Gość: elle IP: *.stacje.agora.pl 21.08.06, 12:52 Jutro, ostatni dzień będę w pracy i chciałabym koleżankom upiec ciasto. Najlepiej w keksówce, bo wygodne do transportu. Mozecie coś polecić ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: jakie ciasto na pożegnanie? 21.08.06, 12:55 w ksksówce moze byc murzynek, babki wszelkiego rodzaju, keks oczywiście, brioszka - właściwie wieksozsc ciat nie wymagajacych przekladania takich suchych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: jakie ciasto na pożegnanie? IP: *.stacje.agora.pl 21.08.06, 13:04 a może by tak upiec murzynek i go przełozyć jakimś kremem, jak wuzetkę? aby nie było to takie suche ciasto? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: jakie ciasto na pożegnanie? 21.08.06, 13:07 zeby nie bylo suche dodaj rodzynek i posmaruj polewą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: jakie ciasto na pożegnanie? IP: *.stacje.agora.pl 21.08.06, 13:10 murzynka - rozumię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: jakie ciasto na pożegnanie? IP: *.stacje.agora.pl 21.08.06, 13:10 a może keks? dobry mi wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: jakie ciasto na pożegnanie? 21.08.06, 13:15 jak masz chęci i czas, to zrob 2 i keksa i murzynka. polewa+rodzynki do wnętrza - mialam na mysli murzynka osobiscie nie naleze do fanow ... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: jakie ciasto na pożegnanie? 21.08.06, 13:16 chodzilo mi o fanow keksa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Keks nietypowy IP: *.dsl.club-internet.fr 21.08.06, 14:27 Robisz ciasto jak na keks czy babke. Ja juz jest utarte, wlewasz 3 lyzki rumu (ewentualnie moze byc zapach rumowy, ale rum musisz zastapic jakims alkoholem, chociazby czysta wodka , ALE z sokiem pomaranczowym , wtedy dajesz : 2 lyzki wodki i 1 lyzke soku). Mieszasz. Nastepnie kroisz morele na 6 czasteczek kazda i wrzucasz je do ciasta, mieszasz, wstawiasz do piekarnika i pieczesz na zlocisty braz. Moreli mozesz dac sporo. Im wiecej, tym lepsze. Jest pyszne, soczyste i latwe do zrobienia. Nie zawsze chce mi sie ucierac ciasto, wiec kupuje w proszku albo gotowe (surowe) Herty. Bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś