Dodaj do ulubionych

Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić?

IP: 212.244.185.* 11.10.06, 09:55
Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić na obiad dla dwóch osób?
Obserwuj wątek
    • Gość: trutka23 Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:00
      robisz pulpeciki jak na mielone wkładasz do brytfanki,ścierasz ser zółty i
      syiesz pulpeciki,na to dajesz gotowy sos pomidorowy knorr i odrobinę mięty lub
      majeranku (jak kto woli).Całość skrapiasz lekko ciepłą margaryną i wsadzasz na
      45 min do piekarnika.To jest pyszna zapiekanka alaa mielone zapiekane-Pycha!!
      • Gość: asia Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić IP: 212.244.185.* 11.10.06, 13:52
        podobne do propozycji trutka23
    • grazkax Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 13:30
      kotleciki mielone, pulpeciki w sosie koperkowym lub szczypiorkowym .
    • marghe_72 Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 13:35
      zrób pulpety, dodaj skórke cytrynową albo pomarańczową, dopraw na ostro
      panieruj
      i smaż na głebokim oleju
      do tegojakiś sos pomidorowy (podawany oddzielnie) i gotowe
    • winoman Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 14:01
      Wymieszaj to mięso z rozciśniętym czosnkiem, jajkiem, tymiankiem, oregano i
      pokrojonymi suszonymi pomidorami i piecz w foremce jak do makowca. Po upieczeniu
      pokrój w plastry.

Pozdrawiam!
      • mrgodot Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 19:17
        Mielone mięso z indyka (lub kurczaka) - po doprawieniu (surowe) - świetnie
        nadaje się do faszerowania makaronu typu conchiglioni (duże muszle)lub
        canelloni. Makarony są dostępne w wersjach "al forno" (czyli od razu można
        zapiekać) lub zwykłej ( i wtedy trzeba podgotować al dente). Całość zalać
        sosem, np. pomidorowym, posypać serem i ziołami, a potem zapiec w piekarniku.
        20 minut powinno wystarczyć. W wersji al forno podlałabym lekko bulionem, żeby
        makaron miał co wchłonąć.
    • roseanne Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 11.10.06, 21:00
      absolutnie to samo ,co robisz z mielonego innego gatunku, z poprawka, ze indyk
      jest jednak chudszy
      • mamajul1 Re: Mam mięso mielone z indyka, co z niego zrobić 15.10.06, 19:57
        ja juz od dawna uzywam tylko mielonego z indyka i traktuje je tak samo jak
        mielone z innych gatunkow.Pyszne jest i zdrowe
    • asieksnachfolger z mielonego indyka najlepiej fałszywego zająca... 12.10.06, 00:04
      "falscher Hase" ;-)
      po polsku chyba pieczeń rzymska?
    • izabelski przepis na pulpeciki z miesa indyczego 12.10.06, 02:01
      www.pinezka.pl/content/view/2201/201/
      • Gość: Janeczka Mielone z indyka IP: *.enterpol.pl 14.10.06, 14:29
        jest najpyszniejsze na surowo lub przygotowane jak mięso na tatara.Z
        ogóreczkiem,cebulką,żółtkiem i oliwą.Pycha!
        • Gość: happydog Re: Mielone z indyka IP: *.chello.pl 14.10.06, 20:49
          Nie należy jeść surowego drobiu, to świetne źródło salmonelli. Salmonellę
          miałam, nie jest to przyjemne doświadczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka