Gość: kamila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:28 zna kto przepis na takowa? przeszukalam forum ale nic konkretnego nie znalazlam.. chcialabym taka raczej nisko niz wysokokaloryczna.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 16:53 A coz to za przepis ma byc?? Poprostu posypac pieprzem, oblozyc cienkimi plastrami cytryny, na to koperek, zawin w folie i do piekarnika 180 stopni kilkanascie minut i gotowe. Do srodka, jezeli to nie filet mozesz rowniez wlozyc czosnek, bazylie, ziola, pomidora, co tam lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 17:30 ale ta cytryna musi bcy chyba obrana ze skorki? co z pestkami? troche byle jak... ok zalozmy ze poleje ja wycisnietym sokiem. hm Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 17:53 A po co obierac?? Myslalem, chcesz robic rybe a nie cytryne. Aha te 180 to u mnie z termoobiegiem, ale moj piec strasznie mocno grzeje, Ty nastaw na 200 z termoobiegiem lub 230 bez. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 17:55 Mozesz ja tez upiec w brytfannie, wtedy nasmaruj rybe oliwa, reszta tak samo, tylko krocej piecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:34 a mozesz mi napisac jaka najlepiej kupic rybke? (chyba wole filet chociaz niekoniecznie) wiem ze kazdy preferuje co innego ale ja rzadko jadam ryby wiec moze mi cos polec? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 19:08 Do pieczenia w calosci to polecam pstraga, filet do gotowania - pange i lososia, do smarzenia karp i sola, grilowany - losos. To sa moje typy. Dorsz to smierdziuch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:15 heh dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: 83.168.96.* 09.09.06, 21:13 POlecam sumy afrykanskie bo ostatnio jadlam i sa bardzo delikatne, bez osci i maja sliczne biale miesko. A co do przepisu to ja nei pieke cytryny tylko po upieczeniu po wyjeciu z folii wyciskam sok z cytryny na rybke i podaje. Generalnei przepis ktory wszystkim smakuje, nie udziwnia ryby, nie zabija jej smakiem. POlecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:38 w takim razie kupie albo sole albo tego suma afrykanskiego- jeszcze o takim nie slyszalam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 10.09.06, 01:34 Mam watpliwosci co do tych sumow afrykanskich, mozna zalozyc sobie ich hodowle nawet w piwnicy :0 a co za tym idzie z pewnoscia sa hodowane masowo i karmione byle gownem z truciznami, wole kupic cos co plywa wolne, a przynajmiej mnie sie tak wydaje ;) NIE KUPUJCIE RYBY MASLANEJ - TO SCIERWO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 21:52 polecam pange:) to moja ulubiona ryba ostatnimi czasy. filety sole i pieprze oraz czosnkuje z kazdej strony, na to moze byc koperek lub lepiej estragon, potem obtoczyc w mace i smazyc przykryte plastrami cytryny z dwoch stron. do tego robie zieminiaki gotowane plus osobno smazone krotko por i marchewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 01:20 dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc koperek tuz przed podaniem ! IP: *.dsl.club-internet.fr 10.09.06, 10:53 mozesz tez stopic maslo (nie przysmazac) i do cieplego dodac koper. nie gotowac, tylko takim polac rybe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: koperek tuz przed podaniem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:54 ciesze sie ze jednak udalo sie kompleksowo zainteresowac tym prostym posilkiem :-) wszystkie wskazowki mam na uwadze :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam mniam :)) przyrzadzilam :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:43 kupilam filety z pangi, zeby sol i pieprz lepiej sie 'wchlonely' leciutko rozmrozilam w mikrofali, po posoleniu i popieprzeniu z obydwu stron, obsypalam rybe OGROMNA iloscia :)) drobno posiekanego kopru i OBFICIE skropilam, takze z dwoch stron, sokiem z cytryny, po czym posypalam z dwoch stron maka przez sitko, chcialam zeby bylo jej mozliwie malo, + z dwoch stron oblozylam grubo cienkimi plastrami cytryny ze skorka, ale mocno przedtem wyparzonej, zawinelam w folie do pieczenia, zapielalam ok 20 min na 180stopni. do tego podalam papke z ziemniakow zmieszanych z odrobina mleka. surowki nie bylo zeby nie koncentrowac sie na niej, a tym samym nie zaburzac smaku ryby. PYCHAAA!!!! :))) dziekuje wszystkim zyczliwym osobom, zwlaszcza wujkowi. smaowi ;) za pomoc... bo kiepska ze mnie kucharka. ale mam dopiero 19lat, to sie chyba jeszcze naucze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: przyrzadzilam :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:45 ojej... to nie mialo byc mniam tylko Kamila :P Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.sam Re: przyrzadzilam :> 11.09.06, 19:18 Gość portalu: mniam mniam :)) napisał(a): > dziekuje wszystkim zyczliwym osobom, zwlaszcza wujkowi. smaowi ;) za pomoc... > bo kiepska ze mnie kucharka. ale mam dopiero 19lat, to sie chyba jeszcze > naucze ;) No to masz jeszcze czas, ja mam 20 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: przyrzadzilam :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 23:16 No to masz jeszcze czas, ja mam 20 lat ;) to masz bardzo sugestywnego nicka heh :D Odpowiedz Link Zgłoś