Dodaj do ulubionych

Mam ugotowanego kurczaka

14.09.06, 15:52
jak moge go wykorzystac Podsuncie mi pomysly co moge zrobic z niego na drugie
danie Na kurczaku gotowalam rosol. Dzieki
Obserwuj wątek
    • houhou Re: Mam ugotowanego kurczaka 14.09.06, 16:02
      Portawkę curry, pierogi, jakaś sałatka?

---------------
      "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda...
      i tylko jeża przelecieć się nie da!!!"
    • Gość: dana Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: 195.245.213.* 14.09.06, 16:07
      Właśnie rozmrażam kurę wiejską. Gotuję z niej rosół. Mięso przekręcę przez
      maszynkę doprawię i zrobię pierogi albo krokiety. MOżna zrobić pulpeciki w
      sosie koperkowym.
    • roseanne Re: Mam ugotowanego kurczaka 14.09.06, 16:08
      curry - super pomysl
      mozesz tez zrobic jakis delikatny bialy/ koperkowy sos i podac na cieplo tak jak
      jest
      farsz do pierogow, nadziewanych warzyw - czemu nie, chco to torche za lagodne
      mieso, jak dla mnie, wole wolowine do farszu

zapiekanke z pieczarkami?

za mna chodzi galaretka miesna z kurczaka, ale to raczej kolacyjnie niz obiadowo
    • multiaga Re: Mam ugotowanego kurczaka 14.09.06, 20:42
      Ja wczoraj z rosołowego mięsa ( wołowina + kurczak ) zrobiłam wkładkę do pyz.
      Pyszne były - polecam więc pyzy z mięsem polane zrumienioną na tłuszczu cebulką.
      • Gość: monisia Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: *.adsl.hansenet.de 14.09.06, 23:10
        Na Kaszubach niedzielny obiad, to potrawka z gotowanej kury, lekko zakwaszona
        cytryna i z rodzynkami, smaczne.
        Jak ugotujesz rosol z kaczki , to dam Ci typ na kaczke zapiekana.
    • Gość: zadumana Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: 83.238.166.* 15.09.06, 09:27
      Chociaż kura już pewnie zjedzona:) dodam jeszcze, że ktoś tu kiedyś pisał, że w
      restauracjach takiego kurczaka jeszcze się opieka i "robi" za pieczonego. Nie
      próbowałam osobiście, ale kto wie - może to jednak skuteczna metoda:)
      Macie z tym jakieś doświadczenia?

Już nie na obiad, ale można zrobić pasztet. Trochę wątróbki i sporo masła,
      czyli tak 15-20 dkg na kurczaka ok. 1,5kg. Robiłam. To jest tzw. biały pasztet.
      Delikatny i smaczny. Wprawdzie powinno się go dusić i dodawać na koniec bułkę,
      ale ostatecznie może być pewnie i z rosołu.
      • Gość: yami Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.06, 10:14
        Taki wygotowany na curry, do azjatyckiego dania? Bleee
        Zapiekanki z rosolowym kurczakiem dobrze smakuja.
        • houhou Re: Mam ugotowanego kurczaka 15.09.06, 10:42
          Curry to od razu azjatyckie? Można zwykła potrawkę zrobić, taką jak ze śmietaną
          i koperkiem. Z ryżem pycha.
        • izabelski Re: Mam ugotowanego kurczaka 16.09.06, 02:19
          oczywiscie,ze mozna
          :-)
    • Gość: morena Re: Mam ugotowanego kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:05
      ja pieke typowe placki ziemniaczane, robie ostry sos ( lub np. z pieczarkami )
      i w te placki wkladam mieso drobiowe. PYCHOTA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka