luca28 14.11.06, 16:00 mam w szafce jedną puszkę pędów bambusa i zupełnie nie wiem co mam z nimi zrobić. Może podacie jakiś fajny przepis np. sałatkę, zupe czy cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agmani Re: pędy bambusa 14.11.06, 17:25 Jaka masz mieszanke curry, to cos wymysle. Masnan masz (albo mozesz miec)? Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: pędy bambusa 15.11.06, 09:13 curry mam a tego drugiego nie a co to jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
annasza33 Re: pędy bambusa 15.11.06, 15:06 wyrzucić :DDDDDD przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, nie cierpię bambusa! miałam po nim ciężkie zatrucie! :( Odpowiedz Link Zgłoś
fizia-kulawa Re: pędy bambusa 16.11.06, 19:00 1.marynujesz mięso pokrojone w paski w sosie sojowym, sosie chilli, przyprawą chińską 5 smaków- kamisa, 1 łyżce miodu i pieprzu - 2. Smażysz na oleju cebulę pokrojoną, paprykę pokrojoną w paski oraz pędy bambusa 3. Smażysz osobno to marynowane mięso 4. na końcu razem mieszasz, dodajesz kilka łyżek ketchupu i odsączonego ananasa z puszki - zagotowujesz i gotowe. Najlepiej smakuje z ryżem Odpowiedz Link Zgłoś