bea9943 14.09.06, 15:52 jak moge go wykorzystac Podsuncie mi pomysly co moge zrobic z niego na drugie danie Na kurczaku gotowalam rosol. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
houhou Re: Mam ugotowanego kurczaka 14.09.06, 16:02 Portawkę curry, pierogi, jakaś sałatka? --------------- "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda... i tylko jeża przelecieć się nie da!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: 195.245.213.* 14.09.06, 16:07 Właśnie rozmrażam kurę wiejską. Gotuję z niej rosół. Mięso przekręcę przez maszynkę doprawię i zrobię pierogi albo krokiety. MOżna zrobić pulpeciki w sosie koperkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Mam ugotowanego kurczaka 14.09.06, 16:08 curry - super pomysl mozesz tez zrobic jakis delikatny bialy/ koperkowy sos i podac na cieplo tak jak jest farsz do pierogow, nadziewanych warzyw - czemu nie, chco to torche za lagodne mieso, jak dla mnie, wole wolowine do farszu zapiekanke z pieczarkami? za mna chodzi galaretka miesna z kurczaka, ale to raczej kolacyjnie niz obiadowo Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: Mam ugotowanego kurczaka 14.09.06, 20:42 Ja wczoraj z rosołowego mięsa ( wołowina + kurczak ) zrobiłam wkładkę do pyz. Pyszne były - polecam więc pyzy z mięsem polane zrumienioną na tłuszczu cebulką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: *.adsl.hansenet.de 14.09.06, 23:10 Na Kaszubach niedzielny obiad, to potrawka z gotowanej kury, lekko zakwaszona cytryna i z rodzynkami, smaczne. Jak ugotujesz rosol z kaczki , to dam Ci typ na kaczke zapiekana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: 83.238.166.* 15.09.06, 09:27 Chociaż kura już pewnie zjedzona:) dodam jeszcze, że ktoś tu kiedyś pisał, że w restauracjach takiego kurczaka jeszcze się opieka i "robi" za pieczonego. Nie próbowałam osobiście, ale kto wie - może to jednak skuteczna metoda:) Macie z tym jakieś doświadczenia? Już nie na obiad, ale można zrobić pasztet. Trochę wątróbki i sporo masła, czyli tak 15-20 dkg na kurczaka ok. 1,5kg. Robiłam. To jest tzw. biały pasztet. Delikatny i smaczny. Wprawdzie powinno się go dusić i dodawać na koniec bułkę, ale ostatecznie może być pewnie i z rosołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yami Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.06, 10:14 Taki wygotowany na curry, do azjatyckiego dania? Bleee Zapiekanki z rosolowym kurczakiem dobrze smakuja. Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Mam ugotowanego kurczaka 15.09.06, 10:42 Curry to od razu azjatyckie? Można zwykła potrawkę zrobić, taką jak ze śmietaną i koperkiem. Z ryżem pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:05 ja pieke typowe placki ziemniaczane, robie ostry sos ( lub np. z pieczarkami ) i w te placki wkladam mieso drobiowe. PYCHOTA! Odpowiedz Link Zgłoś