic czubek, wydlubac miazsz, pokroic mniej wiecej w kostki (starajac sie nie
          tracic wiekszosci soku), wymieszac z winem (biale lub rozowe, ja wole wytrawne),
          schlodzic. Podawac w arbuzie z dodatkowa szklanka na pestki.
          • fela2003 Re: Drinki - dobre przepisy 29.07.06, 13:35
            Poncz malinowy
            1 l kompotu z 30 dag malin – wystudzić ; ½ szkl. białego półwytrawnego wina,
            cukier i duuuuuuużo lodu.

• ilecka Re: Drinki - dobre przepisy 29.07.06, 23:30
          Białe Martini z lodem i plasterkiem cytryny
          Czerwone ------------------------
    • Gość: top barman ***** Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.no-dns-yet.enta.net 29.07.06, 14:21
      Widze, ze nikt sie nie wysila wiec podam kilka przepisow... Przede wszystkim
      klasyki... Wspomniane bylo MOJITO i tu sie zgadzam nr 1... Pod warunkiem, ze
      dobrze zrobione... Potrzebujemy 1,5 limonki pokrojonej w polksiezyce, garsc
      lisci miety (swieżej, pachnącej - nie żałować!)... 3 kostki cukru (sam preferuje
      bialy, nie brązowy i nie gomme - cuker w plynie - normalny cukier w kostkach)
      wrzucamy do szklanki z grubego szkla... najlepiej typu boston od shakera...
      dodajemy ok 5-10 ml swiezego soki z lemonki i ugniatamy wszystko razem...
      przelewamy zawartosc do szklanki w ktorej bedziemy koktajl serwowac i wypełniamy
      po brzegi skruszonym lodem! nie kostki musi byc skruszony... dodajemy 50 ml rumu
      i znowu ja preferuje havana club np. 3 letnia... moze byc barcadi ja wole mojito
      z bialym rumem nie ciemnym... cala zawartosc szklanki nalezy dokladnie
      wymieszac... osobiscie przykrywam szklanke serwetka i mieszam plaska strona
      lyzki barmanskiej... niektorzy na koniec dodaja troche sody na wymieszany
      koktajl ja z kolei polecam dolozyc kruszonego lodu... dwie slomeczki... liscie
      miety do ozdoby i gotowe... moj ulubiony... :)

podobnie robi sie caipirinha... bez miety i z cachaca (brazylijski rum z trzciny
      cukrowej) zamiast rumu... rownie orzezwiajacy

z klasyki jeszcze wszystkim zapewnie bedzie smakowal COSMOPOLITAN... potrzebny
      bedzie shaker... 40 ml wodki 20 ml cointreau (ewentualniue triple sec) 5 ml
      swiezego soku z lemonki i 5 ml soku z zurawiny... wszystko ladnie wymieszac w
      shakerze wypelnionym lodem i podawac w szklance typu martini... na koniec
      udekorowac przypalona skorka z pomaranczy - maly kawaleczek... klasyka...
      mozliwe tez wersje smakowe... ja bardzo lubie z wodka malinowa i swiezymi
      malinami...

no i na koniec rownie pyszne i znane FRENCH MARTINI ... 25ml wodki, 25 ml
      chambord (francuski likier z czarnych porzeczek) i 25 ml soku ananasowego...
      wszystko wymieszac w shakerze wypelnionym lodem i podawac w szklance martini...

smacznego i udanej imprezy...
      w razie pytan... grooby@tlen.pl

:)
      • Gość: Kasia Ch Re: Drinki - dobre przepisy IP: 83.18.161.* 29.07.06, 18:56
        Najprostsze i najlepsze przepisy moim zdaniem:

Bialy rum -np. Bacardi-a do tego
        1. coca cola z cytrynka - tzw cuba libre
        2. sok party hortex ananasowo kokosowy, i ew. troche smietanki - tzw pina colada
        / SLODKI
        3. sok party hortex limonka, plus liscie swiezej miety,i ew. plastry limonki
        oraz woda mineralna gaz. - tzw mojito / ORZEZWIAJACY

lub np.
        likier migdalowy amaretto a do tego

1. sok pomaranczowz i sok cytrynowy-amaretto sour / ORZEZWIAJACY i SLODKI
        2. zimne kakao - nie pamietam nazwy / SLODKI

Te z rumem szczegolnie pyyyszneee
        Milej zabawy,

kasia
        • Gość: elibre Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.server.ntli.net 30.07.06, 01:39

0.33l piwa jasnego, 50-75ml Amaretto, 10-25ml Bacardi 151 proof (i tu jest
          problem bo jeszcze tego cacka w Polsce nie widzialem)

Do kieliszka z Amaretto wlewamy bardzo powoli Bacardi, podpalamy (Bacardi 151 ma
          niecale 80% wiec pali sie fantastycznie) i wrzucamy kieliszek z plomyczkiem na
          gorze do kufla z piwem. Szybko wypijamy. Zwie sie to FLAMING DOCTOR PEPPER. Dla
          wariatow ;-) Aaa.. i nie zapomnij o recznikach, chlapie sie na wszystkie strony.

;-)
      • Gość: Striker Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.dsl.mrdnct.sbcglobal.net 31.07.06, 05:46
        wszystko ladnie ale chambord to chyba likier malinowy, nieprawdaz? :> ah, i do
        frencha ja zawsze dolewam ciut mniej soku ananasowego :)

a tak poza tym to rzeczywiscie dobre rzeczy

ja ze swej strony - jesli ktos lubi rzeczy na slodko - proponuje obkupic sie we
        wszelkiego rodzaju likiery czekoladowo-kawowe (kahlua,baileys) plus migdalowe
        amaretto i wodka (najlepiej waniliowa) i juz mamy do dyspozycji pare naprawde
        niezlych drinkow (sombrero - kahlua+mleko, black russian - kahlua+wodka, white
        russian - kahlua+wodka+mleko, mudslide- kahlua+wodka+baileys, toasted almond-
        kahlua+amaretto+mleko, roasted toasted almond - kahlua+amaretto+mleko+wodka,
        screaming orgasm- kahlua+baileys+amaretto+mleko+wodka)

pozdr.
        Striker
    • arfer Re: Drinki - dobre przepisy 29.07.06, 23:39
      ;)

Specjał z czasów studenckich, porażał formą i treścią.

"Titanic" - powstał w sposób nieco eksperymentalny ; z 7-litrowej butli z
      mineralną połączono 3l wody, 4l spirytusu, wciśnięto 2 duże, dojrzałe
      grejpfruty, 2 łyżki miodu i troszkę ziółek. Mikstura musi "dojrzeć" , a po paru
      godzinach stanowi prawdziwy czarodziejski napój. Niebo wali się na głowę ;)

Pozdrawiam tych, którzy doświadczyli :)
      • Gość: grazka Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.07.06, 10:44
        Wiesz ile kosztuje 4 litry spirytusu?
    • Gość: Zis-5 Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:59
      Najlepsza i najprostsza jest przepalanka (raczej nie słodka).
      Wiaderko samogonu i rozgrzany do czerwoności pogrzebacz który trzeba włożyć do
      wiaderka.Powierzchnia musi się palić ok pół minuty.Natychmiast gotowe do
      spożycia.Wybredni mogą wrzucić oliwkę.
      • Gość: grazka Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.07.06, 10:36
        Za moich czasów, żeby zrobić przepalankę trzeba było zrobić karmel czyli stopić
        cukier na łyżeczce nad świeczką. Karmel wlewało się do wódeczności i było!!!.
        Uwaga! Karmel ma temperaturę kilkuset stopni, nie oblizywać łyżeczki bo z
        łyżeczką ściągniesz skórę
    • Gość: mert mert@o2.pl - dziekuje ;) IP: 80.50.20.* 31.07.06, 06:56
    • Gość: rfl Re: Drinki - dobre przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:52
      rafg@wp.pl - dzieki:)
    • baton_haker Re: Drinki - dobre przepisy 31.07.06, 12:18
      Najlepszy na upały jest poncz. Jak będziesz robiła na zamówienie te wszystkie
      drinki to się po pachy urobisz. Przepis na poncz jest prosty. w dużym garnku
      mieszasz ze sobą 0,7 l czystej wódki, 0,4 - 0,5 l vermuthu (istra, cin cin albo
      inne tego typu) dodajesz 1 l soku pomarańczowego i 0,5 l grejpfrutowego. To
      wszystko trzeba wymieszać próbując (oczywiście nie za dużo :)) czy nie trzeba
      czegoś jeszcze dolać. To trzeba zostawić na 2 godziny w lodówce aby się dobrze
      schłodziło. Podawać w dużym szklanym naczyniu np. szklana kula, w której
      niektórzy trzymają rybki, albo coś w ten deseń. Do naczynia, w którym podajemy
      poncz wrzucamy pokrojone w plastry pomarańcze, cytryny i limonki bo to bardzo
      ładnie wygląda, możemy tez dorzucić np. arbuza pokrojonego w kostki, ananasa z
      puszki (wtedy wlewamy również ten syrop) lub świeżego (teraz jest sezon więc są
      bardzo smaczne i słodziutkie). Wrzucamy również dużo lodu i przed samym podaniem
      wlewamy prawie całą butelkę 0,7 l słodkiego lub półsłodkiego pseudoszampana typu
      dorato, itp. Tak podany poncz robi na prawdę duuuże wrażenie nawet na tych
      wymagających. Pije się go przyjemnie i przyjemnie uderza do głowy ;))
      • Gość: Staruszek upaly i alkohol IP: *.qc.sympatico.ca 31.07.06, 21:14
        W gorace letnie upaly .....stronimy od alkoholu w jakiejkolwiek postaci ,
        najgorszy wrog organizmu w upalach....moze byc smiercionosny dla osb z
        zaburzeniami krazenia , oddechu , powiklan tarczycowych....kobiet w ciazy ,
        nigdy po wysilku w takim okresie nie uzywaj alkoholu , zwali konia z nog ...a
        moze nawet zniesc Cie z tego ziemskiego padolka.
        Nie zasiadamy za kierownica po wypiciu nawet jednego piwa.....!!!!!!!
    • Gość: Polo Re: Drinki - dobre przepisy IP: 213.134.144.* 31.07.06, 14:12
      50 Gorzkiej Żołądkowej,50 Sprite,lód.....1,2 plasteki zielonego
      ogórka ......polecam
    • orchid11 Re: Drinki - dobre przepisy 31.07.06, 16:02
      to ja też bym prosił o przepisy :D. orchid11@gazeta.pl z góry dzięki
    • Gość: natka Sok bananowy + wódka = Niebo w g.... buzi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:10
      najlepszy drink to drink z sokiem bananowym + lód koniecznie :)). PYCHOTA ;)
    • jarek_zielona_pietruszka Re: Polecam tę stronkę ;o) 05.08.06, 16:52
      drink szarlotka
      50 ml żubrówki
      50-100 ml siku jabłkowego
      dużo lodu
      • jarek_zielona_pietruszka Re: sorki oczywiście soku 05.08.06, 16:53
        paluszki coś mi ostatnio źle pracują na klawiaturze, brak treningu:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka