Dodaj do ulubionych

co jecie w napadzie glodu?

• Gość: karolnia Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.cf.ac.uk 07.10.06, 18:25
      NO to na cornfleksy roznorodzajowe tez sie rzucam
      Na szczescie rzeczywiscie takich napadow nie mam zbyt czesto,ostatnio nawet
      przestaly mnie nachodzic po powrocie z imprez...wczoraj oparlam sie wielkiej
      bule z czyms tam bardzo kalorycznym i jestem z siebie dumna.

Co do regularnego odzywiania to barrdzo bym chciala ale niestety tryb zycia mi
      nie pozwala. Wyprzedzajac odp.: nie, nie moge zmienic trybu zycia:)

P.s wprost uwielbiam wypowiedzi odnoszące sie do poziomu inteligencji autora
      topicu. szczerze mowiac nie wiedzialam, ze napady glodu sa objawem
      glupoty...pozostaje mi sie z tym pogodzic i pognac do lodowki. czego i wam
      zycze;)

pozdrawiam
    • ampolion Re: co jecie w napadzie glodu? 07.10.06, 18:34
      Cokolwiek zostało się w lodówce. Zagryzam tabletkami na zgagę.
      • Gość: Velika Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.netia.smsnet.pl 07.10.06, 20:05
        otręby śliwkowe, ser żółty z ketchupem albo co akurat jest pod ręką:]
    • Gość: beata Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:49
      ja w napadzie głodu jem zwykle to na co normalnie sobie nie pozwalam, czyli
      głownie słodycze: lody, czekolada, ciastka albo tez jakis fast food, frytki i
      szejk z Mc Donalds'a;)
      • Gość: beata Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:50
        srednio raz w tygodniu mi sie zdarza ...
    • Gość: adron Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.uz.zgora.pl 07.10.06, 21:43
      najlepiej gdy w lodowce hjest diuxo proiduktow ktorych lubie : glownie serki
      twarogowe lekkie , szynkwa indycza, ryba 9kazdas),i sereki wiejskie . czesto
      mamn apetyt nsawarzywa ( czasem same zdarezylo\ mi swie napad ze zjadlem
      baklsazana i 1 kg kiszonej kapusty) . Poza tym czasem miewam dziwneachcianki
      jak sosw [pomoidoowy , bądź suszone morele ale w takim zarciu musza byc
      koniecznie warzywa i dobre bialko
      • Gość: adron Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.uz.zgora.pl 07.10.06, 21:48
        jak mnie w szkole dopada to pije wode lub kupuje jakies warzywa one dajsa
        zdrowe in da sie nimizapchac
    • Gość: sobota wieczor Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.astral.lodz.pl 08.10.06, 08:47
      gdy nadchodzi sobota wieczor, robimy mezem czest seans filmowy i nagle sie
      okazuje, ze brakuje "wałówki". Lecimy tedy do sklepu po:
      dla mnie - mala paczuszka Sticksów, Kinder Maxi King, baton kokosowy. Dla męza:
      paka bekonowych czipsów, dwa piwka, plus esentualnie Baton kokosowy.

Po takiej uczcie jest nam ZAWSZE niedobrze, ale raz na 2 tyg powtarzamy ten
      rytuał. ;)
    • Gość: slain Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:49
      najszybciej doda kalorii alkohol. Przyjmuje się do krwioobiegu bardzo szybko,
      znacznie szybciej niż czekolada. Dlatego jeśli wieczorem napadnie Cię taki głód
      i wiesz że już nie będziesz potrzebowała kompletnej trzeźwości, to spory
      kieliszek wina (jeszcze lepsza pod względem kalorycznym jest wódka) doda energii
      błyskawicznie..., ale na krótko.
      • zlota-puma Re: co jecie w napadzie glodu? 08.10.06, 09:53
        Ale wzmaga apetyt :) U mnie przynajmniej.
    • Gość: pisareczka Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.chello.pl 08.10.06, 12:45
      Jak się regularnie je posiłki (śniadanie, drugie śniadanie, obiad,
      podwieczorek-bez kolacji)to nie ma napadów głodu i wygląda się wtedy b szczupło ;)
      • irini Re: co jecie w napadzie glodu? 08.10.06, 22:15
        1. sniadanie
        2. drugie śniadanie
        3. obiad
        4. deser
        5. kolacja 1
        6. kolacja 2
    • Gość: benedyktynka Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.netcologne.de 08.10.06, 16:45
      Na slodko nie mam napadow - ale na slono i pikantnie.
      Jak mam straszny glod to jem wielka salatke zrobiona ze wszystkiego co mam pod
      reka - uwielbiam.
      Wieczorami wole wypic whisky - zamiast jesc.
      W ostatecznosci kawalek dobrego sera.
    • Gość: ojej! Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.bsk.vectranet.pl 08.10.06, 17:23
      A ja niegdyś potrafiłam przyszykować sobie danie złożone ze śmietany (18%) i
      cukru. Mieszałam po prostu te dwa składniki i zajadałam się powstałą w ten
      sposób bombą kaloryczną...
      Wstyd!
      • Gość: kiinga Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.gdynia.mm.pl 08.10.06, 18:24
        ha! ja do tego dodawałam jeszcze kakao w proszku i miałam taką czekoladę,
        czasami jadłam samo to a czasem na kanapce. Albo nieśmiertelny chleb ze
        smietaną i cukrem :P
        • Gość: ojej! Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.bsk.vectranet.pl 08.10.06, 21:53
          Czy to nie jest straszne?
          • Gość: kinga Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.gdynia.mm.pl 09.10.06, 08:28
            jest, ale ja od dawna już tak nie robie tzn od czasu jak dowiedzialam sie
            jakie efekty daje takie połączenie no i od kiedy dbam o sylwetke i zdrowe
            odżywianie...wtedy byłam jeszcze gó..arz :D
    • Gość: antek Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.06, 23:26
      kanapki z wędliną i dużą ilością ketchupu
      • Gość: chudy Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.zdnet.com.pl 09.10.06, 00:00
        ja zwykle kończę swój obiad. gulasz, żeberka, zraziki... zawsze przygotowuję obiad na 2-3 dni i przez te nieszczęsne napady głodu potrafię zjeść czasami kilogram miesa dziennie.
    • Gość: bingo Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 07:54
      Proponuje gorącą kąpiel z dodatkiem olejku waniliowego.To skutkuje.Rewelacja!!!
    • Gość: Ala Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.crowley.pl 09.10.06, 09:27
      Cebula!!!! I smierdzace sery. Uwielbiam :)
    • kiniox Seler naciowy 09.10.06, 15:07
      Jem seler naciowy. Wiem, że brzmi to strasznie, ale jest pyszny i fajnie się go
      chrupie. No, ale ja nie lubię słodkiego. Bardzo fajne są też te suszone
      pomidory, o których ktoś pisał powyżej. Z "grzesznych" przekąsek mogę jeść ser
      pleśniowy w każdych ilościach i oliwki.
      • Gość: mmmmmmmm Re: Seler naciowy IP: *.pool80-102-36.dynamic.uni2.es 09.10.06, 21:55
        Hej!
        Ja jak mnie napdanie, po powrocie z jakiejs waznej sprawy, podczas ktorej jesc
        nie moglam i jak wilk...to rzucam sie glownie n akonkrety, czyli miecho;-)
        Jedynie wtedy mnie pociaga naprawde. Czasem to plaster szyny i juz jakosa
        dotrzymuje do ..salatki np.czy kolacji innej. Czasem to wielka parowa bez
        wyrzutow sumienia za to z ketchupem.
        A co! I majonezu walne;-)
        Ale wybredna nie jestem, jak jest swiezy chleb to zaszaleje, a jak juz maslo
        jest to zapomnij...uczta na calego!
        Zawsze dbalam o diete, ale ostatnio jakos mi nie wychodzi, na szczescie do
        napadow nie dopuszczam czesto, ale fajnie czasem sie...nazrec;-)
        mmmm
        • Gość: chudy kurczaczek IP: *.zdnet.com.pl 10.10.06, 00:35
          pierś kurczaczka, gotowana albo pieczona, zjedzona ze... smakiem. doskonale zapycha, syci i szybka w podaniu (oderwać od reszty kurczaczka). dlatego od jakiegoś czasu piekę dwa kurczaki na raz, bo te napady głodu są coraz częstsze. jeden na obiad, drugi na "dogryzkę". kiedyś po powrocie z imprezki, ze znaczną zawartością C2H5OH we krwi, wykonałem całego pieczonego kurczaczka na zimno. i kac był mniejszy...
    • yagiennka Re: co jecie w napadzie glodu? 10.10.06, 01:28
      Jogurty, suchą bułkę, cukierki.
    • Gość: benedyktynka Re: co jecie w napadzie glodu? IP: *.netcologne.de 10.10.06, 09:25
      Zapomnialam o hummusie wyjadanym lyzeczka z puszki.
      Albo sos tatarski - lyzeczka ze sloika.
      Kanapki z pasta z czarnych oliwek, na to mozzarella i pomidor - moge
      ich "troche" zjesc:)
      A ostatnio gruszki - mniam:)))
    • aneta102 Re: co jecie w napadzie glodu? 11.10.06, 13:48
      salate...
      pomidora...
      kilka sliwek...
      orzechy...
      jajecznice...
      kawe z mlekiem, bo dobrze zatyka...
      a jak nie przejdzie to jednak kanapke.
      • edavenpo Re: co jecie w napadzie glodu? 11.10.06, 17:45

orzechy
    • cioccolato_bianco Re: co jecie w napadzie glodu? 11.10.06, 19:54
      jablka, ewentualnie inne owoce w duuzej ilosci
      drozdzowki z serem lub makiem
      czekolade i wszystko co z czekolada
      ryzowy deser na mleku
      musli/otreby z mlekiem lub jogurtem
    • ewab2507 niestety zjadam, to co się "nawinie" 12.10.06, 09:55
      miewam napady głodu "okresowo-cyklicznie" :):):) pewnie jest to związane z
      takimi różnymi babskimi historiami :) i wtedy nie pomaga regularne i zdrowe
      jedzenie. potrafię wtedy jeść śledzia w śmietanie zagryzając czekoladą i
      kabanosem, a wszystko popijajam kawą z mlekiem. jakbym co najmniej była w
      ciąży :) no a później trzeba zrobić kilka dni ścisłego postu, niestety :)

a tak w ogóle to przeważnie jem zielsko i chude mięsa/ryby. na przykład dziś na
      śniadanie zjadłam zupę brokułowo-marchewkową, beztłuszczową, miksowaną.
      ugotowałam ją wczoraj, a dziś zabrałam do pracy. zjadłam zimną. pycha :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka