matmam 18.02.07, 17:57 Ja wiem,że zaraz ktoś się o cos przyczepi ale powiedzcie mi co można podać na desce z serami i jakie sery będą najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Sery 18.02.07, 18:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=44025071&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: Sery 18.02.07, 18:19 Hihihi.....mowiłam,że ktoś się przyczepi;) Dziekuje linn_linn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breskva Re: Sery IP: *.spray.net.pl 18.02.07, 18:36 Ostatnio odkrylam Gruyera polskiej produkcji-nie mialam zbyt wielu oczekiwan, a okazal sie naprawde pyszny!!! A cena 3 razy niższa niz oryginalnego (6.50 za 20 dkg) Robi to firma Franser. Do Gruyera na deske serow dałabym camemberta, jakis blue cheese, ser kozi, moze cheddar i twardy ser typu gran padano albo parmezan. Dodatki-winogrona (ja daje wlasnej produkcji galaretke winogronowa, pyszna zwlaszcza z camembertem), gruszki, oliwki, pomidory suszone, marynowane cebulki, grzanki czosnkowe, rukola... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Sery 18.02.07, 19:45 Tak ogólnie to powinna to być mieszanka serów o różnej konsystencji i smaków. Często tacka zawiera też i owoce. Co do wyglądu to: www.tinascuisine.com/images/big/cheese.jpg corkyandlennys.com/images/trays/corky's-cheese-tray.jpg www.gourmetairfare.com/print%20size%20graphics%20for%20menus/Cheese%20Tray.jpg www.oakhillbb.com/images/welcomeGoodies.jpg www.partytray.com/images/dom_cheese.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **Magda** Re: Sery IP: 217.153.216.* 21.02.07, 15:04 Wszystko zależy od tego czy sery mają być dodatkiem do posiłku czy same w sobie go stanowić. Polecam zainwestować w dobrą książę o serach, gdzie znajdują się informacje nie tylko o tym, jakie sery razem podawać, ale również, z jakimi dodatkami je serwować. Ciekawym rozwiązaniem jest dobieranie deski serów do konkretnego gatunku wina. Jeśli chodzi o pozostałe dodatki to mogą to być: - pieczywo (zależnie od gatunku sera: bagietka, chleb żytni, pieczywo ciemne, grzanki itd.) - owoce świeże (jabłka, gruszki, figi, melon) - owoce suszone (morele, rodzynki, figi suszone) - warzywa (gotowane na parze lub świeże: marchewka, cukinia, seler, pomidory itd.) - wędliny (szczególnie pokrojone na cienkie plastry: szynka parmeńska, szynki toskańskie, szynka serrano) - orzechy (włoskie, laskowe, migdały) Odpowiedz Link Zgłoś