Gość: asia IP: 212.244.185.* 11.10.06, 09:55 Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić na obiad dla dwóch osób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trutka23 Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:00 robisz pulpeciki jak na mielone wkładasz do brytfanki,ścierasz ser zółty i syiesz pulpeciki,na to dajesz gotowy sos pomidorowy knorr i odrobinę mięty lub majeranku (jak kto woli).Całość skrapiasz lekko ciepłą margaryną i wsadzasz na 45 min do piekarnika.To jest pyszna zapiekanka alaa mielone zapiekane-Pycha!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić IP: 212.244.185.* 11.10.06, 13:52 podobne do propozycji trutka23 Odpowiedz Link Zgłoś
grazkax Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 13:30 kotleciki mielone, pulpeciki w sosie koperkowym lub szczypiorkowym . Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 13:35 zrób pulpety, dodaj skórke cytrynową albo pomarańczową, dopraw na ostro panieruj i smaż na głebokim oleju do tegojakiś sos pomidorowy (podawany oddzielnie) i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 14:01 Wymieszaj to mięso z rozciśniętym czosnkiem, jajkiem, tymiankiem, oregano i pokrojonymi suszonymi pomidorami i piecz w foremce jak do makowca. Po upieczeniu pokrój w plastry. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mrgodot Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 19:17 Mielone mięso z indyka (lub kurczaka) - po doprawieniu (surowe) - świetnie nadaje się do faszerowania makaronu typu conchiglioni (duże muszle)lub canelloni. Makarony są dostępne w wersjach "al forno" (czyli od razu można zapiekać) lub zwykłej ( i wtedy trzeba podgotować al dente). Całość zalać sosem, np. pomidorowym, posypać serem i ziołami, a potem zapiec w piekarniku. 20 minut powinno wystarczyć. W wersji al forno podlałabym lekko bulionem, żeby makaron miał co wchłonąć. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 21:00 absolutnie to samo ,co robisz z mielonego innego gatunku, z poprawka, ze indyk jest jednak chudszy Odpowiedz Link Zgłoś
mamajul1 Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 15.10.06, 19:57 ja juz od dawna uzywam tylko mielonego z indyka i traktuje je tak samo jak mielone z innych gatunkow.Pyszne jest i zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
asieksnachfolger z mielonego indyka najlepiej fałszywego zająca... 12.10.06, 00:04 "falscher Hase" ;-) po polsku chyba pieczeń rzymska? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski przepis na pulpeciki z miesa indyczego 12.10.06, 02:01 www.pinezka.pl/content/view/2201/201/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Mielone z indyka IP: *.enterpol.pl 14.10.06, 14:29 jest najpyszniejsze na surowo lub przygotowane jak mięso na tatara.Z ogóreczkiem,cebulką,żółtkiem i oliwą.Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happydog Re: Mielone z indyka IP: *.chello.pl 14.10.06, 20:49 Nie należy jeść surowego drobiu, to świetne źródło salmonelli. Salmonellę miałam, nie jest to przyjemne doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś