Dodaj do ulubionych

rybka z cytryna i koperkiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:28
zna kto przepis na takowa? przeszukalam forum ale nic konkretnego nie
znalazlam.. chcialabym taka raczej nisko niz wysokokaloryczna..
Obserwuj wątek
    • wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 16:53
      A coz to za przepis ma byc?? Poprostu posypac pieprzem, oblozyc cienkimi
      plastrami cytryny, na to koperek, zawin w folie i do piekarnika 180 stopni
      kilkanascie minut i gotowe. Do srodka, jezeli to nie filet mozesz rowniez wlozyc
      czosnek, bazylie, ziola, pomidora, co tam lubisz.
      • Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 17:30
        ale ta cytryna musi bcy chyba obrana ze skorki? co z pestkami?
        troche byle jak... ok zalozmy ze poleje ja wycisnietym sokiem.
        hm
        • wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 17:53
          A po co obierac?? Myslalem, chcesz robic rybe a nie cytryne. Aha te 180 to u
          mnie z termoobiegiem, ale moj piec strasznie mocno grzeje, Ty nastaw na 200 z
          termoobiegiem lub 230 bez.
        • wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 17:55
          Mozesz ja tez upiec w brytfannie, wtedy nasmaruj rybe oliwa, reszta tak samo,
          tylko krocej piecz
          • Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:34
            a mozesz mi napisac jaka najlepiej kupic rybke? (chyba wole filet chociaz
            niekoniecznie)
            wiem ze kazdy preferuje co innego ale ja rzadko jadam ryby wiec moze mi cos
            polec?
            • wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 19:08
              Do pieczenia w calosci to polecam pstraga, filet do gotowania - pange i lososia,
              do smarzenia karp i sola, grilowany - losos. To sa moje typy. Dorsz to smierdziuch.
              • Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:15
                heh dzieki :-)
                • wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 20:35
                  Prosze ;)
                  • Gość: Kamyk Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: 83.168.96.* 09.09.06, 21:13
                    POlecam sumy afrykanskie bo ostatnio jadlam i sa bardzo delikatne, bez osci i maja sliczne biale miesko. A co do przepisu to ja nei pieke cytryny tylko po upieczeniu po wyjeciu z folii wyciskam sok z cytryny na rybke i podaje. Generalnei przepis ktory wszystkim smakuje, nie udziwnia ryby, nie zabija jej smakiem. POlecam
                    • Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:38
                      w takim razie kupie albo sole albo tego suma afrykanskiego- jeszcze o takim nie
                      slyszalam ;))
                    • wujek.sam Re: rybka z cytryna i koperkiem 10.09.06, 01:34
                      Mam watpliwosci co do tych sumow afrykanskich, mozna zalozyc sobie ich hodowle
                      nawet w piwnicy :0 a co za tym idzie z pewnoscia sa hodowane masowo i karmione
                      byle gownem z truciznami, wole kupic cos co plywa wolne, a przynajmiej mnie sie
                      tak wydaje ;)

NIE KUPUJCIE RYBY MASLANEJ - TO SCIERWO!!!!!
    • sabba Re: rybka z cytryna i koperkiem 09.09.06, 21:52
      polecam pange:) to moja ulubiona ryba ostatnimi czasy. filety sole i pieprze
      oraz czosnkuje z kazdej strony, na to moze byc koperek lub lepiej estragon,
      potem obtoczyc w mace i smazyc przykryte plastrami cytryny z dwoch stron. do
      tego robie zieminiaki gotowane plus osobno smazone krotko por i marchewka.
      • Gość: kamila Re: rybka z cytryna i koperkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 01:20
        dzieki :-)
        • Gość: gosc koperek tuz przed podaniem ! IP: *.dsl.club-internet.fr 10.09.06, 10:53
          mozesz tez stopic maslo (nie przysmazac) i do cieplego dodac koper. nie
          gotowac, tylko takim polac rybe.
          • Gość: kamila Re: koperek tuz przed podaniem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:54
            ciesze sie ze jednak udalo sie kompleksowo zainteresowac tym prostym
            posilkiem :-) wszystkie wskazowki mam na uwadze :-))
            • Gość: mniam mniam :)) przyrzadzilam :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:43
              kupilam filety z pangi, zeby sol i pieprz lepiej sie 'wchlonely' leciutko
              rozmrozilam w mikrofali, po posoleniu i popieprzeniu z obydwu stron, obsypalam
              rybe OGROMNA iloscia :)) drobno posiekanego kopru i OBFICIE skropilam, takze z
              dwoch stron, sokiem z cytryny, po czym posypalam z dwoch stron maka przez
              sitko, chcialam zeby bylo jej mozliwie malo, + z dwoch stron oblozylam grubo
              cienkimi plastrami cytryny ze skorka, ale mocno przedtem wyparzonej, zawinelam
              w folie do pieczenia, zapielalam ok 20 min na 180stopni.
              do tego podalam papke z ziemniakow zmieszanych z odrobina mleka. surowki nie
              bylo zeby nie koncentrowac sie na niej, a tym samym nie zaburzac smaku ryby.
              PYCHAAA!!!! :)))
              dziekuje wszystkim zyczliwym osobom, zwlaszcza wujkowi. smaowi ;) za pomoc...
              bo kiepska ze mnie kucharka. ale mam dopiero 19lat, to sie chyba jeszcze
              naucze ;)
              • Gość: kamila Re: przyrzadzilam :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:45
                ojej... to nie mialo byc mniam tylko Kamila :P
              • wujek.sam Re: przyrzadzilam :> 11.09.06, 19:18
                Gość portalu: mniam mniam :)) napisał(a):

> dziekuje wszystkim zyczliwym osobom, zwlaszcza wujkowi. smaowi ;) za pomoc...
                > bo kiepska ze mnie kucharka. ale mam dopiero 19lat, to sie chyba jeszcze
                > naucze ;)

No to masz jeszcze czas, ja mam 20 lat ;)
                • Gość: kamila Re: przyrzadzilam :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 23:16
                  No to masz jeszcze czas, ja mam 20 lat ;)

to masz bardzo sugestywnego nicka heh :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka