Gość: robin Re: chipsy octowe IP: 80.50.253.* 14.08.06, 00:54 Pasą się tym na zachód od naszego wspaniałego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: chipsy octowe IP: *.abhsia.telus.net 14.08.06, 04:25 Czesz, Czasami jem (raz na kilka miesiecy). Tymi ponizej nie przejmuj sie! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabushka Re: chipsy octowe IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.08.06, 05:58 Ja nie lubie... Ale rzeczywiscie w Anglii sa dosc popularne. Tak a'propos chipsow - tylko wlasnie w Anglii widzialam ludzi jedzacych z nimi... kanapki!!! I zeby bylo smieszniej, propozycje na taki wynalazek znalazlam nawet w ksiazce J. Oliviera! (Olivera?) Moze on i dobrze kucharzy; propaguje przeciez zdrowe obiady w szkolach, ale czy takie cos jest zdrowe? Ze nie wspomne o smaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin Re: chipsy octowe IP: 80.50.253.* 14.08.06, 08:57 Ja widziałem również kanapki z frytkami (o zgrozo) i makaronem. W pewnym momencie przestało mnie dziwić to ile skrajnie otyłych osób widzi się tam na ulicach. Część społeczeństwa zje chyba wszystko, byleby zapchać żołądek. Ciekawe ile wody w Wiśle upłynie zanim u nas pojawią się takie nawyki żywieniowe, rodzice już od jakiegoś czasu "hodują" dzieci na chipsach i innych świństwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: chipsy octowe IP: *.bulldogdsl.com 14.08.06, 09:34 ja dawniej mialam drgawki kiedy widzialam te chipsy ale przez przypadek sprobowalam -glod podczas podrozy :-)) znajoma miala tylko to do jedzenia...i teraz uwielbiam tzn nie jem ich codziennie ale jesli juz jem chipsy to wlasnie te... Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: chipsy octowe 14.08.06, 09:56 Ja calkiem lubie, ale rzadko jem, bo sa niezdrowe. Nie wydaje mi sie, by chipsy z octem byly jakims niesamowitym dziwactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
riella Re: chipsy octowe 14.08.06, 10:24 A jak one smakuja? Faktycznie czuc ocet? Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: chipsy octowe 14.08.06, 11:09 Faktycznie czuc ocet. Smakuja dobrze, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: chipsy octowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 11:49 można kupić i u nas, ale cena chora:( Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: chipsy octowe 14.08.06, 11:10 moja reakcja była dokladnie taka sama. OHYDA !! Jednak, od czasu do czasu nachodzi mnie ochota własnie na octowe. Nie przełamałam się i nie zjadłam ponownie, ale czuje w środku czasem ssanie na ocet :) sama nie mam bladego pojęcia dlaczego?>? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: chipsy octowe 14.08.06, 11:15 moze czegos sie twój organizm domaga? ja wtedy siegam po pieczarki czy inne grzybki, patisony lub szparagi (mniam!) czy dynie w occie ze słoiczka :-) potrafie połowe na raz wyjeść :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salt&vinegar RULES Re: chipsy octowe IP: *.netcologne.de 14.08.06, 11:45 W angielskim sklepie maja fajne smaki: z czarnym pieprzem, octem wlasnie, octem balsamicznym. Sa pyszne. Kiedy nie po drodze mi do tego kslepu, to zachodze do irlandzkiego pubu i do piwa zamawiam te chipsy. W domu nie jem zadnych chipsow - nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
disarono Re: chipsy octowe 14.08.06, 13:34 jedni lubią, inni nie mój mąż uwielbia i je tylko takie, ja też polubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
marta.kunc Re: chipsy octowe 15.08.06, 17:22 jesli w ogole chipsy ( od wieeeeeeelkiego dzwonu) to tylko takie lub prawn coctail:) Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: chipsy octowe 15.08.06, 19:42 Uwielbiam tylko nie wiem gdzie w Polsce mozna dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: chipsy octowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:14 marks&spencers-w wawce Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: chipsy octowe 15.08.06, 20:49 Tego tylko brakowalo, zeby w Polsce rozpowszechniac to paskudztwo. Moze do tego anglosaski sosik octowy do frytek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomlekkat Re: chipsy octowe IP: *.chello.pl 15.08.06, 21:58 A gdzie poza Warszawa mozna je kupic - Czy ktos ma może jakis namiar na Śląsku. Moja dziewczyna uważa że są to najlepsze chipsy na swiecie i żadnych innych nie jada (chodź i te je dość rzadko biorąc pod uwagę że w Uk juz z jakis rok nie bylismy). A wracając do tematu - to kwestia gustu czy komus smakują czy też nie - ja osobiście nie mialem nic przeciwko kidney pie w Uk, same nereczki też próbowalem i jakos pecjalnie mnie nie odrzuciły a moja dziewczyna nie wzieła by tego do ust. Tak więc co kto lubi - w końcu dla kogoś zostało to wyprodukowane. A i sporo innych produktow z Uk widziałbym chętnie w swoim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: chipsy octowe 15.08.06, 23:51 Nie wszystkim musi odpowiadac to samo. Nudno by bylo na swiecie czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molkiuyt Re: chipsy octowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:08 chipsów nie znam (lecz poznałbym bardzo chętnie) lecz za to namiętnie jem (chociaż ostatnio niestety nie- "ograniczyć węglowodany" moim mottem ;)) frytki z grzybkami marynowanymi, najchętniej polane tą grzybkową marynatą :) a z braku powyższych, nie bawiąc się w jakieś tam anglosaskie octowe sosy i środziemnomorskie balsamico- polewam sobie odrobiną octu spirytusowego i niech ktoś mi powie, że niezdrowe :) pees. a gdzie można takie chipsy w Polsce kupić - bo chyba właśnie stały się moim marzeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: chipsy octowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 01:17 W brytyjskich sklepach Marks&Spencer.W Warszawie maja kilka sklepow,a teraz otwieraja nowy najwiekszy w Zlotych Tarasach,ale w innym dużych miastach tez chyba sa Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: chipsy octowe 17.08.06, 01:37 Czasem mnie na nie nachodzi ale tylko w towarzystwie kanapki z zytniego chleba z cieniutkimi plastrami wolowiny(tzn. dokladnie to nie taka zwykla pieczona tylko "corned beef")musztarda,troszke majonezu i fura salaty tej z czerwonawymi liscmi.Polecam ten zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwileczka Re: chipsy octowe IP: 205.193.50.* 28.09.06, 17:53 Bardzo lubie ale jadam rzadko. Staram sie ich nie miec w domu, tak jak i o smaku korniszonow, ciezko sie im oprzec :)) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: chipsy octowe 29.09.06, 01:32 bardzo lubię, niestety tu nie mam gdzie ich kupić:(( Odpowiedz Link Zgłoś