ariana_ 17.03.03, 11:26 Jakie mięso można wykorzystać na gulasz? Chciałabym ,żeby wyszedł kruchy i chudy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Co na gulasz? IP: *.tele2.pl 17.03.03, 14:27 ja lubie gulasz z piersi indyczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_57 Re: Co na gulasz? 17.03.03, 14:57 ja robię z szyneczki, chudej, świeżej. Dodaję do tego czasem jeszcze pieczarki. Odpowiedz Link Zgłoś
u_ Re: Co na gulasz? 17.03.03, 15:15 z kazdego chudego miesa bedzie chudy gulasz, oczywiscie pod warunkiem ze nie bedziesz nic dodatkowo smazyc na tluszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: Co na gulasz? IP: *.avamex.krakow.pl 19.03.03, 17:47 Witam!Ja od trzech lat robię gulasz wołowy z pęgi i TYLKO Z PĘGI!Jest chudy,kruchutki i szybko mięknie. Doradziła mi ten rodzaj mięsa sprzedawczyni w masarni.Pęga znakomicie nadaje się także jako "sztuka mięsa" ( np.do sosów : chrzanowego czy koperkowego).Gotuje się ją z włoszczyzną ,a potem jest rosół i pyszne mięsko ,rozpływające się w ustach. Spróbuj ,a nie pożałujesz! Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tessa13 Re: Co na gulasz? 19.03.03, 18:11 Ja robię gulasz z indyka (pierś albo udo); jest kruchy i wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś