Gość: małami IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 13:51 A na ile osób te proporcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kucharz amator Re: Sałatka jarzynowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.04.03, 15:40 paaaalce lizać.dobre bo proste do zrobienia a zwłaszcza na Wielkanoc dla kogos komu żona poleciła to zrobić a w ogóle się nie zna tak jak ja.Faceci do roboty!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Sałatka jarzynowa IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 20.04.03, 05:41 a ja kurcze myslalam, ze typowa polska salatka jarzynowa to : ugotowane marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, jajka na twardo, groszek konserwowy, ogorki kiszone, kwasne jablko wszystko pokrojone w drobna kostke zmieszane z majonezem, doprawione musztarda, sola i pieprzem. wariacje przewiduja pora lub troche cebuli, smietana pol na pol z majo, drobna fasolka...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Sałatka jarzynowa/do aniutek IP: *.we.client2.attbi.com 20.04.03, 19:58 Gość portalu: aniutek napisał(a): > a ja kurcze myslalam, ze typowa polska salatka jarzynowa to : ugotowane > marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, jajka na twardo, groszek > konserwowy, ogorki kiszone, kwasne jablko wszystko pokrojone w drobna > kostke zmieszane z majonezem, doprawione musztarda, sola i pieprzem. > wariacje przewiduja pora lub troche cebuli, smietana pol na pol z majo, > drobna fasolka...... u mnie w domu byly jeszce takie wariacje : zamiast jablka na wiosne surowy ogorek ale wtedy trzeba szybka ja zjesc , bo podchodzi woda al jest smaczna chrupiaca. Na ogol mama nie dawala jajka na twardo bo to mialy byc jarzyny same ale czasami jajo tez bylo. SMACZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Sałatka jarzynowa IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 20.04.03, 05:42 pewnie sie czepiam ale to zdjecie warzywne tez jakby nie z tej bajki ( kalafior etc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tess Re: Sałatka jarzynowa IP: *.telia.com 20.04.03, 13:46 Zawsze tak w domu robilismy i jest smaczna,latwa w zrobieniu. Nie daje nigdy cukru. A zdjecie obok nie pasuje do przepisu salatkowego. Pozdrawiam Wielkanocnie. Odpowiedz Link Zgłoś