Gość: ulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:28 gdzies zapodział mi sie zapodział przepis na babke z bialek bez żółtka może któraś z was zna taki przepis - z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: babka piaskowa z białek 27.11.06, 17:43 8 białek 1 (niepełna) szkl mąki 1 szkl cukru 0,5 szkl suchego maku (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę z proszkiem i suchy mak, wszystko delikatnie wymieszać. Upiec na złoty kolor ok. 40 - 45 min.200'C Nie wiem czy to o ten przepis chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: babka piaskowa z białek 27.11.06, 18:01 Zamroziłam sobie białka, bo zostało mi dużo i żal mi było wyrzucić, czy z takich białek też mogę upiec taką babkę(oczywiście po odmrożeniu)? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: babka piaskowa z białek 27.11.06, 18:03 Jeszcze zapomniałam zapytać, czy w twoim przepisie nie ma żadnego tłuszczu? Kiedyś miałam podobny przepis, ale było w nim sporo tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Tylko to co w przepisie.Wygląda na przykład 27.11.06, 18:20 tak: gotowanie.onet.pl/26030,0,1,letnie_ciasto_bialkowiec_z_owocami,ksiazka_przepis.html (wersja bez maku właśnie) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re:Tylko to co w przepisie.Wygląda na przykład 27.11.06, 18:47 Bardzo ci dziękuję, chyba ta wersja bez tłuszczu jest lepsza, przynajmniej bardziej dietetyczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyn Re: babka piaskowa z białek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 18:33 Mój przepis to: 1 szklanka białek 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka maku 1 szklanka maki cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku 1/2 szklanki stopionej margaryny Białka ubić dodać cukier , do piany dodać mąkę z proszkiem i mak . Na końcu wlac margarynę , wymieszac . Odpowiedz Link Zgłoś