inika 04.04.03, 11:52 Jak go przyrządziś by wydobyc całe bogactwo jego smaku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Annette Re: Grenadier - pomysły? IP: *.at.ibm.com 04.04.03, 13:11 A co to jest? Czy to może o grenadynę chodzi? A. Odpowiedz Link Zgłoś
u_ Re: Grenadier - pomys?y? 04.04.03, 13:19 Gos´c´ portalu: Annette napisa?(a): > A co to jest? Czy to moz˙e o grenadyne˛ chodzi? > A. raczej nie, to rybka o bielutkim miesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette Re: Grenadier - pomys?y? IP: *.at.ibm.com 04.04.03, 13:25 ;-))) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inika Re: Grenadier - pomys?y? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 04.04.03, 14:51 Niesamowicie bieluśkim. :) No nic, chyba ją po prostu upiekę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
u_ Re: Grenadier - pomys?y? 04.04.03, 15:35 ja kiedys robilam do niego slodko-kwasny sos, ale z pamieci nie podam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Grenadier - pomys?y? IP: *.tele2.pl 04.04.03, 19:36 Gość portalu: inika napisał(a): > Niesamowicie bieluśkim. :) > No nic, chyba ją po prostu upiekę. ;) Mozesz upiec pod beszamelem jak sandacza. ja niestety nie lubie grenadiera bo ma takie dlugie, mieekie osci, ktore mnie obrzydzaja. Wole sandacza bo prawie osci nie ma lub rybe o bialym miesie, ktora sie nazywa panga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Grenadier - pomysły? IP: *.tele2.pl 04.04.03, 19:34 ja go po prostu wrzucam na oliwe z dodatkiem masla, sole, pieprze i po krotkim smazeniu jem!!! Znajoma go panieruje, ale wg mnei w ogole nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
drozdika Re: Grenadier - pomysły? 04.04.03, 21:42 Grenadiera możesz lekko osolić troszkę pieprzu najlepiej białego-chyba że chcesz żeby go było widać-skropić sokiem z cytryny i upiec, można też usmażyć lepij w jakiejś panierce lub cieście naleśnikowym bo rybka jest mięciutka i potrafi się rozpaść. Takiego grenadiera w cieście jadłam dzisiaj na obiadek był pycha do tego suróweczka z kapustki kiszonej polecam pozdrawiam-drozdika Odpowiedz Link Zgłoś