paczka111 07.11.06, 22:49 Czy kto by mnie oswiecil w kwestii chinskiej knajpy w Gdyni? Do ktorej pojsc, jaki adres, co tam dobrego i najwazniejsze, za ile? Z gory uprz. dz. za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kara Re: Halo, gdynianie, pytam IP: *.sopot.wirt.pl 08.11.06, 09:08 polecam lidu na początku Władysława IV od strony urzędu miasta, lub tajską knajpę- niestety nazwy nie pamietam, coś mi sie kołacze "Taj", na początku Abrahama od strony 10 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Halo, gdynianie, pytam 08.11.06, 09:13 Nie polecam żadnej.Omijam szerokim łukiem. Dla mnie to fast food... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita inż. Mamoń IP: 212.122.223.* 08.11.06, 19:36 "Fast food (z ang. dosłownie szybka żywność) to rodzaj pożywienia szybko przygotowywanego i serwowanego na poczekaniu, na ogół taniego. Zwykle posiada ono wysoką wartość kaloryczną – zawiera dużą ilość tłuszczów i węglowodanów, przy równoczesnym niedoborze cennych dla organizmu substancji – błonnika, witamin i minerałów. (za pl.wikipedia.org/wiki)" No, istotnie - niektóre chińskie potrawy przyrządza się szybko... Oj warto spróbować kuchni innych narodów, choćby po to, aby nie byc inżynierem Mamoniem, który lubi tylko to, co juz zna. Odpowiedz Link Zgłoś
plepla Re: Halo, gdynianie, pytam 08.11.06, 10:44 Z orientalnych polecam Thai Hut na Abrahama: www.thaihut.pl/ Chińszczyznę lubię w SHANGHAI na Bema (uprzedzam wystrój ciut kiczowaty): W Li-Du i Moon nie jadłam. Odpowiedz Link Zgłoś