Gość: Halinkamalinka@ IP: *.bsk.vectranet.pl 23.11.06, 11:15 Wyczytałam niedawno na tym forum o roladkach z łososia w sosie chrzanowym, nie mogę tego znaleźć, a mam pytanie co do chrzanu dodać , aby powtał pyszny sos do tego. Dziękuję za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: roladki z łososia 23.11.06, 11:21 Składniki na 2 porcje filet z łososia 0,5 kg filet z sandacza 100G szpinak 80g jajko 1szt sól pieprz folia aluminiowa Sos chrzanowy: chrzan tarty 50 g majonez 100g brendy 3ml śmietana 3 ml Sposób wykonania: Fileta z łososia oczyszczamy i myjemy, porcjujemy na plastry i układamy na stolnicy jeden przy drugim. Następnie kroimy paski z sandacza i ukladamy na łososia. Obok dodajemy szpinak i ugotowane jajko pokrojone w ćwiartki. Całość doprawiamy solą i pieprzem zwijamy w rulon i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min. W międzyczasie przygotowujemy sos: chrzan tarty wkładamy do miseczki, dodajemy majonez, śmietanę oraz brendy do smaku. Całość mieszamy. Po upieczeniu rolady z łososia odwijamy ją z folii i wyporcjowaną wykładamy na talerz. Serwujemy z sosem chrzanowym. Można podawać z ryżem, warzywami gotowanymi i surówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halinkamalinka@ Re: roladki z łososia IP: *.bsk.vectranet.pl 23.11.06, 11:26 dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: roladki z łososia 23.11.06, 12:47 i jeszcze : www.mojeprzepisy.pl/Pl/MP/przepis/roladki_z_lososia/ Odpowiedz Link Zgłoś