aganiok13 21.08.06, 11:58 Witam, widziałam ofertę w WineHouse za 59,-0,5 l butelkę. Ocet podobno przedni, ale czy ktoś z Was może potwierdzić, że faktycznie jest to cena adekwatna do jakości ? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Balsamico Masi 21.08.06, 13:24 Przedni to kosztuje 80-90 euro za 100 ml. Ten moze byc lepszy niz najtansze. Pelna nazwa producenta? W necie jakos go nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok13 Re: Balsamico Masi 21.08.06, 14:35 www.belvini.de/pinfo.php/pID/397/essig/masi-condimento-balsamico.html?ref=viaweincc Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Balsamico Masi 21.08.06, 15:00 Masi to jeden z największych potentatów rynku winnego we Włoszech... Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok13 Re: Balsamico Masi 21.08.06, 15:02 ale czy w związku z tym oferta o której piszę jest atrakcyjna ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Balsamico Masi 21.08.06, 15:07 Niestety nie znam octów balsamico od Masiego. Wina robi dobre i bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok13 Re: link z google'a 21.08.06, 15:21 Właśnie dlatego gość z WH zachwalał to balsamico. Twierdzi, że jest bardzo szlachetne,a z wiekiem jeszcze zeszlachetnieje :) Miałam nadzieję, że ktoś je zna i potwierdzi tę szlachetność, nie kierując się wyłącznie wysokością ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Balsamico Masi 21.08.06, 15:27 Przejrzalam. Powinien byc lepszy od innych / tanszych /, ale nie jest to "aceto balsamico tradizionale di Modena". Mimo wszystko kupilabym go. W ostatnim programie na Tele5 polecano wlasnie ocet balsamiczny w tej cenie. Na prawdziwy i tak niewielu nas stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Balsamico Masi IP: *.ptr.terago.ca 21.08.06, 18:28 Octu balsamicznego uzywa sie raczej malo (ja uzywam glownie do salatek, czasami do sosow, deserow), wiec nawet mala buteleczka sarcz ana dlugo. Kup prawdziwy. Poco sie 'truc'? Octy z Modeny naprawde lepiej smakuja. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Balsamico Masi 21.08.06, 18:31 Ten moze byc niezly: certyfikatu nie mzoe uzyskac, gdyz gdzie indziej jest produkowany. Moim zdaniem, powinien byc lepszy od tyhc, ktore zwykle goszcz na polkach sklepowych. A prawdziwy i tak wart kupic: chocby po to, aby miec porownanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: Balsamico Masi 22.08.06, 10:06 to prawda, różnica w smaku i jakości jest. wiem, bo sprawdzałam. i teraz mam kłopot bo nijak mi nie idzie ten tańszy balsamico :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok13 Re: Balsamico Masi 22.08.06, 14:02 OK :-) Dzięki za podpowiedzi. Podpowiedzcie mi jeszcze, jak szukać tego naprawdę dobrego, oryginalnego z Modeny - na co zwracać uwagę. W sprzedaży są i 2-letnie i 12-letnie ... Jakich producentów polecacie, czy są jeszcze jakieś oznaczenia na etykietach, na które zwracać uwagę. Podejrzewam bowiem, że niejeden producent pisze sobie "aceto balsamico di Modena, gran riserva" i wcale nie oznacza to, że jest to dobry produkt... Proszę o wskazówki. Dodam, że octów nie używam od wielkiego dzwonu, a raczej do wielu potrw więc chodzi za mną produkt dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Aceto Balsamico Tradizionale di Modena 22.08.06, 14:40 Najlepszy jest Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P. italian-flavor.com/italiano/prodotti/abtm/ Ostatnie dwa: ponad 12 letni i ponad 25 letni. Tu mozna poczytac: www.acetobalsamicotradizionale.it/inglese/home.htm Odpowiedz Link Zgłoś