melissasatta2 12.08.06, 06:42 prosze o odpowiedz,jak gotujecie kasze gryczana,i z czym mozna ja skombinowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyrafa46 Re: kasza gryczana 12.08.06, 10:11 1 objętość kaszy na 2 objętości wrzącej wody posolonej do smaku. W zimie można na rozgrzewkę dodać trochę imbiru. Gotuje się koło 15 minut. Ja mam szklane przykrywki to widzę, że kasza jast dobra. Kup sobie kiedyś kaszę NIEPRAŻONĄ. Zupełnie iiny smak -> ratunek dla bezglutenowców co chcieliby krupniku pojeść. Smacznego, Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kasza gryczana IP: *.pl 12.08.06, 12:05 pyszna jest kasza gryczana z warzywami, taka sie kupuje, polecam bardzo smaczna.Wczoraj zrobiłam gołabki z kasza gryczana i do tego sos pieczarkowy PYCHA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pij.mleko Re: kasza gryczana 12.08.06, 23:57 "Szczególnie ceniona jest kasza gryczana "palona", to znaczy na surowo zrumieniona, o ciemnej barwie i bardziej wyrazistym smaku" z myslisz, ze to jest to samo, co kasza nieprazona? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: kasza gryczana 13.08.06, 00:11 To jest właśnie ZUPEŁNIE NIE TO SAMO. Jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: kasza gryczana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:19 Pyszna z pieczarkami ( drobno pokrojone i przesmażone z cebulą ) - wymieszać gdy kasza już prawie wchłonie całą wodę. Dla wzmocnienia efektu można dodać rozkruszoną kostkę grzybową - przykryć niech się ''przegryzie''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: kasza gryczana IP: *.widzew.net / *.widzew.net 12.08.06, 23:38 Klasyka: kasza gryczana i zrazy wołowe zawijane, albo bitki czy gulasz. Do tego surówka oczywiście, albo buraczki zasmazane... ślinka leci na samą myśl Odpowiedz Link Zgłoś
lylika Re: kasza gryczana 13.08.06, 00:16 Najprostsza. Na patelnię z podmażoną słoninką wrzucić ugotowaną kaszę, zrumienić. Podawać ze zsiadłym mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
melissasatta2 Re: kasza gryczana 13.08.06, 07:06 dzieki,wlasnie to jest to,zrobie ze zrazami Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: kasza gryczana 14.08.06, 01:30 Pół na pół z jęczmienną - do gulaszu. Uwielbiam, mogłoby tam prawie mięsa nie być :) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kasza gryczana na sypko 14.08.06, 03:36 Na patelni mieszasz kaszę z jajkiem i smażysz mieszając stale dopóki ziarna nie rozdzielą się. Wtedy zalewasz wodą lub lepij rosołem i gotujesz do miękkosci. Odpowiedz Link Zgłoś