stokrotka781 05.09.06, 12:39 Mam prosbe o sprawdzony przepis na karkowke pieczona, zeby mieso bylo miekkie po upieczeniu, bo jak do tej pory zawsze wychodzi mi twarde. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lina Re: Karkówka pieczona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:50 Duzo daje np. marynata Kamisa i pieczenie w rękawie foliowym, podlanie winem ... Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: Karkówka pieczona 05.09.06, 12:52 Ja najpierw mroże mięso. U mnie ten sposób działa. Zawsze kupuję "kandydata do pieczenia" jak trafię ładną sztukę, w sumie nigdy na dzisiaj. Marynuje taki kawałek w przyprawach, z dzień dwa i do zamrażarki.Jak potrzeba rozmrażam , w rękaw foliowy i do pieczenia.(a ze u mnie te kawałki to mają dobrze ponad 1,kg to piekę średnio 90min). Zawsze mam miękki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Karkówka pieczona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:39 Karkówke przed pieczeniem wsadzam na kilka dni do zalewy z soli peklowej.Potem dopiero piekę w rekawie foliowym wcześniej posypując przyprawami według uznania. karkówka jest palce lizać i wręcz rozpływa się w ustach. Podobnie przyrządzam karkówke na grila. Odpowiedz Link Zgłoś